Skip to content

Actorul spaniol Enrique Javier Arce Temple, care a jucat rolul lui Arturo in serialul „La Casa de Papel”, a fost operat cu succes de neurochirugul roman Dr. Ionut Gobej. A fost o interventie chirurgicala foarte grea pe coloana care a durat 7 ore


Interventia a fost efectuata de Dr. Ionut Gobej, medic neurochirurg Neurohope. La operatie a participat si Dr. Diego González Rivas, medic de chirurgie toracica – unul din cei mai renumiti medici de chirurge toracica din lume, inventatorul chirurgiei toracice endoscopice uniportale si a chirurgiei toracice robotice uniportale.
Enrique a fost internat dimineata la ora 8 si apoi, timp de 7 ore a fost supus unei operatii toracice bilaterale si cervicale la 4 niveluri, seara fiind externat. Post operatie actorul care are 51 de ani a aparut intr-un film pe Instagram in care a multumit medicilor spunand ca i-au salvat viata si cariera.

“Pare absolut science fiction, ca dupa mai bine de 8h de operatie si anestezie si dupa doua operatii complicate ale coloanei vertebrale, am iesit pe propriile picioare din spital in aceeasi zi a operatiei pentru a-i arata Madridul chirurgului meu. Sunt minunile unei operatii realizata cu maiestrie de neurochirurgul roman Ionut Gobej.

Acesti oameni merita premii, distinctii si chiar statui. Va multumesc ca mi-ati salvat, la propriu, bratul drept si coloana vertebrala,” a scris actorul pe Instagram la cateva minute de la terminarea operatiei.
Cazul lui „Arturito” este un exemplu din ceea ce inseamna abordarea tehnologiei de ultima ora care permite pacientilor cu dureri de coloana sa primeasca in maxim 48 de ore un traseu clar si eficient care conduce la reducerea sau chiar la eliminarea completa a durerilor de coloana. Cu castig de timp, uneori vital in anumite situatii medicale.

Enrique Javier Arce Temple este un foarte cunoscut actor spaniol care a jucat in tara lui atat in filme de televiziune cat si pentru marile ecrane, dar si in foarte mult teatru.

La nivel international cel mai cunoscut rol al sau este „Arturo Román” din serialul La casa de papel (2017-2021) care a avut un succes foarte mare dincolo de granitele Spaniei.

In 2018, Enrique Arce a publicat prima sa carte de fictiune, romanul La grandeza de las cosas sin nombre  (Maretia lucrurilor fara nume)

Citește în continuare