Skip to content

Orasele europene cele mai accesibile financiar pentru munca de la distanta. Romania e prezenta in top cu 5 orase.

In epoca in care exista conceptul de work from home sunt multe persoane care cauta solutii faine de calatorit, descoperit noi locuri, dar si eficiente financiar, pentru a-si muta “biroul”.

Ingrijorarea cu privire la costurile aferente este  cel mai important factor cand cineva decide sa munceasca in strainatate si nu de pe canapeaua casei sale din Romania. Dar avand in vedere ca 5 din primele 10 orase sunt de la noi din tara, romanilor le e mai greu sa gaseasca “mai ieftin”, mai accesibil in alta parte. Singura solutie pentru noi pare a fi sa ne mutam in aceste orase accesibile, sau eventual pe litoral in afara sezonului.

Compania de furnizare de echipamente electronice de birou Brother UK a efectuat o cercetare pentru a afla care este cel mai ieftin (si cel mai scump) loc din Europa pentru a lucra de la distanta, iar rezultatele s-ar putea sa va surprinda.

Brother UK a analizat factori cum ar fi viteza Wi-Fi, costul unui apartament, electricitatea, precum si siguranta unui loc si a acordat fiecarei destinatii un punctaj de la 100 pentru cei care lucreaza la distanta.

Cel mai accesibil loc din Europa s-a dovedit a fi Tuzla, in nord-estul Bosniei si Hertegovinei. Aici, un apartament cu un pat in centrul orasului costa doar 207 euro pe luna, iar mancarea in oras este, de asemenea, foarte ieftina – o masa medie costa doar 4,13 dolari. Sarajevo, fermecatoarea capitala a tarii, a intrat, de asemenea, pe lista, ocupand locul 10.

Dar Romania a fost cea care a dominat lista celor mai ieftine orase, ocupand cinci dintre primele 10 locuri. Costurile de internet in Oradea, care a ocupat locul al doilea, sunt de numai 7,42 euro, iar orase precum Craiova si Sibiu au intrat pe lista datorita accesibilitatii lor.

La celalalt capat al spectrului, cu orasul european  care e in lista „celor mai scumpe”, pe primul loc s-a clasat Zurich, cel mai mare oras din Elvetia.

Este al doilea cel mai scump oras din punctul de Vedere al meselor la restaurant, o masa pentru o persoana costand in medie 26,12 euro. A fost devansat doar de Geneva, unde o masa costa in jur de 27,24 euro. Dar costul unui apartament in centrul orasului este cel care este cu adevarat impresionant, pretul mediu lunar al unui apartament cu o camera fiind de aproximativ 2576,76 euro pe luna.

Londra se afla pe locul al doilea, dar orasele elvetiene au ocupat cinci dintre primele zece locuri pe lista celor mai scumpe locuri. 

Iata care sunt cele mai ieftine orase europene pentru munca la distanta

Tuzla, Bosnia- Hertegovina

Oradea, Romania

Craiova, Romania

Plovdiv, Bulgaria

Iasi, Romania

Timis

oara, Romania

Sibiu, Romania

Skopje, Macedonia de Nord

Nis, Serbia

Sarajevo, Bosnia si Hertegovina

Si iata care sunt cele mai scumpe orase europene pentru munca la distanta

Zurich, Elvetia

Londra, Marea Britanie

Lausanne, Elvetia

Geneva, Elvetia

Dublin, Irlanda

Basel, Elvetia

Bern, Elvetia

Bristol, Regatul Unit

Trondheim, Norvegia

München, Germania

Citește în continuare