Skip to content

Alec Baldwin, inculpat pentru a doua oara in cazul impuscaturilor fatale din ‘Rust’. Are doua noi capete de acuzare care pot duce la 18 luni inchisoare

Actorul Alec Baldwin a fost pus sub acuzare de un tribunal din New Mexico pentru acuzatii legate de impuscaturile fatale din 2021 de pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, arata noi documente judiciare.

Baldwin are doua capete de acuzare de omor involuntar.

Prima acuzatie de omor involuntar impotriva lui Baldwin este descrisa in documentele instantei ca „utilizarea neglijenta a unei arme de foc”, iar cea de-a doua ca omor involuntar fara precautia sau circumspectia cuvenita, care este detaliata ca fiind „un act comis cu totala nepasare sau indiferenta fata de siguranta altora”.

Ambele sunt infractiuni de gradul patru.

„Asteptam cu nerabdare sa ne spunem punctul de vedere in in instanta”, au declarat vineri avocatii lui Baldwin, Luke Nikas si Alex Spiro, intr-o declaratie pentru CNN. Avocatul lui Baldwin a insistat anterior pe nevinovatia clientului sau.

Acuzatiile de omor prin imprudenta au fost retrase impotriva lui Baldwin anul trecut, procurorii spunand intr-o declaratie de atunci ca nu au putut „continua in conditiile actuale de timp si pe baza faptelor si a probelor predate de fortele de ordine in forma existenta” din cauza unor „fapte noi” in acest caz.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisa, iar regizorul Joel Souza a fost ranit cand o arma tinuta de Baldwin a tras un glont real in timpul unei repetitii de scena pe platoul de filmare al westernului.

Baldwin a negat ca a apasat pe tragaciul armei in interviurile sale anterioare pe aceasta tema.

Decizia initiala de a renunta la acuzatia de omor prin imprudenta impotriva lui Baldwin, in aprilie anul trecut, a venit dupa ce autoritatile au aflat ca arma folosita in timpul impuscaturilor ar fi putut fi modificata. Cu toate acestea, procurorii au declarat ca dosarul ar putea fi redeschis la o data ulterioara.

In octombrie, procurorii au declarat ca „au iesit la iveala fapte suplimentare care, in opinia noastra, arata ca domnul Baldwin are o vinovatie penala pentru moartea Halynei Hutchins” si au semnalat ca un mare juriu va decide asupra reincarcerarii actorului.

Armuriera, cea care avea in grija armele de pe set, Hannah Gutierrez Reed se confrunta, de asemenea, cu acuzatii de omor prin imprudenta in acest caz. Ea a pledat nevinovata si urmeaza sa fie judecata in februarie.

Asistentul de regie al filmului, David Halls, a fost identificat ca fiind persoana care i-a inmanat arma de foc lui Baldwin in acea zi fatidica. In 2023, el a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei „pentru acuzatia de utilizare neglijenta a unei arme letale”, au declarat procurorii, mentionand ca termenii acordului include o condamnare de sase luni cu suspendare.

In  noul rechizitoriu sunt formulate doua acuzatii impotriva lui Baldwin, dar acesta ar putea fi condamnat in cele din urma doar pentru una singura. In cazul in care va fi condamnat, Baldwin risca pana la 18 luni de inchisoare si o amenda de 5.000 de dolari.

Citește în continuare