Skip to content

Fii Ajutor de Mos Craciun. Poti aduce un strop de magie pentru copiii aflati in risc de abandon scolar, cu fiecare jucarie cumparata din magazinele Lidl Romania

Zilele acestea auzim din toate partile ca e momentul sa fim mai buni, sa ne gandim si la cei care nu au la fel de mult ca noi. Cu totii suntem impresionati de oamenii simpli care fac gesturi frumoase si, daca analizam ce e viral in social media, observam ca cel mai adesea stirile pozitive despre fapte bune au foarte multe share-uri. Asta spune mult despre nevoia noastra de bine, chiar si cand binele nu ne atinge pe noi direct.

In aceste zile, Urban.ro e ajutor de Mos Craciun si va spunem cum puteti fi si voi un spiridus al Mosului, printr-o fapta buna cat de mica… Cand faci bine nu conteaza „cantitatea”, ci intentia si bulgarele care porneste mic si devine tot mai mare pe masura ce faptele bune se aduna.

Sigur ati vazut in magazinele Lidl campania care spune ca fiecare dintre noi poate darui un strop de magie cu fiecare jucarie.

In spatele acestui gest care aduce o bucurie celui pentru care ati cumparat jucaria se mai afla o alta bucurie: in ultimul an, Lidl Romania a facut investitii de peste 11 milioane de lei in programe dezvoltate impreuna cu societatea civila dedicate sprijinirii educatiei incluzive si echitabile, iar cu ocazia Craciunului vrea sa doneze peste jumatate de milion de lei pentru a continua lupta impotriva abandonului scolar.

Lidl Romania continua sa sustina accesul la educatie de calitate, incluziva pentru toti copiii, indiferent de mediul din care provin, prin intermediul programului Paine si Maine. Astfel, la achizitionarea oricarei jucarii din oferta, Lidl doneaza un leu catre World Vision Romania. Vorbim mereu de imprtanta educatiei (noi la urban.ro avem si un motto „fiecare zi in care invatam ceva e o zi buna”), dar trebuie sa fim constienti ca in Romania contextul economic face ca principala cauza a abandonului scolar timpuriu in zonele vulnerabile sa fie posibilitatile materiale limitate.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de Eurostat, Romania are cel mai mare procent (85%) din UE de copii din familii cu un nivel slab de educatie (cel mult gimnaziul absolvit de catre unul dintre parinti) care se confrunta cu deprivari materiale. Cele mai mari provocari cu care se confrunta zilnic copiii din familii cu situatii financiare precare sunt: lipsa rechizitelor si a hainelor pentru scoala, imposibilitatea de a-si asigura macar cele 3 mese principale ale zilei, accesul limitat la dispozitive digitale, imposibilitatea de a obtine ajutor la teme atunci cand au dificultati, lucru cauzat de cele mai multe ori de lipsa pregatirii educationale a parintilor sau bunicilor care au grija de acestia.

Aveti in minte aceasta informatie: pana pe 31 decembrie, fiecare jucarie achizitionata din magazinele Lidl inseamna  sprijin acordat copiilor pentru a avea acces la educatie incluziva de calitate si speranta construirii unui viitor mai bun.

Daca faceti cumparaturi in magazinele Lidl Romania va puteti implica in mod direct si puteti oferi un strop de magie copiilor aflati in risc de abandon scolar.

Gama de jucarii din oferta campaniei include jucarii din lemn, jocuri de construit, jucarii educative si multe alte surprize. Aveti mai  jos cateva imagini cu cateva dintre jucariile din colectia acestui an.

Toata colectia de jucarii poate fi consultata aici. .

Citește în continuare