In culisele Dineului Regal dedicat de Regele Charles lui Emmanuel Macron. Este prima vizita oficiala de stat a unui presedinte francez in Regatul Unit din 2008

In aceste zile presedintele Emmanuel Macron, alaturi de sotia sa Brigitte, se afla intr-o vizita de stat in Marea Britanie la invitatia Regelui Charles, ocazie cu care Casa Regala Britanica a organizat un spectaculos dineu cu 160 de invitati.
Este prima vizita oficiala de stat a unui presedinte francez in Regatul Unit din 2008, iar dineul a fost gazduit de Regele Charles III si Regina Camilla, la Castelul Windsor ( Palatul Buckingham se afla in renovare)

Cum era de asteptat, meniul si toate pregatirile din jurul dineului de stat au fost spectaculoase.
Chef-ul francez Raymond Blanc OBE, ambasador al King’s Foundation, a colaborat cu personalul Royal Household pentru a crea primul fel si desertul, in “spiritul Entente Cordiale”
Meniul a fost tiparit in limba franceza, dupa traditie . Iata ce a inclus aceasta masa speciala incarcata de multe mesaje politice.
- Canapele pre‑cina
- Salata de legume de vara – legume delicate din gradinile Le Manoir cu salvie, rosii crude si ulei de masline extravirgin
- Suprem de pui Rhug Estate cu sparanghel din Norfolk si sos de crema de tarhon
- Blackcurrant parfait inghetat pe blat inmuiat in fructe de coacaze negre, cu jeleu de flori de soc
- Dupa servirea desertului: cafea si petit fours (fructe fine, bomboane)
Cocktailul creat pentru ocazie, numit „L’entente”, combina gin britanic, pastis francez si lemon curd, garnisit cu popcorn uscat si trandafiri englezesti – simbol al cooperarii franco-britanice, iar printre vinurile seribite s-au aflat Taylor’s Vintage Port 1977 (anul nasterii lui Macron) si Cognac Grande Champagne 1948 de la Frapin & Co. (anul nasterii Regelui Charles) .
Printre invitati s-au aflat personalitati britanice si franceze notabile: Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Dame Kristin Scott Thomas, Mary Earps si altii.
Sala de dineu a fost St George’s Hall de la Windsor, cu o masa centrala de 50 metri lungime, decorata cu flori sezoniere (trandafiri, lavanda, plante din gradinile regale) aranjate in centre de argint-aurit din serviciul Grand Service. Pentru pregatiri a fost nevoie de 7 zile, aici fiind incluse si decorarea mesei dar si pregatirea meniului.





