Skip to content

Muzeul Copiilor se redeschide din 12 ianuarie. Cei mici pot vizita la expozitii interactive, tururi ghidate, jocuri educative, animatii si instalatii multisenzoriale.

Muzeul Copiilor, aflat in Bd. Decebal nr. 11, va fi redeschis din 12 ianuarie, cu o noua expozitie interactiva – „Creierul: Lumea din Capul Meu”. Anuntul a venit din partea autoritatilor bucurestene si a inclus si o lista a noilor atractii educative si distractive care ii asteapta pe cei mici.

Expozitia “Creierul: Lumea din Capul Meu”  transforma Muzeul Copiilor intr-un laborator al cunoasterii pentru toti vizitatorii, indiferent de varsta.

In primul rand, expozitia include un tur audio ghidat, cei mici isi pun pune castile si descoperi misterele unui creier uman functional, cum raspunde la simturi, emotii si ganduri. Este o modalitate perfecta de a-i invata pe copii sa-si cunoasca si inteleaga propriul corp dar si lumea din jur.

Expozitia include si jocuri, animatii si ilustratii interactive care aduc la viata procesele complexe ale creierului. Acestora li se adauga instalatii speciali prin care cei mici vor transmite semnale electrice catre diferite parti ale creierului, explorand conexiunile unice care fac posibila fiecare miscare si gand.

In plus, vor afla si informatii esentiale despre neuroni, sinapse, electricitate si chimie, expozitia ii invita sa descopere fundamentul tuturor functiilor creierului.

Ecranele senzoriale le permit copiilor sa parcurga o aventura imersiva care dezvaluie modul in care interpretam lumea cu ochii mintii.

Acestora li se adauga bineinteles si un model imens al creierului prin care poate fi inteles cum impulsurile electrice calatoresc prin corp, gestionand fiecare miscare si fiecare gand.

Cei mici vor avea oportunitatea sa-si puna la incercare memoria prin jocuri pregatite cu grija, dezvoltand in acelasi timp agilitatea si indemanarea.

Totodata, din 12 ianuarie se deschide si expozitia interactiva Fabrica de Jucarii care revine cu jocuri interactive care se activeaza numai prin implicarea vizitatorilor. Este un loc in care cei mici vor descoperi informatii interesante despre jucarii – de la istoria lor si materialele folosite la constructia si asamblarea acestora, pana la procesul de reciclare, a jucariilor vechi si noi.

Detalii despre bilete si rezervari gasiti aici.

Citește în continuare