Skip to content

In culisele „Squid Game: the challenge”: concurentii s-au inscris voluntar stiind ca nu vor fi platiti, sperand ca vor castiga 4,5 milioane de euro. Au fost filmati si in baie, au avut dreptul la lenjerie intima minimal, pentru a fi in conditii cat mai umilitoare

Netflix tocmai a incheiat de postat toate episoadele din Squid Game: the challenge, o versiune concurs reality tv inspirata de serialul coreean omonim.

In „Squid Game: the challenge”  nu moare nimeni, dar e aproape mai infricosator decat filmul original, concurentii joaca pentru bani, iar asta ii face si mai nemilosi. 456 de jucatori alesi cu grija pe tipologii de personaje, pe  varietate de varsta (duo-ul mama-fiu, hotul de mancare, fanfaronul, fostul antrenor de sport, banda de catari sau seniorul discret), se intrec intr-o serie de jocuri „pentru copii”, eliminandu-se treptat pana cand ramane doar unul singur care castiga de 4,56 milioane de dolari, adica aproape 4,2 milioane de euro.

Acesta este cel mai mare premiu din istoria reality show-ului, ceea ce justifica conditiile dificile de filmare pentru Stephane Lambert, membru al echipei de productie. „Oferim cel mai mare premiu din istoria concursurilor TV. Castigarea a 4,56 milioane de dolari nu avea sa fie o plimbare in parc”, a declarat acesta intr-un interviu acordat publicatiei The Hollywood Reporter.

Concursul a ridicat multe semne de intrebare in toata lumea la nivelul eticii producatorilor care s-au bazat pe faptul ca inscrierea a fost voluntara, iar concurentii au semnat un contract prin care au acceptat practic orice umilinta sau incalcare a intimitatii, orice provocare, pentru un premiu unic.

Daca  doriti sa vedeti un barbat plangand si aproape vomitand din cauza stresului – si se pare ca milioane dintre noi o fac – Netflix a avut grija sa acopere aceasta dorinta cu cel mai recent succes al sau. Potrivit unor masuratori neoficiale, reality show-ul a ajuns in fruntea topurilor Netflix in numeroase tari, inclusiv in SUA si Marea Britanie.

„Daca nu trisezi, te limitezi pe tine insuti” a fost mesajul inca din primele secunde ale primului episode al acestui concurs reality tv care nu a avut prea multe reguli de etica si constiinta.

Netflix a ales sa incorporeze elemente strategice suplimentare fata de serial pentru a puncta episoadele dintre meciuri si pentru a pune gaz pe foc in situatii deja fierbinti.

Unii candidati au trebuit sa ia decizii sau sa indeplineasca misiuni pentru a se proteja sau, dimpotriva, pentru a-i elimina pe ceilalti jucatori. Unele dintre aceste decizii nu au avut implicatii emotionale: „1 persoana mai putin inseamna 10.000 de dolari in plus in pusculita”, a explicat un jucator.

La fel ca in serial, aliantele s-au incheiat treptat, personaje si personalitati care uneori divizeaza sau afirmat, iar frictiunile vor aparea in mod natural. In orice caz, este clar ca multi dintre candidati sunt deosebit de vicleni si nemilosi.

Totul este facut pentru a exprima (uneori nefiltrat) tot ce este mai rau: lacomia fara limite, minciuna fatisa, reaua credinta si tradarea.

Frumos ambalat in decoruri multicolore, reality game-ul de la Netflix arata ca, cu o asemenea avere in joc, ajutorul reciproc si respectul se prabusesc repede.

Joy, singura concurenta franceza a jocului, a facut marturisiri din culisele filmarilor epuizante

Mai multi participanti la reality show-ul bazat pe serialul Squid Game s-au plans de conditiile extrem de dificile de filmare.Unii dintre ei au amenintat chiar ca vor depune o plangere impotriva productiei, invocand lipsa de igiena si de siguranta.

Intr-un interviu acordat in Franta  Joy, singura concurenta franceza din „Squid Game, the challange”, a vorbit si despre culisele filmarilor, care nu au fost deloc usoare. Jucatoarea 271 a inceput interviul vorbind despre dificultatea primei probe: Un, doi, trei sori. „La primul joc, a fost foarte frig. Pe ecran, se pare ca cursa a durat 5 minute, dar in realitate a durat 4 ore pentru primii finalisti si 8 ore pentru ultimii. De fiecare data, am stat nemiscati timp de 30 de minute. A fost foarte greu, pentru ca era un frig cumplit.

In timpul interviului acordat Squid Game, concurenta a spus  ca nu a fost platita pentru filmarea emisiunii.”Nu suntem platiti, dar noi stim asta. Cand am semnat contractele, ni s-a spus ca nu vom fi platiti. Si am stiut de la inceput ca sunt sute de camere de luat vederi in dormitoare. Exista, de asemenea, camere in oglinzi, in toalete, in dusuri… Sunt camere peste tot.”

Jucatoarea 271 a dezvaluit si la cata lenjerie intima au dreptul concurentii pe toata durata emisiunii, un detaliu care arata o alta forma de presiune psihologica.”Este foarte limitata.Avem doua perechi de chiloti, doua perechi de sosete si un sutien.Le spalam in dormitor”.

Desi a mentionat conditiile destul de dure de filmare, Joy a laudat si munca psihologilor si a echipei de productie a emisiunii.”Inainte de a pleca acasa, a fost un interviu cu un psiholog de 2 ore. Productia este, de asemenea, foarte atenta dupa fiecare meci, toata echipa venea sa ne felicite si sa ne sustina, iar in momentul in care ne-am simtit rau, medicii au intervenit imediat, a explicat ea.

Citește în continuare