Skip to content

Angelina Jolie si-a deschis un magazin in Manhattan, specializat in imbracaminte din materiale reciclabile. Atelier Jolie e in fosta casa a pictorului Jean-Michel Basquiat si are un spatiu in care ofera cafea turceasca si placinte siriene

In decembrie, Angelina Jolie si-a deschis primul sau magazin de moda in Lower Manhattan, intr-o cladire cu doua etaje. Magazinul, Atelier Jolie, vinde haine realizate din materiale reciclabile si ofera cafea turceasca si placinte siriene.

In partea din spate a spatiului, Angelina a inclus o mica cafenea unde creativii sunt incurajati sa stea si sa colaboreze. Spatiul este mobilat cu scaune, canapele si mese. In plus, un pian alb ofera o optiune pentru cei care sunt mai inclinati spre muzica.

Magazinul este amplasat intr-un punct de reper al lumii artei, 57 Great Jones Street, o casa in care pictorul Jean-Michel Basquiat a locuit si a lucrat in anii 1980, dupa ce a inchiriat spatiul de la proprietarul cladirii, Andy Warhol. Cladirea este recunoscuta pentru panourile sale de la fatada care, de-a lungul deceniilor, au fost desenate de mai multe ori de artisti locali si de fanii lui Basquiat. Atunci cand a renovat, echipa Atelier Jolie a avut mare grija sa mentina integritatea arhitecturii.

In concordanta cu sensibilitatea artistica a spatiului, magazinul este partial deservit de studenti si absolventi de la Parsons School of Design, o alegere justificata de Jolie astfel “Tinerii artisti  sunt si mai inclinati sa fie indrazneti si sa depaseaza cliseele, iar acest lucru ma incanta”.

Magazinul este deja un loc foarte atractiv pentru artisti care au salutat initiativa lui Jolie, iar artisti ca Keith Haring sau Madonna l-au vizitat deja.

Tot ceea ce se cumpara in magazin poate fi personalizat de artisti cu un design imprimat sau brodat.

Preturile variaza pentru toate buzunarele costul unei jachete cu trei gulere interschimbabile este de 495 de dolari, o fusta de matase in linie A este de 195 de dolari, iar o rochie maxi smocked incepe de la 575 de dolari si creste cu 15 dolari pentru a include sau a schimba tesaturi inedite.

Exista, de asemenea, tricouri albe simple disponibile pentru 15 dolari, care pot fi pictate, serigrafiate sau peticite.

Incasarile obtinute din vanzarea petelor merg in scopuri caritabile, iar printre artistii care si-au imprumutat operele pentru aceste tricouri se numara Duke Riley, Chaz Guest si Swoon.

Pe langa colectia de baza Atelier Jolie, exista colectii de la brandurile de moda durabila Bettter, Simon Ungless, Mitsugu Sasaki, We-Ar4, Mimi Plange si Justin Smith, toate acestea putand fi adaptate sau modificate dupa bunul plac.

Jolie filmeaza in acest moment un film biographic despre viata Mariei Callas in care ea detine rolul principal.

Citește în continuare