Skip to content

In culisele Dineului Regal dedicat de Regele Charles lui Emmanuel Macron. Este prima vizita oficiala de stat a unui presedinte francez in Regatul Unit din 2008

In aceste zile presedintele  Emmanuel Macron, alaturi de sotia sa Brigitte, se afla intr-o vizita de stat in Marea Britanie la invitatia Regelui Charles, ocazie cu care Casa Regala Britanica a organizat un spectaculos dineu cu 160 de invitati.

Este prima vizita oficiala de stat a unui presedinte francez in Regatul Unit din 2008, iar dineul a fost gazduit de Regele Charles III si Regina Camilla, la Castelul Windsor ( Palatul Buckingham  se afla in renovare)

Cum era de asteptat, meniul si toate pregatirile din jurul dineului de stat au fost spectaculoase.

Chef-ul francez Raymond Blanc OBE, ambasador al King’s Foundation, a colaborat cu personalul Royal Household pentru a crea primul fel si desertul, in “spiritul Entente Cordiale”

Meniul a fost tiparit in limba franceza, dupa traditie . Iata ce a inclus aceasta masa speciala incarcata de multe mesaje politice.

  1. Canapele pre‑cina
  2. Salata de legume de vara – legume delicate din gradinile Le Manoir cu salvie, rosii crude si ulei de masline extravirgin
  3. Suprem de pui Rhug Estate cu sparanghel din Norfolk si sos de crema de tarhon
  4. Blackcurrant parfait inghetat pe blat inmuiat in fructe de coacaze negre, cu jeleu de flori de soc
  5. Dupa servirea desertului: cafea si petit fours (fructe fine, bomboane)

Cocktailul creat pentru ocazie, numit „L’entente”, combina gin britanic, pastis francez si lemon curd, garnisit cu popcorn uscat si trandafiri englezesti – simbol al cooperarii franco-britanice, iar printre vinurile seribite s-au aflat Taylor’s Vintage Port 1977 (anul nasterii lui Macron) si Cognac Grande Champagne 1948 de la Frapin & Co. (anul nasterii Regelui Charles) .

Printre invitati s-au aflat personalitati britanice si franceze notabile: Sir Elton John, Sir Mick Jagger, Dame Kristin Scott Thomas, Mary Earps si altii.

Sala de dineu a fost St George’s Hall de la Windsor, cu o masa centrala de 50 metri lungime, decorata cu flori sezoniere (trandafiri, lavanda, plante din gradinile regale) aranjate in centre de argint-aurit din serviciul Grand Service. Pentru pregatiri a fost nevoie de 7 zile, aici fiind incluse si decorarea mesei dar si pregatirea meniului.

Citește în continuare