Skip to content

Primele imagini din “The Protégé”, cu Michael Keaton, Samuel L Jackson si Maggie Q, filmat in România. Florin Piersic Jr, Tudor Chirila, George Pistereanu si Cosmin Dominte sunt si ei in distributie.

Studiourile Lionsgate au facut public primul trailer al filmului de actiune “The Protégé” cu Michael Keaton (“Birdman”, “Batman”, “Robocop”), Samuel L Jackson (“Jurassic Park”, “Good Fellas”, “Pulp Fiction”) si Maggie Q (“Designated Survivor”, “Divergent”, “Mission Impossible 3”), regizat de Martin Campbell (“The Expendables”, “James Bond – Casino Royale”, “Masca lui Zorro”),  filmat in România, si au anuntat data de lansare a acestuia: 20 august 2021.

Scris de Richard Wenk (“The Equalizer 2”, “The Expendables”), “The Protégé” (titlul de lucru a fost “The Asset”) este centrat pe povestea unei tinere pe nume Anna (Maggie Q), salvata in copilarie de legendarul asasin Moody (Samuel Jackson) si antrenata pentru a deveni unul dintre cei mai buni asasini platiti din lume.  Când Moody este asasinat, Anna cauta criminalul pentru a se razbuna si totul se transforma intr-un joc de seductie si dominare impotriva unui criminal enigmatic (Michael Keaton).

Pentru aceasta productie s-a filmat timp de 10 saptamâni in Bucuresti si Snagov de la inceputul lui ianuarie 2020 pâna la debutul lockdown-lui din martie, cu o echipa de peste 200 de tehnicieni români precum si peste 100 de figuranti. In Bucuresti au fost recreate decoruri din Laos, Vietnam sau Londra. O parte din actiune se petrece chiar in Bucuresti, pentru prima data locatie pentru un film de actiune de un asemenea calibru.

Din distributie fac parte si o serie de actori români printre ei aflându-se Florin Piersic Jr, Tudor Chirila, George Pistereanu si Cosmin Dominte.

Director de Imagine pentru acest film este David Tattersal, directorul de imagine al filmelor Star Wars scrise si regizate de George Lucas (“Amenintarea Fantomei” – 1999 , “Attack of the clones” – 2002 si “Revenge of the Sith” – 2005).

 “The Protégé ” are o echipa de producatori foarte apreciati la nivel international, oameni care s-au aflat in spatele unora dintre cele mai de succes filme de actiune din ultimii ani: Chris Milburn si Moshe Diamant (“Hurricane Heist”), Rob Van Norden (“Rambo”, “Last Blood”), Arthur Sarkissian (“Rush Hour”), din partea româna pentru Frame Film producatori fiind Andrei Boncea ( „Amen”, “Callas Forever”, “Joyeux Noel”, “California Dreamin’”, “Vânatorul de Spirite”),  Dragos Buliga (“Las Fierbinti”, “Vânatorul de Spirite”) siGabriel Popescu („Bunraku„, „Gunpowder, Treason and Plot„, „Dark is Rising„)

Citește în continuare