Skip to content

Leonardo DiCaprio si Sean Penn sunt protagonistii noului film scris si regizat de Paul Thomas Anderson (Magnolia, The Master).

Warner Bros a anuntat un nou proiect condus de Paul Thomas Anderson care ii va regiza pe doi castigatori ai premiului Oscar, Leonardo DiCaprio si Sean Penn, alaturi de actrita Regina Hall.

Momentan nu au fost dezvaluite nici titlul si nici detalii legate de firul narativ al lungmetrajului, insa productia va incepe anul acesta in California.

Publicatia Deadline relateaza ca Anderson  a scris scenariul si va produce filmul impreuna cu Sara Murphy si Adam Somner. 

Potrivit jurnalistilor americani, acesta va fi cel mai comercial proiect pe care il va semna Paul Thomas Anderson, povestea va avea loc intr-un cadru contemporan si va avea un buget urias. 

Proiectul a aparut in urma colaborarii pe care cei doi CEO ai Warner Bros Picture Group, Michael De Luca si Pam Abdy, au construit-o realizand cel mai recent film al Anderson, Licorice Pizza, in timp ce conduceau studiourile MGM. Licorice Pizza s-a bucurat de succes atat in randul publicului dar mai ales in randul criticilor, primind trei nominalizari la Oscar, inclusiv pentru “cel mai bun film al anului”, in timp ce Anderson a fost nominalizat pentru regie si scenariu.

Pentru Warner Bros este un film semnificativ din mai multe motive.

Pe de o parte, parteneriatul cu Paul Thomas Anderson este mediatizat imediat dupa contractul semnat cu Tom Cruise zilele trecute pentru a produce noi lungmetraje si dupa anuntul adaptarii lui Paul Greengrass a romanului de succes  T.J. Newman Drowning: The Rescue of Flight 421. A fost un an exceptional pentru studiourile Warner, avand in palmares filmul cu cele mai mari incasari din 2023 — Barbie. 

Paul Thomas Anderson este multi-talentat, fiind printre singurii mari regizori americani care isi scrie, regizeaza si produce propriile filme, iar pentru cele mai recente lungmetraje, Licorice Pizza si Junun, a fost inclusiv director de imagine. Din portofoliul lui cunoasteti cel mai probabil pelicule precum Boogie Nights, Magnolia, The Master sau Inherent Vice, fiind unul dintre cineastii care regizeaza mereu actorii spre roluri nominalizate la Oscar.

DiCaprio a fost curtat pentru filmul lui Anderson in urma succesului Killers of the Flower Moon, aflat in cursa pentru Oscar alaturi de Martin Scorsese, Robert De Niro, Lily Gladstone si Eric Roth, care a adaptat cartea lui David Grann impreuna cu Scorsese.

Dupa obtinerea primului Oscar din cariera in 2016 cu “The Revenant”, Leonardo DiCaprio si-a ales cu mare atentie rolurile. A jucat in trei filme in ultimii 5 ani, fiecare dintre ele devenind unul dintre cele mai apreciate sau discutate pelicule ale anului in care a fost lansat. In 2019 a aparut in “Once Upon a Time in Hollywood” care i-a adus a saptea nominalizare la Oscar din cariera. In 2021 a jucat in “Don’t Look Up”, unul dintre cele mai controversate filme din ultimii ani iar anul acesta apare in Killers of the Flower Moon, film favorit in cursa pentru Oscar.

DiCaprio a devenit un star global odata cu rolul din Titanic (film care are un record absolut in cinematografie: a fost numarul 1 in toate teritoriile in care a fost difuzat, la foarte mare distanta de orice alta pelicula), dar pana la intalnirea cu James Cameron si Kate Winslet, fusese deja nominalizat la Oscar pentru rolul din “What’s Eating Gilbert Grapesi jucase in “Romeo & Juliet” al lui Buzz Luhrmann. Toate acestea pana la 23 de ani.

De atunci au fost roluri exceptionale in filme ale unor regizori care sunt recunoscuti pentru unicitatea lor – de la Woody Allen in “Celebrity” (1988), la Oliver Stone in “The Beach” (2000), Steven Spielberg in “Catch me if you can” (2002), Martin Scorsese in “Gang of New York” (2002) sau Christopher Nolan – “Inception” in 2010, Quentin Tarantino “Django Unchained” in 2002 si Alejandro Inarritu in “Revenant” (2015)

Despre intalnirea cu el, Scorsese a declarat ca a fost momentul in care i-a “revenit dragostea pentru cinema”, iar colaborarea lor care a mai inclus si “The Departed”, “Shutter Island”, “The Wolf of Wall Street” a scris istorie in cinematografie, exact asa cum si-a dorit DiCaprio inca din copilarie.

Castigator a doua premii Oscar pentru Milk si Mysterious River, Sean Penn si-a dedicat ultimii doi ani documentarii situatiei din Ucraina.

Actorul Sean Penn a fost unul dintre primii oameni care au vizitat Ucraina dupa ce trupele ruse au inceput razboiul si a fost un sustinator vocal al Ucrainei in timpul conflictului militar.

Actorul, ca multe alte vedete, s-a intalnit cu presedintele Zelensky de mai multe ori. El a vizitat Ucraina inainte de razboi, in noiembrie 2021, pentru documentarul planificat despre tara.

Pentru filmarea documentarului, Sean Penn a mers la Kiev, la inceputul lunii februarie, dar a fost nevoit sa paraseasca Ucraina pe jos, dupa ce situatia s-a agravat. In plus, actorul sprijina refugiatii ucraineni din Polonia prin calitatea sa de co-fondator al organizatie neguvernamentale CORE, specializata in asistenta in caz de criza. 

Penn a avut un moment controversat si inainte de gala Premiilor Oscar, cand a amenintat ca-si distruge trofeele, daca lui Volodimir Zelenskyi nu i se va permite sa vorbeasca in cadrul evenimentului.

Recent a jucat in Daddio, in regia lui Christy Hall, care va fi lansat anul acesta de Sony Pictures Classics si face parte din distributia Gonzo Girl, regizat de Patricia Arquette.

Citește în continuare