Skip to content

Angela Gheorghiu are un nou album cu 17 melodii clasice de Puccini. Discul poate fi descarcat deja online sau comandat in format CD pentru colectionari

Angela Gheorghiu a lansat un nou album care comemoreaza centenarul mortii compozitorului italian Giacomo Puccini (1858-1924). Albumul – produs de Signum Classics – a fost inregistrat alaturi de pianistul Vincenzo Scalera si contine 17 melodii clasice compuse de Puccini pentru voce si pian in perioada 1875 – 1919, inclusiv una recent redescoperita, Melanconia, prezentata pe disc in premiera mondiala.
“Acest album reprezinta omagiul meu pentru Giacomo Puccini, caruia i-am fost profund recunoscatoare toata viata. Alaturi de Vincenzo Scalera am avut bucuria sa inregistrez 17 melodii clasice pe care Puccini le-a compus de la 16 la 61 de ani. Unele dintre ele au o forta si un stil care amintesc de ariile din operele sale, altele sunt mai romantice si mai pure,” spune  Angela Gheorghiu

La inceput de an, Angela Gheorghiu este din nou la Londra, unde are o serie de spectacole la Royal Opera House, cu rolul lui Mimì, in La bohème, un rol cu care a debutat pe aceesi scena in 1992.
Discul reuneste o colectie de melodii compuse special pentru voce si pian, mai putin cunoscute, incluzand unele pe care Puccini le-a folosit ulterior ca inspiratie pentru operele sale celebre precum Manon Lescaut, La bohème sau La rondine. Albumul – A te, Puccini – este omagiul adus de Angela Gheorghiu compozitorului, iar numele sau provine de la titlul primului cantec, A te (Pentru tine), scris cand Puccini avea doar 16 ani.


Discul poate fi comandat sau descarcat de aici  

Soprana Angela Gheorghiu este un superstar al operei internationale. Nascuta la Adjud, a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992, la Royal Opera House Covent Garden, in „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York si la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cantat pe toate marile scene din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Venetia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai si multe altele.

Citește în continuare