Skip to content

In week endul de Florii, Damian Draghici, Irina Sarbu si Ozana Barabancea au mini show-uri pe Calea Victoriei si in Drumul Taberei. Programul si restrictiile rutiere pentru evenimentul Strazi Deschise.

Flashmob antrenant cu Damian Draghici & Brothers, concerte live cu Ozana Barabancea si Jazz Club Emil Bizga, evenimente de dans contemporan si expozitii tematice specifice sarbatorilor pascale sunt propunerile de petrecere a timpului liber pe Calea Victoriei in weekendul 27-28 aprilie 2024 la „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada Urbana”. Pentru prima data in acest an, „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada Urbana” se extinde in Drumul Taberei (intre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului) si ii intampina pe bucuresteni la un program artistic atractiv: activitati sportive, spectacole de teatru pentru cei mici, acrobatii, parade, evenimente muzical-umoristice, lecturi interactive din piese de teatru clasice si concerte live cu artisti si orchestre renumite, precum Irina Sarbu si Fanfara Angely’s.

Zone pietonale „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” // 27-28 aprilie 2024:

l Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independentei, fara afectarea intersectiilor, intre orele 10:00 si 22:00;

l Sectorul 6 – Drumul Taberei (intre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului), intre orele 10:00 si 21:00.

De la expozitii tematice ce evidentiaza traditiile si obiceiurile de Florii si Paste la concerte live de muzica pop si jazz si evenimente de dans modern, traseul pietonal din Calea Victoriei ii asteapta pe bucuresteni cu activitati recreative si artistice pentru toate gusturile.

Sambata, 27 aprilie, si duminica, 28 aprilie, incepand cu ora 17:00, trupa REAL – Andra Piersinaru (voce), Radu Marinescu (chitara), Angelo Stoica (chitara) si Leon Craioveanu (percutie) –  va anima Calea Victoriei cu energia lor debordanta in concertul live sustinut in zona Hotel Novotel (trotuar).

Programul artistic pe Calea Victoriei continua in note muzicale, la ora 18:00, in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, cu un concert sustinut de elevii Sectiei Percutie a Scolii de Arta Bucuresti, urmat, la ora 19:00, de o demonstratie de dans modern si contemporan a elevilor sectiei Coregrafie. Recitalul bine-cunoscutei artiste Ozana Barabancea incheie fulminant, la ora 20:00, programul pregatit de Scoala de Arta Bucuresti pentru prima zi din acest weekend pe Calea Victoriei.

Duminica, 28 aprilie, Calea Victoriei rasuna in ritmuri de jazz: Jazz Club Emil Bizga propune publicului concertul Bucharest Jazz Parade, pe trotuarul din fata Cercului Militar National, in intervalul 17:00-17:45, iar elevii Scolii de Arta Bucuresti vor incanta publicul cu demonstratii de dans si concerte de percutie si concerte pop, incepand cu ora 18:00, in zona Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Cunoscutul artist Damian Draghici, in formula Damian & Brothers – cu Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioara), Raul Galan (trompeta), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – incheie programul artistic al weekendului #4 „Strazi deschise” pe Calea Victoriei cu un flashmob muzical pe traseul Cercul Militar National – Strada Piata Amzei, in care publicul este invitat sa cante si sa danseze, incepand cu ora 19:00. In sunete aprinse de tobe, trompete si alte instrumente puternice, trupa aduce pe Calea Victoriei cel mai recent proiect muzical, „S-a furat mireasa”.

Pe parcursul celor doua zile, in intervalul 11:00-20:00, in zona Monumentul Renasterii, bucurestenii pot admira obiecte si creatii specifice ce marcheaza simbolismul si atmosfera de sarbatoare ale acestei perioade – oua incondeiate, obiecte din lemn si impletituri din panusi –, realizate cu pasiune de mesteri populari renumiti in Zona de traditii organizata de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti (CREART).

Incepand cu acest weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti face parte din programul „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” cu expozitiile permanente „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”, respectiv expozitia tematica „Comorile haznalelor istorice din Bucuresti”, ce recreeaza atmosfera Bucurestiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramica, portelan si sticla descoperite langa Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim si in Cartierul Evreiesc. Expozitiile pot fi vizitate, in ambele zile de weekend, in intervalul orar 10:00 – 17:30.

