Skip to content

Musicalul “Diavolul se imbraca de la Prada” al lui Elton John va avea premiera anul acesta la Londra. Vanessa Williams va juca rolul Miranda Priestly, inspirat de Anna Wintour.

Anul acesta, musicalul “Diavolul se imbraca de la Prada” (The Devil Wears Prada) va avea premiera in Marea Britanie si va putea fi vazut de publicul european intr-o serie de prestatii desfasurate in Londra, pe West End.

Recent a fost anuntat numele artistei care va juca rolul principal in musicalul compus de Elton John. Este vorba despre Vanessa Williams care va prelua rolul Miranda Priestly, redactorul-sef al revistei de moda Runway. In realitate, rolul a fost inspirat de Anna Wintour si atmosfera de lucru din redactia revistei americane Vogue.

Musicalul se afla in lucru din 2015 si a avut premiera mondiala la Chicago in 2022, fiind amanat de mai multe ori din cauza pandemiei. 

In aceasta vara vor avea loc primele reprezentatii in Regatul Unit, musicalul va fi transformat pentru scena britanica atat la nivel de structura dar si creativ. Regia si coregrafia sunt semnate de Jerry Mitchell (triplu nominalizat la premiile Tony), scenografia de Tim Hatley si costumele de Gregg Barnes.

Productia care beneficiaza de adaptarea muzicala a lui Elton John si versurile scrise de Shaina Taub se bazeaza pe romanul si filmul cu acelasi nume. Cartea a fost scrisa de Lauren Weisberger si publicata in 2003 iar filmul a fost lansat in 2006 si le-a avut in rolurile principale pe Meryl Streep in rolul lui Priestly in timp ce Anne Hathaway si Emily Blunt au jucat rolurile asistentelor.

Sir Elton si-a descris partitura ca fiind “foarte moderna”, variaza intre cantece serioase, ironice, romantice si frivole. In urma cu doi ani, artistul s-a bucurat de succes la Teatrul Almeida din Londra cu un musical despre Tammy Faye.

Vanessa Williams a declarat ca rolul Mirandei Priestly este „un vis devenit realitate”.

Productia marcheaza o revenire in teatrul britanic pentru Williams, care si-a facut debutul pe scena din West End in musicalul „City of Angels”, care a fost intrerupt din cauza pandemiei in martie 2020 si inchis dupa doar cateva reprezentatii.

Williams este cunoscuta atat cariera sa muzicala dar si pentru rolurile din productii de televiziune precum „Ugly Betty” si „Neveste disperate”. A jucat de mai multe ori pe Broadway in “Kiss of the Spider Woman”, “Sondheim on Sondheim”, “Show Boat si “Anyone Can Whistle” si a fost nominalizata de doua ori la premiile Tony pentru “Into the Woods” de Stephen Sondheim in 2002 si “The Trip to Bountiful” de Horton Foote in 2013.

Primele reprezentatii ale musicalului „The Devil Wears Prada” sunt programate pe 9 iulie la Theatre Royal din Plymouth, urmand ca din 24 octombrie sa se mute la Dominion Theatre de pe West End, intr-una din cele mai mari sali de spectacole din centrul Londrei. Biletele pot fi rezervate aici.

Ian McKellen, Imelda Staunton, Matt Smith, Ralph Fiennes sunt doar cateva din numele importante pe care le puteti vedea pe scena londoneza in lunile care urmeaza. Mai jos gasiti o selectie de spectacole recomandate de Urban.ro.

Filmul „Diavolul se imbraca de la Prada” s-a bazat pe declaratiile lui Lauren Weisberger care a fost asistenta Annei Wintour din 1999 pana in 2000. A fost relansat recent pe Netflix.

In celebrul film lansat in 2006, Anne Hathaway joaca rolul asistentei care incearca sa tina pasul cu sefa ei exigenta, Miranda ─ jucata de Meryl Streep intr-unul din cele mai iconice roluri ale sale.

In momentul in care Wintour a auzit ca Weisberger scrie un roman in care isi povesteste experienta la Vogue dar schimba numele tuturor personajelor, inclusiv al revistei, redactorul-sef a spus ca nu-si aminteste de respectiva asistenta.

In carte se povesteste cum Wintour are de obicei 2-3 asistenti, asistentul principal ii gestioneaza mereu pe ceilalti doi si era singurul care comunica direct cu Anna (la fel ca in film). Al doilea asistent tinea legatura cu ingrijitorii si bucatarul de la casele ei din Manhattan si Long Island, ii coordona proiectiile de film si avea grija de cainii ei. Iar al treilea asistent alerga dupa comisioane, lua bilete la teatru, ajuta cu planurile de la Milano, Paris, Londra si New York Fashion Week si comanda hainele Annei direct de la designeri. De obicei, Wintour vede hainele inainte sa fie lansate, isi alege tinutele preferate si ulterior sunt personalizate in functie de stilul ei.

In timp ce asistentul principal avea week-endul liber, asistentii secundari erau de garda alternativa la finalul saptamanii, Anna trimitand constant diverse solicitari, adesea fara se adresa unui subiect anume. Una dintre asistentele lui Wintour din anii ’90 a povestit cum desi era asistenta secundara de mai bine de o luna, redactorul-sef i se adresa cu numele asistentei principale. Sunt detalii care sunt la fel ca in „Diavolul se imbraca de la Prada” unde Emily Blunt are rolul asistentei principale

Atunci cand un nou asistent incepea sa lucreze pentru Anna, primea o prezentare generala de 21 de pagini despre cum sa se ocupe de majoritatea sarcinilor, desi se mentiona ca ghidul detaliat nu era complet. Zilele lor de lucru incepeau la ora 7 dimineata si se puteau transforma adesea in ture de 12 ore.

Citește în continuare