Skip to content

Alain Delon (88 de ani) a fost plasat sub protectie judiciara. Autoritatile se tem ca unul dintre cei mai iubiti actori ai Frantei nu are ingrijirea medicala potrivita din cauza disputelor dintre copiii sai.

Alain Delon a fost plasat sub protectie judiciara pe fondul ingrijorarilor legate de sanatatea si bunastarea actorului in varsta de 88 de ani, in timp ce copiii sai se cearta in legatura cu aranjamentele medicale si de viata ale acestuia.

Presa franceza a relatat ieri ca ordinul de protectie juridica nu va avea niciun impact asupra vietii de zi cu zi a lui Delon, dar il impiedica sa vanda un bun important si va fi asistat de un reprezentant tert care il va ajuta pe actor sa aleaga tratamentul medical si medicii potriviti.

Ordinul de protectie legala vine pe fondul unei dispute publice intre fiul cel mare al lui Delon, Anthony,  si fiii Anouchka si Alain-Fabien. Conflictul public dintre ei din cauza opiniilor opuse cu privire la sanatatea si viitorul lui Delon a ajuns prima data pe prima pagina a ziarelor franceze la inceputul lunii ianuarie, in urma unui interviu din Paris Match, in care Anthony si-a exprimat temerile pentru sanatatea tatalui sau, afirmand ca exista „riscuri majore” ca 2023 sa fie „ultimul sau Craciun”. Delon are o stare de sanatate precara de cand a suferit un accident vascular cerebral in 2019.

Anthony Delon a acuzat-o pe sora sa mai mica, Anouchka, ca i-a tinut pe el si pe fratele sau in intuneric cu privire la o serie de teste cognitive efectuate de Delon intr-o clinica elvetiana intre 2019 si 2022, care au dezvaluit o degradare cognitiva.

Avocatul lui Delon, Christophe Ayela, a tras un semnal de alarma la cateva zile dupa declaratia de la Paris Match, spunand ca Anthony a renuntat brusc la tratamentul medical conventional pus in aplicare pentru tatal sau de catre clinica elvetiana. 

Avocatul lui Anthony si Ayela au scris amandoi procurorului general din orasul Montargis din Valea Loirei, in apropiere de satul Douchy, unde Delon locuieste intr-un castel din secolul al XIX-lea, cerand ca acesta sa fie plasat sub protectie juridica din diferite motive.

In ordinul de protectie juridica se precizeaza ca, din cauza neintelegerilor dintre copiii lui Delon, a fost necesara numirea unui agent judiciar „neutru si impartial” pentru protectia adultilor care sa il asiste pe actor.

Alain Delon a fost unul dintre cei mai proeminenti actori si sex-simboluri ale ecranului din Europa in anii 1960, 1970 si 1980. In 1985, a castigat Premiul César pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din Notre histoire (1984). In 1991, a devenit membru al Legiunii de Onoare a Frantei. La cea de-a 45-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, a primit Ursul de Aur onorific. La Festivalul de Film de la Cannes din 2019, a primit Palme d’Or onorific.

De-a lungul carierei sale, Delon a lucrat cu unii dintre cei mai mari  regizori, printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni si Louis Malle. In calitate de cantaret, Delon a inregistrat popularul duet „Paroles, paroles” (1973) cu Dalida. A dobandit cetatenia elvetiana in 1999.

Citește în continuare