Program artistic „Strazi deschise” in Drumul Taberei // Weekend #4: 27-28 aprilie 2024

Traseul pietonal din Drumul Taberei, intre strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului, include numeroase activitati sportive si de recreere, ateliere de creatie, show-uri de magie, intalniri cu mascote, spectacole de teatru pentru copii, precum si concerte live sustinute de artisti precum Damian & Brothers, Irina Sarbu si Fanfara Angely’s, intr-un program artistic amplu prezentat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

In ambele zile de weekend, Muzeul Jandarmeriei Romane invita trecatorii la o incursiune fascinanta in istoria institutiei printr-o expozitie de uniforme de epoca, din perioada 1850-1948, ce poate fi admirata in intervalul 10.00 – 14:00. Garda de Onoare a Jandarmeriei Romane va prezenta, intre aceleasi ore, exercitii de tip dril. Pe traseul pietonal din Drumul Taberei, Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane va oferi momente muzicale, in cele doua zile de weekend, intre orele 10:00 si 14:00.

Copiii pot participa la o varietate de activitati artistice care cu siguranta ii vor incanta si ii vor incuraja sa-si exploreze creativitatea. Pe parcursul weekendului, incepand cu ora 14:00, cei mici, dar si parintii sunt invitati la un spectacol de magie al artistilor Operei Comice pentru Copii, dar si la un show de acrobatii prezentat de artistii Circului Metropolitan Bucuresti, in intervalul 18:00-18:30. In ambele zile de weekend, magicianul Andrei Paltanea ii va incanta pe cei prezenti cu un show special, de la ora 17:00. Vasile Catrina va oferi, totodata, in intervalul 11:00-20:00, momente de inspiratie prin caricaturi.

Spectacolul de teatru de animatie Rolling Strings Puppet Show recreeaza personaje celebre si aduce ritmuri rock’n’roll pe traseul pietonal din Drumul Taberei, incepand cu ora 15:00, in ambele zile de weekend. Si pentru ca papusile animate aduc zambete si momente de voie buna, copiii pot invata cum sa-si creeze propriile personaje in cadrul atelierelor artistei Brandusa Oanca, duminica, de la ora 12:00.

Activitati de modelare baloane, programate sambata, incepand cu ora 16:00, si duminica, de la ora 10:00, precum si o fascinanta parada de mascote (sambata, ora 17:00, si duminica, ora 10:00) vor aduce un plus de culoare pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

Spectacolul de teatru „PRINTESA RASFATATA” al Teatrului Nottara face parte, de asemenea, din evenimentele dedicate celor mici. Parintii si copiii vor putea urmari cele trei reprezentatii ale spectacolului duminica, in intervalele 11:00 – 11:30 / 12:00 – 12:30 / 13:00 – 13:30.

Actorii Companiei Teatrala VOUA –  Adrian Fetecau, Petru Sandu, Ovidiu Mihailescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip – vor crea scenete umoristice in cadrul spectacolului muzical „Terapie prin ras”, sambata si duminica, de la ora 15:00, care cu siguranta vor face deliciul publicului.

Pe parcursul celor doua zile, de la ora 16:30, Drumul Taberei devine scena aventurilor cunoscutelor personaje caragialesti din celebra piesa de teatru „O noapte furtunoasa”, spectacol-lectura interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupan Dumitrache), Mihai Capatina (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Maciuca (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rica Venturiano), Alina Berzunteanu (Zita), Mihaela Mihaescu / Gabriela Porumbacu (Veta).

Muzica Fanfarei Angely’s, sub bagheta talentatului dirijor Marius Firca, rasuna pe traseul pietonal „Strazi deschise” din Drumul Taberei, in ambele zile de weekend, in intervalele 17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30.

Damian & Brothers – cu Damian Draghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioara), Raul Galan (trompeta), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – incheie spectaculos programul artistic al zilei de sambata, 27 aprilie, cu un concert programat la ora 19:00, pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

Duminica, la ora 19:00, cunoscuta artista Irina Sarbu ii invita pe bucuresteni sa celebreze arta si energia unica „Strazi deschise” printr-un concert in ritmuri jazzistice.

Restrictiile rutiere pemntru week endul de Florii

Calea Victoriei | In weekendul 27-28 aprilie 2024, pe durata restrictiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Stirbei Voda, strada Ion Campineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societatii de Transport Bucuresti va fi deviat, fara afectarea calatorilor.

In weekendurile in care se desfasoara evenimentul „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 23:00 pana la ora 09:00.

Pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

In sectorul 6 al Capitalei, incepand de sambata, 27 aprilie, ora 7:00, pana luni, 29 aprilie, ora 02:00 (maxim), traficul va fi restrictionat pe Bulevardul Drumul Taberei, segmentul de drum delimitat de intersectiile cu strada Valea Ialomitei si strada Valea Argesului, pe ambele sensuri.

Citește în continuare