Skip to content

The Gilded Age are si sezonul 3. Filmarile incep imediat dupa anul nou.

La doar cateva zile de la  difuzarea ultimului episode din sezonul 2, producatorii „The Gilded Age” au anuntat ca seria va reveni pentru un al treilea sezon la HBO.

„Suntem foarte mandri de ceea ce au realizat Julian Fellowes si familia „The Gilded Age” au spus reprezentantii platformei.

De la costume la designul de productie si la interpretari, serialul a captivat multi spectatori, saptamana de saptamana. Si a continuat sa dezvaluie intr-o forma romantizata o perioada importanta din istoria Statelor Unite, plina de investitii si cu momente majore in dezvoltarea culturala, industriala si sociala.

Sezonul 2 al dramei de epoca incepe in dimineata de Paste a anului 1883, intr-o perioada de mari schimbari economice si de conflicte intre vechile si noile sisteme, in timp ce sistemul de clasa american este pus la incercare.

Dupa ce oferta Bertei Russell pentru o loja la Academia de Muzica a fost respinsa, ea o provoaca pe doamna Astor si vechiul sistem – nu doar asigurandu-si locul in societate, ci si pregatindu-se pentru a prelua un potential rol principal in cadrul acesteia. In timp ce George Russell duce propria sa lupta cu un sindicat in crestere la uzina sa siderurgica din Pittsburgh, Marian isi continua calatoria de a-si gasi drumul in lume in Brook House, in timp ce preda in secret la o scoala de fete. Ada incepe o noua poveste de dragoste si, fara sa surprinda pe nimeni, Agnes nu este de acord cu nimic din toate acestea. Familia Scott incepe sa se vindece in urma unei descoperiri socante in Brooklyn, iar Peggy isi exploateaza spiritul activist prin munca sa cu T. Thomas Fortune la NY Globe, potrivit prezentarii oficiale.

In fapt, sezonul 2 are o parte de feminism, cu Ada care se opune surorii sale pentru a se casatori la o varsta care surprinde comunitatea, cu prima femeie constructor  – Emily Warren Roebling, cea care a participat alaturi de sotul sau la constructia Brooklyn Bridge, cu inaugurarea Metropolitan Opera.

Investitia  studiourilor de film pentru a realiza acest serial a fost una foarte mare, de la costume la decorurile spectaculoase. De eemplu, Metropolitan opera nu mai eista in aceasta formula in zilele noastre asa ca pentru secventele din film au fost construite in studio cateva loje care sa semene cu ceea ce era la 1880 in New York, iar constructiile au fost suprapuse cu imagini gererate de computer.

Pe de alta parte, rochiile spectaculoase ale actritelor le-au dat ceva batai de cap doamnelor care nu mai sunt obisnuite astazi sa mearga cu asemenea constructii elaborate si postura corpului sa ramana super eleganta, iar actrita din rolul principal nu s-a sfiit sa puna pe contul sau de Instagram momente de repetitii in care Taissa Framiga, actrita care e fiica ei in film, invata sa coboare scarile cu rochiile sale spectaculoase.

Creatorul Julian Fellowes scrie si produce serialul alaturi de Bob Greenblatt, Gareth Neame, David Crockett, Michael Engler, care semneaza si regia. Sonja Warfield si Salli Richardson-Whitfield sunt, de asemenea, producatori executivi.”The Gilded Age” este coprodus de HBO si Universal Television.

Citește în continuare