Skip to content

Dupa succesul serialului „Jeffrey Dahmer”, Netflix ii anunta pe Javier Bardem si Chloë Sevigny in distributia sezonului 2 din Monster. Va ecraniza povestea fratilor Menéndez care si-au ucis cu sange rece parintii pentru a le mosteni averea.

Serialul „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a devenit una dintre cele mai urmarite productii din istoria Netflix, cu peste 1 miliard de ore de vizualizari. Succesul proiectului creat de Ryan Murphy a dus la reinnoirea serialului pentru inca doua sezoane ce vor ecraniza povestile altor criminali care au socat lumea intreaga cu actele lor de barbaritate.

In timp ce Jeffrey Dahmer a ucis 17 victime si le-a canibalizat, protagonisti sezonului 2 sunt fratii Menéndez care si-au ucis cu sange rece parintii.

Netflix a anuntat ca Javier Bardem si Chloë Sevigny vor juca rolurile parintilor in timp ce tinerii Cooper Koch si Nicholas Alexander Chavez vor juca rolurile copiilor lor trecuti de adolescenta.

Anterior, Netflix anuntase distributia lui Koch si Chavez in rolurile principale iar publicatia Variety a confirmat recent numele actorilor care vor juca rolurile parintilor (cel mai probabil in roluri secundare): Javier Bardem si Chloë Sevigny.

Sezonul 2 va fi intitulat “Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story” si va fi lansat in a doua parte a acestui an. Va ecraniza povestea lui Erik (Koch) si Lyle Menéndez (Chavez) care au fost condamnati in 1996 de uciderea parintilor lor, José (Bardem) si Mary Louise “Kitty” Menéndez (Sevigny).

Cazul fratilor Menéndez este foarte cunoscut in cultura de masa din SUA dupa ce a dominat multa vreme prima pagina a ziarelor in anii ’90. S-au facut referire la povestea lor in sute de seriale si emisiuni TV din America de Nord, exista peste 10 documentare despre vietile lor dar si filme de televiziune, cel mai recent fiind “Menendez: Blood Brothers” lansat in 2017.

Creatorii “Jeffrey Dahmer”, Ryan Murphy si Ian Brennan, vor ramane la conducerea seriei Monster si pentru sezonul 2.

Productia ii reuneste pe Sevigny si Murphy care sunt buni prieteni si colaboratori, lucrand in trecut la mai multe sezoane din “American Horror Story” dar si la viitorul sezon din “Feud” care va fi lansat in curand, detalii mai jos.

Crimele Menéndez au aratat incompetenta politistilor americani. Fratii Erik si Lyle nu au fost luati in considerare ca suspecti iar cand s-a aflat ca ei au fost vinovati, au argumentat ca ar fi fost abuzati fizic si sexual de tatal lor. Procurorii au argumentat ca motivul a fost de fapt mostenirea averii tatalui lor.

Erik Menendez (stanga) si fratele Lyle (dreapta) in timpul procesului din 1992

Povestea fratilor Menéndez a avut loc pe 20 august 1989 cand parintii José si Kitty se relaxau in sufragerie cand copiii lor, Lyle si Erik au intrat in camera cu doua pusti de vanatoare. José a fost impuscat de 6 ori, inclusiv in cap, lovitura fiind mortala. Kitty a fost impuscata cu 9 gloante care nu i-au fost fatale, Lyle a alergat pana la masina dupa gloante si a impuscat-o inca o data pentru a se asigura ca o omoara.

Fratii nu au fugit de la fata crimei, se asteptau ca vecinii sa auda impuscaturile si sa cheme politia. La venirea acestora, Lyle si Erik au declarat ca erau la cinematograf cand s-a intamplat incidentul iar autoritatile au decis sa nu ii considere suspecti si sa nu le ia amprentele.

In lunile care au urmat, fratii au inceput sa cheltuiasca in exces banii mosteniti pana la punctul in care au atras atentia politiei locale, reusind sa consume peste 700.000 de dolari in mai putin de 8 luni.

Familia Menendez
Jose si Kitty Menendez

In timpul investigatiei, politistii au incercat sa identifice posibilii suspecti care ar fi avut motive sa ii ucida pe José si Kitty si au luat in calcul inclusiv mafioti. Au inceput sa ia in considerare optiunea fratilor Menéndez in varsta de 19 (Erik), respectiv 21 de ani (Lyle) dupa ce au observat cheltuielile excesive ale acestora. Au implicat un prieten de-al lor care a incercat sa extraga o confesiune inregistrata din partea lui Erik care a negat fapta.

Ca intr-un scenariu de film, Erik s-a confesat pana la urma psihologului sau, Jerome Oziel, care a transmis informatia mai departe catre amanta lui de la vremea respectiva, Judalon Smyth. Dupa despartirea dintre cei doi, Smyth, plina de furie si dornica de razbunare, s-a dus la politie si a declarat tot ce aflase despre implicarea fratilor in mortile parintilor lor.

Lyle a fost arestat pe 8 martie 1990 iar Erik s-a predat trei zile mai tarziu. Au avut loc doua procese, primul in 1993 in urma caruia doua jurii nu au reusit sa obtina o decizie majoritara iar al doilea s-a incheiat pe 2 iulie 1996 si le-a adus fratilor Menéndez condamnari la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de eliberare.

Recent, Sevigny a finalizat lucrul la lungmetrajul “Bonjour Tristesse” unde joaca alaturi de Claes Bang. 

In palmaresul ei se afla productii precum “Boys Don’t Cry”, care i-a adus nominalizari la Oscar si Globurile de Aur, si seria “Big Love” pentru care a castigat un Glob de Aur. A mai jucat in seriale precum “Bloodline,” “The Girl From Plainville” si “Russian Doll.”

La randul lui, Bardem a castigat un Oscar pentru rolul secundar din filmul “No Country for Old Men”, fiind nominalizat la premiile Academiei Americane de alte trei ori de-a lungul carierei sale pentru “Before Night Falls” “Biutiful” si “Being the Ricardos”. Printre cele mai cunoscute productii ale sale se numara filmele in limba engleza “Dune” “Vicky Cristina Barcelona” si “Skyfall” si lungmetrajele in spaniola “Los Lunes al Sol” si “Mar Adentro”.

Rolul lui José Menéndez va fi prima aparitie importanta a actorului intr-o productie de televiziune in limba engleza. Anul acesta il veti mai urmari pe Bardem in Dune 2 in regia lui Denis Villeneuve dar si in intr-un film despre cursele de Formula 1 in care Brad Pitt e pilot veteran, productia fiind regizata de Joseph Kosinski.

Mai jos puteti citi mai multe despre succesul productiei Dahmer si impactul pe care l-a avut asupra familiilor victimelor.

Citește în continuare