Skip to content

Din acest weekend si pana joi are loc Targul Martisorului la Muzeul National al Taranului Roman. Targul e deschis intre orele 10.00 si 18.00

Ca in fiecare an la Muzeul National al Taranului Roman inainte de 1 Martie se aduna toti mestesugarii mici, toti tinerii pasionati de obiecte handmade si gasim acolo cea mai mare colectie de martisoare, perfecte pentru zilele dde primavara care urmeaza.

 Targul Martisorului de la MTR a reprezentat, de-a lungul timpului, o referinta culturala pentru publicul larg, bucurestean si nu numai.

Evenimentul promoveaza si recontextualizeaza sarbatorirea unui obicei care in ultimul secol a primit o serie de transformari, predominant in spatiul urban. Incurajand creativitatea artistica si mestesugul capabil sa fie reinnoit cu particularitati menite sa comunice prin expresivitate, imaginatie si simt al umorului semnificatiile mai vechi sau mai noi ale obiceiului, targul aduce in atentia publicului o oferta bogata prin unicitatea, creativitatea si diversitatea martisoarelor.

Participantii invitati — mestesugari, artisti si studenti— folosesc ca sursa de inspiratie lumea si mitologia taraneasca ori imagineaza noi forme ale creativitatii urbane: de la obiectul manufacturat si reciclat care foloseste materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenata sau personaje si semne din mitologia urbana, imaginate pe o multitudine de materii neconventionale. Alaturi de ei, se numara, ca in fiecare an, scoli, fundatii, asociatii, organizatii care desfasoara actiuni cu caracter umanitar pentru copii si sprijin pentru categoriile defavorizate.

Daca aveti timp de plimbare in acest week end, mergeti la MTR unde timp de 6 zile e o sarbatoare speciala de sambata, 24 februarie, pana joi, 29 februarie 2024, intre orele 10.00 si 18.00.

Pretul biletului de intrare la targ: adulti – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor – 3 lei.

Citește în continuare