Skip to content

Violonistul francez David Grimal are un concert Schubert la Sala Radio pe 31 ianuarie. Grimal va fi si solist si dirijor in acest concert exceptional

Miercuri, 31 ianuarie 2024 (19.00), ORCHESTRA DE CAMERA RADIO prezinta un eveniment exceptional conceput in jurul invitatului special al serii: celebrul violonist francez DAVID GRIMAL va evolua pe scena Salii Radio, in dubla ipostaza, de solist si dirijor. Acesta are onoarea de a interpreta pe o vioara Stradivarius din 1710 – denumita „Ex-Roederer”.

Programul serii va fi dedicat integral compozitorului austriac FRANZ SCHUBERT. Veti asculta pe scena Salii Radio: Simfonia nr. 5, Rondo in la major pentru vioara si orchestra de coarde, Konzertstück pentru vioara si orchestra si Simfonia nr. 8 – Neterminata.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00) sau  pe entertix.ro si myticket.ro dar si in librariile Carturesti.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor doua posturi de radio, si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Nascut in 1973, David Grimal a absolvit Conservatorul din Paris si cariera sa a insemnat in ultimii 20 de ani concerte sustinute ca solist alaturi de cele mai apreciate orchestre ale lumii, ca Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Berliner Symphoniker, English Chamber Orchestra, Mozarteum Orchester Salzburg s.a. A fost invitat sa concerteze in importante sali din intreaga lume, precum Suntory Hall – Tokyo, Philharmonie de Paris, Musikverein – Viena, Concertgebouw – Amsterdam, Berlin Konzerthaus, Wigmore Hall – Londra, Lincoln Center – New York, Conservatorul Ceaikovski – Moscova, Théatre des Champs Élysées – Paris etc. 

Multi compozitori contemporani i-au dedicat creatiile lor. Unul dintre proiectele de suflet ale lui David Grimal este ansamblul Les Dissonances – al carui fondator si director artistic este. Les Dissonances este considerata singura orchestra simfonica din lume care interpreteaza repertoriul standard fara dirijor.

David Grimal este si un apreciat pedagog – preda in prezent la Hochschule für Musik – Saarbrücken (Germania) – si este invitat frecvent sa faca parte din jurii de concursuri internationale.

Citește în continuare