Skip to content

(video) A aparut trailerul „Mothers Instinct”, un thriller psihologic in care Anne Hathaway si Jessica Chastain joaca rolurile unor mame aflate in mijlocul unei lupte de putere.

Anne Hathaway si Jessica Chastain sunt protagonistele thrillerului psihologic “Mothers’ Instinct”, bazat pe romanul cu acelasi nume al Barbarei Abel. Studio Canal a lansat un prim trailer al productiei care urmeaza sa fie lansata cel mai probabil anul acesta.

Trailerul dezvaluie o poveste tensionata despre suferinta si prietenie, in mijlocul unei tragedii care schimba relatia dintre doua prietene apropiate.

Filmul este de fapt un remake american al productiei belgiene “Duelles”, lansata in 2018 sub regia lui Olivier Masset-Depasse si aclamata de criticii din intreaga lume. La vremea respectiva, povestea a fost descrisa drept un thriller in stilul lui Hitchcock.

Trailerul “Mothers’ Instinct” le prezinta pe Celine (Hathaway) si Alice (Chastain), cele mai bune prietene care sunt vecine de palier si mame. Sunt lovite de tragedie in momentul cand fiul lui Celine moare dupa o cazatura de la balcon, un incident la care Alice este martora. 

In urma acestui eveniment, Celine este schimbata iar Alice devine paranoica si crede ca buna ei prietena vrea sa se razbune pe ea. Intr-un thriller care promite sa tina constant publicul in tensiune — potrivit publicatiilor Deadline si Collider —, Celine se apropie tot mai mult si aparent amenintator de fiul lui Alice.

Filmul ii mai are in distributie pe Josh Charles (starul din The Good Wife) si Anders Danielsen (cunoscut pentru rolul din The Worst Person in the World), in rolurile sotilor celor doua femei. Trailerul poate fi urmarit mai jos.

Regia este semnata de Benoit Delhomme pe un scenariu adaptat pentru marele ecran de Sarah Conradt.

Actiunea filmului are loc in anii ’60 si pe langa atmosfera de thriller, mizeaza pe estetica eleganta a vremurilor respective cu aparitii elegante in nuante pastelate din partea celor doua protagoniste. Este o poveste despre vointa, lupte interioare si despre latura intunecata a iubirii materne.

Pentru cineastul francez Benoit Delhomme, “Mothers’ Instinct” este debutul lui in lungmetraj. Anterior, a fost aclamat ca director de imagine pentru peste 20 de filme, multe dintre ele nominalizate la Oscar sau alte premii importante. Din portofoliul lui merita mentionate The Theory of Everything, Lady Chatterley’s Lover, At Eternity’s Gate, The Proposition si What Time Is It There?.

Hathaway si Chastain sunt producatoare ale filmului, fiind un lungmetraj menit sa le puna in evidenta talentul actoricesc. In trecut, amandoua au fost nominalizate la Oscar, Hathaway castigand un trofeu in 2013 pentru Les Misérables iar Chastain in 2022 pentru The Eyes of Tammy Faye.

Chastain a discutat “Mothers’ Instinct” la inceputul anului trecut intr-un interviu acordat Indiewire, comparandu-l cu filmul lui Robert Aldrich din 1962, What Ever Happened to Baby Jane.

“Eu si Annie ne-am distrat bine de tot in acest film. Este o revenire la un alt stil. Imi place sa ma gandesc la el ca la un mic What Ever Happened to Baby Jane. Bineinteles, este un alt fel de film, dar este aceasta idee ca aceste doua actrite sa se intalneasca si sa joace acesasta tensiune care este foarte interesanta.”, a declarat actrita. 

La randul ei, Hathaway a vorbit despre interpretarea sa ca fiind “unul dintre cele mai grele roluri pe care le-am jucat”, adaugand: „Mi-a atins cea mai mare frica si aproape ca am renuntat la film pentru ca nu stiam daca pot merge acolo ca actrita”.

Pe Hathaway o veti vedea anul acesta in „The Idea of You” in regia lui Michael Showalter si in „Sesame Street” in regia lui Jonathan Krisel.

Pe Chastain o veti vedea in curand intr-un alt rol cu potential de Oscar: „Memory”, noul film al cineastului mexican Michel Franco. A fost descris de cinefilii americani drept “cel mai sensibil si emotionant film din cariera regizorala a lui Michel Franco”. Este un compliment major pentru Franco, cunoscut pentru pelicule cu emotii tulburatoare.

Citește în continuare