Skip to content

(foto) Exclusiv. In Bucuresti au inceput filmarile la The Asset. Primele zile de filmare sunt cu Maggie Q si Michael Keaton.

Timp de 51 de zile in Bucuresti se filmeaza o super productie de actiune, “The Asset”, care ii are in rolurile principale pe Michael Keaton (“Batman”, “Batman Returns”,  “Birdman”), Samuel L Jackson (“Goodfellas”, “Django Unchained”, “Pulp Fiction”) si Maggie Q (“Designated Survivor”), un film in regia lui Martin Campbell ( “James Bond Golden Eye”, “Casino Royale”, “Masca lui Zorro”).

Filmul este povestea a doi asasini platiti aflati in rivalitate (Maggie Q si Michael Keaton) care, dupa ce mentorul unuia dintre ei este ucis, sunt nevoiti sa faca echipa pentru a-l gasi pe criminal.

Primele secvente se filmeaza in mijlocul Bucurestiului, unde una dintre cladirile vechi a fost transformata intr-o librarie londoneza.

Pentru secventele din primele zile, filmeaza Maggie Q si Michael Keaton, precum si alti actori romani si straini.

Pentru realizarea filmului in partea de productie lucreaza peste 200 de romani, care au implementat decorurile spectaculoase care transforma cladiri foarte cunoscute pentru bucuresteni in locuri din Londra, Laos sau Vietnam.

Una dintre cele mai mari piete din Hanoi a fost recreata la scara unu la unu de responsabilii pentru scenografie americani, alaturi de o echipa romana care a mai lucrat si la alte productii internationale.

Actiunea filmului ii aduce insa pe actorii principali si in Romania, in cautarea criminalului care le-a omorat prietenul, asa ca multe dintre cladirile iconice din Bucuresti vor fi folosite neschimbat in film, iar spectatorii din toata lumea vor vedea o alta fata a tarii noastre.

„The Asset“ este produs de o echipa care s-a aflat in spatele unora dintre cele mai de succes filme de acţiune din ultimii ani: Moshe Diamant („Hurricane Heist“), Rob Van Norden („Rambo: Last Blood“) si Arthur Sarkissian („Rush Hour“), iar de filmarile in Romania se ocupa Frame Film condusa de Andrei Boncea si Dragos Buliga (“The Wanderer”, “Las Fierbinti”). 

De-a lungul anilor, in tara noastra au mai fost filmate si alte productii americane care au avut super succes de casa, precum „Cold Mountain“, „Joyeux Noell“ si „The Nun“, dar pentru o vreme Romania a fost mai putin atractiva decat tarile vecine din punctul de vedere al productiilor mari de la Hollywood pentru ca statul roman nu implementase o reducere de taxe acordata celor care filmeaza pe teritoriul tarii, in baza promovarii tarii si a locurilor de munca oferite, reducere pe care toate tarile vecine o au deja activa.

foto Catalin Jichici

Citește în continuare