Skip to content

The Return of the King: Elvis, un spectacol holografic cu Elvis Presley va avea premiera la Londra in aceasta toamna. Elvis Evolution promite o experienta „imersiva”, concertele fiind planificate si in Las Vegas, Tokyo si Berlin

Dupa ce am avut in cinematografe, dar si in platformele de streaming filme despre viata lui Elvis Presley si a sotiei sale, iar artistul a fost in atentia publicullui si prin informatiile legate de moartea fiicei sale si disputele dintre mostenitori pe averea mostenirii drepturilor de autor ale lui Elvis, publicul tanar are tot mai multe informatii despre cel care a fost artistul American care a schimbat lumea muzicii cu felul sau de a vedea lumea si porformanta muzicala pe o scena.

Cu doar cateva zile inainte de cee ace arfi putut fi aniversarea sa de 89 de ani (8 ianuarie) a fost anuntat un spectacol cu holograme Elvis Presley in 2024, la Londra dar si in Vegas, Tokyo sau Berlin.

Elvis Evolution, o „experienta concertistica imersiva” care foloseste inteligenta artificiala si proiectia holografica, va avea premiera la Londra in noiembrie.

Tehnologia va crea un Elvis digital in marime naturala din mii de fotografii personale si inregistrari video de acasa ale acestuia. Holograma va canta intr-un show gandit ca o sarbatoare a vietii si mostenirii muzicale a starului.

Spectacolul a fost realizat  in urma unei intelegeri intre Authentic Brands Group, proprietarii mostenirii lui Elvis Presley, si Layered Reality, o companie britanica de divertisment imersiv. Spectacolul va fi insotit si de un bar si un restaurant cu tematica Elvis., cu muzica live cu un DJ, pentru ca spectatorii de la concert sa poata continua petrecerea testand si la nivelul altor simturi perioada Elvis.

Initiativa vine in urma succesului remarcabil al Abba Voyage, un spectacol in care avataruri in marime naturala ale celor patru membri ai grupului pop suedez canta asa cum au aparut omologii lor umani in 1979, intr-o arena special construita in estul Londrei.

Acesta nu este primul spectacol holografic – si nici nu va fi ultimul. Iata cativa dintre ceilalti artisti carora tehnologia le-a permis sa faca turnee de dincolo de mormant, sau in versiunea lor mai tanara.

Concertul trupei Abba incepe cu un Benny Andersson cu o fata supla si proaspata, care linisteste multimea: „Acesta sunt chiar eu. Doar ca arat foarte bine pentru varsta mea”.

Spectacolul de 90 de minute, care are sediul permanent in estul Londrei si aduce incasari de 1,6 milioane de lire sterline pe saptamana, ii poarta pe telespectatori intr-un tur al hiturilor trupei din anii ’70. Cu toate acestea, in ciuda aspectului lor remarcabil de realist, personajele din show sunt, de fapt, ecrane LED de 65 de metri pixeli.

Pe langa faptul ca ii incanta atat pe fanii originali, cat si pe noii recruti, Andersson, in varsta de 77 de ani, a declarat ca principalul beneficiu al turneului este ca „putem fi pe scena in timp ce eu sunt acasa si plimb cainii”.

Rapperul Tupac Shakur a fost ucis intr-un schimb de focuri de arma in 1996 – asa ca cei care au participat la Coachella in 2012 au fost uimiti sa il vada pe Tupac Shakur revenind la viata pentru concertul lui Snoop Dogg si Dr Dre.

Spectacolul holografic a fost primul de acest fel, o companie de productie a creat o imagine a rapperului punand cap la cap imagini cu caracteristicile si miscarile sale si folosind inteligenta artificiala pentru a crea altele noi, capabile sa interactioneze direct pe scena cu colegii sai de scena.

Alaturi de Abba, unul dintre cele mai de succes spectacole cu holograme este cel al lui Roy Orbison.

Cantaretul, care a murit in urma cu 35 de ani, a vandut in medie 1.800 de locuri pentru fiecare spectacol din turneul sau din 2018, care a inclus Marea Britanie.

Proiectia 3D a lui Orbison a cantat si a cantat in jurul scenei, interactionand cu un public live, in timp ce muzicieni live cantau de o parte si de alta.

Si Whitney Houston a avut propriul show din holograme, dar la fel ca in showbizul real, unele vedete holografice pot avea o moarte tragica – Holo-Whitney Houston a murit dupa ce familia ei a decis ca nu seamana suficient de mult cu vedeta.

Turneul Evening with Whitney a fost anulat, iar o prestatie planificata la The Voice a fost retrasa, dupa ce replica virtuala a fost criticata pentru bratele sale neobisnuit de flexibile, miscarile sacadate si o gura care nu-si cunostea propria forta, parand sa nu fie sincronizata cu gama vocala puternica a artistei.

Multe alte vedete pe  care varsta nu le mai ajuta sa aiba performantele in forta din tinerete se gandesc la holograme printre  ele fiind si The Rolling Stones si KISS

Chitaristul Keith Richards a spus ca „este inevitabil sa se intample”, in timp ce solistul Mick Jagger a mers mai departe, sugerand ca un turneu postum ar permite ca mostenirea lor sa continue si punand sub semnul intrebarii simpatia lor pentru diavol.

Kiss si-au prezentat deja avatarurile urmand sa anunte turneul mondial.

Citește în continuare