Skip to content

A fost creata prima masca silentioasa care blocheaza sunetul vocii spre exterior astfel incat sa puteti purta conversatii intime oriunde, fara sa fiti auziti. Tehnologia este bazata pe o componenta folosita la motoarele avioanelor.

In curand, convorbirile telefonice in spatiul public vor fi cat se poate de intime. Compania franceza Skyted, cu sediul in Toulouse, a creat o masca „silentioasa” care va putea fi folosita in timpul zborurilor sau in spatiile aglomerate pentru a purta convorbiri telefonice. Dispozitivul este sustinut de producatorul de avioane Airbus si de Agentia Spatiala Europeana (ESA). 

Masca a fost dezvoltata in ultimii doi ani printr-o colaborare dintre Stéphane Hersen, fostul vicepresedinte Airbus, si Frank Simon, un cercetator al laboratorului aerospatial ONERA din Franta, cei doi fiind fondatorii Skyted. Dispozitivul a fost creat folosind o tehnologie avansata de absorbtie a zgomotului, denumita Leonar, care a fost conceputa initial pentru a reduce sunetului produs de motoarele noilor avioane Airbus. 

Masca silentioasa reduce vocea utilizatorului cu pana la 80%, astfel incat apelurile efectuate in mediile aglomerate, in trenuri sau avioane, nu pot fi ascultate de cei din jur.

Tehnologia a fost adaptata pentru a fi folosita in viata de zi cu zi, transformand orice spatiu public intr-un birou privat sau chiar o sala de jocuri, deoarece masca poate fi folosita si in contextul jocurilor video online. Dispozitivul a fost proiectat pentru a fi cat mai eficient si confortabil, avand cai dedicate pentru ventilatia aerului respirat, concentrandu-se simultan pe captarea sunetului. 

Astfel, in curand veti putea vorbi relaxati despre orice subiect, oriunde ati fi. De asemenea, in timpul unui apel sunetele si zgomotele externe vor fi blocate cu ajutorul mastii, astfel incat vocea se va auzi clar, ca si cum ar fi intr-un mediu linistit. 

Masca poate fi conectata la telefonul mobil sau la computer fie prin intermediul unui fir, fie prin wireless si vine la pachet cu o husa de protectie. 

Dispozitivul are si o functie speciala pentru situatiile in care vocea trebuie sa fie auzita clar si tare. Cu ajutorul acesteia, sunetul vocii este amplificat chiar si atunci cand veti vorbi soptit. 

Functia Voice Booster este integrata in masca si poate fi activata cu ajutorul unui simple apasari pe buton. Prin intermediul ei, veti putea creste volumul vocii fara a face vreun efort suplimentar in vorbire.

De asemenea, masca are si un difuzor incorportat care va permite sa discutati cu cei din apropiere, chiar daca ei se afla in timpul unui apel, insa functia dezactiveaza temporar vocea din apel. 

Dispozitivul se afla in prezent intr-o campanie de Kickstarter in care peste 600 de persoane au donat. In prezent, este disponibil numai pentru precomanda aici si va fi pus in vanzare la nivel international incepand cu decembrie 2024. Pretul mastii porneste de la 230 de euro pentru precomanda, fiind redus cu 58%. 

Citește în continuare