Skip to content

(galerie foto) Printesa de Wales si Printesa Charlene de Monaco, aparitii monocromatice superbe, in rosu, la doua zile distanta.

Zilele acestea, Printesa de Wales si Printesa Charlene de Monaco au creat doua momente de eleganta absoluta aproape in sincron. In timp ce Charlene a purtat o tinuta complet rosie in week-end, Kate Middleton a creat un moment aproape magic prin aparitia rosiatica pe care a avut-o ieri dupa-amiaza in Londra, colorand o zi ploioasa de toamna, tipic englezeasca. 

Nuantele de rosu sunt greu de purtat deoarece atrag atentia intr-un mod exigent iar tinutele complet rosii se afla deseori la limita dintre vulgaritate si eleganta. In cazul celor doua printese, au fost create aparitii de un rafinament aparte si au creat imagini care vor intra cu siguranta in albumele foto inspirationale de pe Pinterest. Va invitam sa va delectati cu imagini din galeriile foto de mai jos.

Pentru inceput, Printesa de Wales s-a alaturat Printului William, Regelui Charles si Reginei Camilla pentru a-i intampina pe presedintele Yoon Suk Yeol si pe prima doamna Kim Keon Hee din Coreea de Sud.

Kate si William i-au sustinut pe rege si pe regina intr-o ceremonie organizata ieri dupa-amiaza la Horse Guards Parade din Londra. Charles si Camilla ii gazduiesc pe Yoon Suk Yeol si pe sotia sa Kim Keon Hee pentru prima vizita de stat de la incoronarea regelui si a doua astfel de vizita din timpul domniei sale.

Vizita a inceput cu ceremonia primirii, un salut regal din partea garzii de onoare, formata din Compania F a Garzilor Scotiene, o plimbare in procesiune prin centrul Londrei, cu trasuri pe The Mall pana la Palatul Buckingham, alaturi de un pranz restrans si o vizita pentru a vedea exponatele din Colectia Regala in Galeria de Tablouri. Ziua se va incheia cu un banchet de stat in onoarea delegatiei sud-coreene la care toti cei prezenti vor purta tinute de gala.

Tinuta lui Kate a fost perfecta pentru o zi foarte innorata, tipic londoneza pentru luna noiembrie. Ca de obicei, alegerea ei a fost una simbolica, avand mai multe substraturi in privinta mesajelor pe care le transmite prin intermediul hainelor.

Pe de o parte, Printesa de Wales a mers pe “reteta” preferata a Reginei Elisabeta de a purta o tinuta monocromatica, intens colorata, pentru a fi cat mai vizibila in orice multime. Astfel, alegerea a reamintit de regretata regina dar si de rolul pe care Kate il va ocupa la un moment dat in viitor.

Tinuta cu mantie a fost creata de brandul Catherine Walker, unul dintre favoritele lui Kate dar si ale Dianei, fosta Printesa de Wales. A constat intr-o rochie rosie mai scurta acoperita de o capa mai lunga, tot rosie, cu funda, asortate cu o pereche de pantofi din piele de caprioara de la Gianvito Rossi, o palarie rosie cu boruri largi si o geanta de umar rosie, cu o funda mica, de la Miu Miu.

Pelerina ei a avut atat un scop estetic dar si practic, protejand-o pe printesa de vremea rece si de ploaia care a insotit ceremonia desfasurata in apropierea Palatului Buckingham.

Rosul pelerinei, al palariei si al tinutei a fost asortat cu albastrul stralucitor al cerceilor si al inelului de logodna cu safir, ambele sunt bijuterii care au apartinut anterior Printesei Diana.

Astfel, Catherine le-a adus omagii discrete atat Reginei Elisabeta II-a cat si Dianei. In plus, tinuta ei a fost asortata cu cravata sotului ei, Printul William, care a optat pentru un costum bleu-marin purtat cu un palton in aceeasi nuanta si o camasa alba. 

In acelasi timp, nuantele purtate de ei impreuna au fost imprumutate de fapt din steagul Coreei de Sud: rosu, albastru si alb. 

Mesajul unei astfel de combinatii de culori transmite ideea de unitate a cuplului regal si a monarhiei (amintind de cele mai importante femei care au marcat istoria regala in ultimul secol) dar si simpatie si ospitalitate fata de invitatii lor (deoarece au purtat culorile predominante ale steagului sud-coreean).

In weekend, Printesa Charlene a avut o aparitie eleganta in cadrul sarbatorii anuale a Zilei Nationale a statului Monaco.

Desi a aparut cu doua zile inaintea Printesei de Wales intr-o tinuta complet rosie, nu se poate pune problema inspiratiei intre printese deoarece astfel de aparitii sunt planuite in cel mai mic detaliu cu saptamani, uneori chiar luni de zile in avans.

Charlene, sotia Printului Albert de Monaco, a optat pentru o nuanta indrazneata de rosu atat pentru rochia de tip palton purtata dar si pentru manusi, cizme si palaria eleganta care au completat perfect tinuta ei. Sub paltonul creat de propriul designer vestimentar a purtat o rochie tricotata, cu maneci lungi de la Didierangelo, palaria a fost de la Stephen Jones, cizmele din piele intoarsa de caprioara de la Manolo Blahnik Pamfilo iar cerceii de rubin de la Graff.

Aparitia a avut loc dimineata, in fata palatului regal din Monaco si mai tarziu la balconul cladirii, alaturi de Printul Albert si copiii lor gemeni, Printul Jacques, asortat cu tatal sau, purtand o uniforma militara si Printesa Gabriella, intr-o versiune bleu-marin a tinutei purtate de mama ei.

Citește în continuare