Skip to content

Regizorul Guy Ritchie a lansat trailerul „Ministry of Ungentlemanly Warfare”, un film de actiune despre spionii britanici care au vanat nazisti in al Doilea Razboi Mondial. In rolurile principale sunt Henry Cavill, Eiza González si Henry Goulding.

Lionsgate a lansat primul trailer pentru “Ministry of Ungentlemanly Warfare”, un film de spionaj regizat de Guy Ritchie a carui actiune se desfasoara in timpul celui de-al doilea razboi mondial. 

Scenariul a fost scris de Paul Tamasy, Eric Johnson, Arash Amel si Ritchie si se bazeaza pe cartea cu acelasi nume a corespondentului de razboi si istoricului militar Damien Lewis. Proiectul a pornit dupa o idee propusa de Tamasy si Johnson.

„The Ministry of Ungentlemanly Warfare” urmareste evolutia premierului britanic Winston Churchill si a autorului James Bond, Ian Fleming, in timp ce infiinteaza o organizatie secreta de lupta in al doilea razboi mondial.

Metodele de lupta propuse de Churchill si Fleming au introdus noi solutii pentru a-i infrunta pe nazisti, contribuind la schimbarea cursului razboiului. Titlul filmului – „ungentlemanly” – se refera la tehnicile inselatoare si forta bruta utilizate in strategiile militare care le-au asigurat victorii importante.

Protagonistii lungmetrajului sunt Henry Cavill si Eiza González iar distributia este completata de actori celebri si chipesi precum Alan Ritchson, Henry Goulding, Alex Pettyfer, Cary Elwes, Hero Fiennes Tiffin, Babs Olusanmokun, Til Schweiger si Henry Zaga.

Asa cum a obisnuit in majoritatea filmelor sale, Ritchie opteaza pentru actori care se potrivesc termenului de „gentleman”, fiind constant predispus la ecranizarea unor povesti in care exploreaza relatiile  complexe dintre barbati puternici.

Trailerul poate fi urmarit mai jos.

Pentru Guy Ritchie, povestea, titlul si estetica pe care le abordeaza cu “The Ministry of Ungentlemanly Warfare” este specifica stilului care l-a consacrat in ultimii ani: filme de actiune cu gentlemeni.

In trailer, personajul lui Cavill formeaza o organizatie clandestina de fosti raufacatori care vaneaza nazisti. Acestia lucreaza ca agenti sub acoperire pentru a ajuta armata britanica. Actorul cunoscut pentru rolul lui Superman din filmele DC joaca de data aceasta rolul lui Gus March-Phillipps, un comandant care a existat in realitate si a avut un rol important in armata britanica.

La randul ei, Eiza González isi asuma rolul unei lunetiste militar, despre care se spune ca are abilitati extraordinare de spionaj.

Proiectul se afla in lucru din 2015 cand au fost vandute drepturile de ecranizare ale cartii lui Damien Lewis. Filmarile au avut loc in Antalia, Turcia, in perioada februarie-aprilie 2023.

Pelicula va rula in cinematografele din intreaga lume incepand cu 19 aprilie.

Actorii din distributie au fost alesi strategic din punct de vedere al marketingului filmului, majoritatea sunt cunoscuti pentru filme de actiune si fiecare dintre ei este reprezentativ pentru un alt segment de public prin varsta, rasa sau origine.

Alan Ritchson a mai jucat in „Reacher” si „Fast and Furious”, Henry Golding a mai lucrat cu Ritchie pentru „The Gentlemen” si il veti vedea in curand in „The Old Guard 2” cu Charlize Theron, pe Netflix. Henry Zaga este cunoscut pentru „Beyond the Universe” si „The New Mutants”, pe Alex Pettyfer il stiti din  „Magic Mike”, Cary Elwes a jucat in „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One” iar Hero Fiennes Tiffin l-a jucat pe Tom Riddle in „Harry Potter and The Half-Blood Prince” si a aparut in franciza „After” iar mai recent in „The Woman King”, alaturi de Viola Davis.

Henry Cavill se reuneste cu Guy Ritchie dupa ce au lucrat impreuna la filmul „The Man from U.N.C.L.E.” din 2015. Actorul britanic poate fi urmarit zilele viitoare in cinematografe intr-un film de actiune: Argylle, un proiect in stilul James Bond. Alaturi de el mai joaca Samuel L. Jackson, Sam Rockwell, John Cena, Dua Lipa, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston si Catherine O’Hara. Trailerul productiei poate fi urmarit mai jos.

Cunoscut pentru „Revolver” si filmele „Sherlock Holmes”, Guy Ritchie lucreaza in prezent la adaptarea pentru televiziune a lungmetrajului „The Gentlemen” lansat la inceputul anului 2020, ultimul mare succes de box-office pre-pandemic. Serialul va fi lansat anul acesta.

Dupa filmarile celor doua productii – „The Gentlemen” si „The Ministry of Ungentlemanly Warfare” – ar fi trebuit sa lucreze la un live-action cu Hercule pentru Disney, fiind cooptat in proiect dupa succesul pe care l-a avut cu filmul „Aladdin”, tot o productie Disney.

Zilele trecute s-a aflat ca Ritchie a iesit din proiectul Disney. In schimb cineastul a finalizat recent filmarile pentru un alt film de actiune in care il are ca protagonist pe Henry Cavill. Momentan nu se cunosc detalii despre povestea respectiva sau titlul filmului insa se stie ca Jake Gyllenhaal si Eiza Gonzalez joaca alaturi de Cavill. Filmarile au avut loc in Spania in vara anului trecut, pelicula va fi distribuita de Lionsgate.

Ritchie mai are in lucru si un proiect pentru Apple Studios: filmul de actiune Fountain of Youth care ii are in distributie pe Natalie Portman, John Krasinski si Domhnall Gleeson.

Citește în continuare