Skip to content

In Dubai se construieste cel mai inalt turn rezidential cu ceas din lume. Este de 4 ori mai inalt decat Big Ben si include un 650 de apartamente, sala de concerte, cinematograf, studio de yoga si piscina.

Orasul viitorului, Dubai, va adauga in curand inca o cladire impunatoare pe linia orizontului sau. Este vorba despre Turnul Aeternitas, prezentat oficial saptamana trecuta in cadrul unui eveniment de lansare. 

Va fi cel mai inalt turn rezidential cu ceas din lume, cu o inaltime impresionanta de 450 de metri – de peste patru ori mai inalt decat Big Ben din Londra si cu doar 22 de metri mai mic decat cea mai inalta cladire rezidentiala din lume, Central Park Tower din New York.

In ceea ce priveste turnurile cu ceas din jurul lumii, Aeternitas va fi al doilea ca inaltime, dupa Turnul Regal cu Ceas Makkah din Mecca, Arabia Saudita. Insa va fi cel mai inalt dintre cele rezidentiale.

Proiectul spectaculos este rezultatul unui parteneriat intre dezvoltatorul imobiliar London Gate, cu sediul in Dubai, si producatorul elvetian de ceasuri de lux Franck Muller. London Gate a cumparat terenul din Dubai Marina, care avea deja inceputurile unei structuri neterminate de 106 etaje – si a decis sa realizeze un turn de dimensiuni monumentale, cu o fatada impresionanta.

stia ca dimensiunea monumentala a turnului avea nevoie de o fatada impresionanta, a declarat Tom Hill, coordonator al relatiilor cu presa pentru dezvoltator.

„Credem ca ceasul va fi vazut de la sase kilometri distanta datorita inaltimii uriase a cladirii. Am vrut sa facem ceva diferit, care nu a mai fost facut pana acum in Dubai”, a declarat Tom Hill, ofiterul de presa London Gate. 

Cadranul ceasului va avea o inaltime de 40 de metri si o latime de 30 de metri. Proiectul va fi predat rezidentilor in 2027.

Numele turnului inseamna „eternitate” in limba latina si este inspirat de colectia de ceasuri Franck Muller Aeternitas – unul dintre cele mai complexe modele ale brandului, care prezinta un „calendar etern”, a declarat Erol Baliyan, director general al Franck Muller pentru Orientul Mijlociu si Africa.

Producatorul elvetian de ceasuri va fi responsabil pentru cadranul si mecanismul din spatele cadranului care va decora turnul. Pe langa stilul art deco al desigului, in procesul de productie vor fi utilizate materiale premium, precum metale lustruite si polisate, puse in contrast cu suprafetele de marmura si tesaturi colorate.

Turnul va cuprinde 649 de unitati rezidentiale, cu apartamente de una, doua si trei camere si duplexuri. Avand acces la servicii de menaj, concierge, valet si un portar disponibil 24 de ore din 24, rezidentii vor beneficia de facilitati de tip hotelier, dar cu intimitatea si confortul de acasa.

Printre facilitatile turnului sunt incluse o sala de gimnastica, un teren de padel, un spa, un studio de yoga, o piscina dar si spatii artistice si culturale, cum ar fi un cinematograf, o sala de muzica si o biblioteca.

Preturile pornesc de la 400.475 euro pentru un apartament cu un dormitor. 

London Gate a declarat ca in primele trei zile s-au vandut aproximativ 30% din cele 30 de etaje lansate initial, inclusiv toate apartamentele cu un dormitor disponibile.

Turnul Aeternitas face parte dintr-o tendinta in crestere in Dubai. Proprietatile de lux sunt in plina expansiune in zona Emiratelor Arabe Unite, iar resedintele care poarta semnatura unor celebre branduri de lux sunt la mare cautare.

Pana in octombrie 2023, in Dubai existau 51 de astfel de proiecte finalizate. Potrivit Savills Research, cifrele se vor dubla pana in 2030 dupa ce branduri precum Karl Lagerfeld, Mercedes-Benz si 25Hours au anuntat proiecte rezidentiale impresionante in ultimul an.

Citește în continuare