Skip to content

Noua franciza „Argylle” ii va avea in distributie pe Samuel L. Jackson, Henry Cavill, Sam Rockwell, John Cena, Dua Lipa, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston si Catherine O’Hara.

Studiourile britanice MARV au confirmat ca vor incepe filmarile pentru noul film de mare buget regizat de Matthew Vaughn. „Argylle” va fi o franciza cu filme de spionaj si va avea o distributie de tipul unui blockbuster, cu actori cunoscuti de toate varstele pentru toate categoriile de public.

Filmarile „Argylle” vor incepe luna viitoare in Europa si ii vor avea in distributie pe Henry Cavill, Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, John Cenasi Samuel L. Jackson.

Alaturi de ei va juca si cantareata Dua Lipa care isi va face debutul in Hollywood dupa cativa ani in care a devenit idolul noii generatii de adolescenti. Pe langa actorie, Dua Lipa va inregistra si cantecul oficial si alte melodii de pe coloana sonora a productiei.

Filmul va fi bazat pe romanul „Argylle” al autoarei Ellie Conway care va fi lansat in 2022 de editura Penguin. A fost descris ca un thriller despre viata „celui mai mare spion care a existat vreodata”, Argylle si aventurile acestuia in jurul lumii. Pentru inceput, franciza va include cel putin 3 filme care vor fi realizate in SUA, Londra si alte locuri din intreaga lume. Scenariul va fi scris de Jason Fuchs care a semnat si „Wonder Woman”.

Pentru Matthew Vaughn, ideea unei francize de spionaj ii vine ca o manusa dupa ce a regizat hituri de box office precum „Kingsman”, „X Men”, „Layer Cake” sau „Kick Ass”. 

In comunicatul de presa care anunta proiectul Argylle, Vaughn a declarat ca „in momentul in care am citit prima schita a manuscriptului, am simtit ca cea mai incredibila si originala franciza de spionaj de la cartile lui Ian Fleming, din anii ’50 si pana astazi. Va reinventa cu totul genul filmelor de spionaj.”

Vaughn face referire la seria James Bond scrisa de Ian Fleming care a inspirat cea mai faimoasa si longeviva franciza din istoria cinematografiei.

Intre timp, in luna decembrie, Disney va lansa al treilea film al francizei „Kingsman” – „The King’s Man” cu Ralph Fiennes in rolul principal. Vaughn a scris scenariul, a regizat si a produs filmul a carui lansare a fost amanata de mai multe ori din cauza pandemiei.

Filmul spune povestea infiintarii organizatiei de spioni de catre un grup de fosti soldati, rolul acestora este sa opreasca un grup de tirani europeni care planuiesc un razboi care ar putea nimici lumea. Actiunea are loc cu 114 ani inaintea primelor filme, mai exact in anul 1900. Din distributie mai fac parte Harris Dickinson, Aaron Taylor Johnson, Matthew Goode, Stanley Tucci si Tom Hollander.

Pe Samuel L.Jackson il veti vedea incepand cu 20 august in „The Protege” alaturi de Michael Keaton si Maggie Q, o productie filmata in Romania.

Citește în continuare