Skip to content

O boxa privata cu 12 locuri de la Royal Albert Hall a fost scoasa la vanzare… cu 3 milioane de lire sterline. Britanicii sunt suparati ca proprietarii de loje vand unele bilete la preturi exorbitante

Daca sunteti in cautarea unui cadou de Craciun de ultima ora si aveti la dispozitie aproximativ 3 milioane de lire sterline, o loja privata cu 12 locuri la Royal Albert Hall este disponibila, ceea ce le da dreptul proprietarilor sai sa asiste la concerte si evenimente la faimoasa sala de concerte londoneze pentru urmatorii 843 de ani.

Daca sunteti in cautarea unui cadou de Craciun de ultima ora si aveti la dispozitie aproximativ 3 milioane de lire sterline, o loja privata cu 12 locuri la Royal Albert Hall este disponibila, ceea ce le da dreptul proprietarilor sai sa asiste la concerte si evenimente la faimoasa sala de concerte londoneze pentru urmatorii 843 de ani.

Comercializarea lojei 14 Grand Tier vine pe fondul controversei legate de planurile Royal Abert Hall de a vinde zeci de locuri suplimentare investitorilor asta dupa ce proprietari ai unor locuri au scos la vanzare bilete la preturi foarte mari de la evenimente prin intermediul unor site-uri de bilete terte, precum Viagogo.

Un proiect de lege aflat in dezbatere in parlament ar acorda conducerii salii puterea de a vinde 72 de locuri suplimentare investitorilor.

Loja de vanzare in cauza este separata de planurile pe care parlamentarii si colegii le dezbat. Aceasta este detinuta de Brendan Parsons, al saptelea conte de Rosse, si de sotia sa, Alison, contesa de Rosse, care locuiesc la castelul Birr din comitatul Offaly, Irlanda. Loja se afla in familie de mai multe generatii.

Cele 12 locuri ale sale se numara printre cele 1.269 de locuri din sala care sunt detinute de 319 persoane, initial in baza unor contracte de inchiriere pe 999 de ani. Au mai ramas 843 de ani din contractul de inchiriere Rosse.

Royal Albert Hall, care a fost inaugurata in 1871, a fost finantata inca de la inceput de persoane carora li s-au alocat locuri in schimbul unor investitii. Printre detinatorii de locuri din prezent se numara companii, organizatii caritabile si persoane fizice, unele dintre acestea fiind detinute de familii inca din secolul al XIX-lea.

Brosura de vanzare a lojei spune ca este o „oportunitate unica de a achizitiona o loja magnifica de 12 locuri Grand Tier in cea mai prestigioasa sala de concerte din lume. Oferind cea mai buna perspectiva asupra scenei principale … veti putea sa va distrati oaspetii cu stil”.

Potrivit lui Martin Bikhit de la Berkshire Hathaway HomeServices, care comercializeaza loja cu un pret orientativ de 3 milioane de lire sterline, vanzarea este o oportunitate rara pentru un iubitor de arta bogat. „Aceste loje de lux… au fost, in mod istoric, achizitionate de cativa norocosi sau transmise din generatie in generatie”, a declarat el pentru Times.

Ed Sheeran se numara printre cei care au obiectat fata de practica tot mai raspandita a detinatorilor de locuri care isi vand biletele nedorite la preturi umflate, in loc sa le returneze la casa de bilete a salii pentru a fi vandute la valoarea nominala.

Cantaretul se opune „vehement” acestei practici, au declarat colaboratorii sai, si s-a opus planurilor salii de a aloca alte zeci de locuri in proprietate privata.

In cadrul unei dezbateri privind proiectul de lege in Camera Lorzilor in octombrie, Lordul Hodgson a declarat: „Daca doriti sa mergeti sa-l ascultati pe Ed Sheeran duminica, 19 noiembrie, aveti un bilet cu o valoare nominala de 200 de lire sterline. Am aici o captura de ecran de pe Viagogo care ofera acel bilet cu 5.899 de lire sterline si pana la 6.000 de lire sterline pentru un bilet de 200 de lire sterline.

Fanii domnului Sheeran sunt scosi din sala pentru ca nu-si permit sa plateasca 6.000 de lire sterline bucata. Acesta este un exemplu extrem, dar un bilet de 100 de lire sterline pentru Last Night of the Proms se vindea cu 1.218 lire sterline, deci este clar ca a devenit o intreprindere foarte profitabila.”

Citește în continuare