4 Chefi cu stele Michelin vor gati in toamna la restaurantul Corinthia Grand Hotel du Boulevard. Se iau rezervari pentru cine exclusiviste cu meniu unic.

Incepand cu 4 septembrie si pana in decembrie, restaurantul Boulevard 73 din cadrul Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucuresti va gazdui o serie de evenimente culinare exclusive, special concepute pentru cele mai rafinate gusturi.
Pasionatii de gastronomie au, pentru prima data in Romania, ocazia de a savura preparate semnate de patru chefi internationali distinsi cu stele Michelin, recunoscuti pentru excelenta lor culinara. Fiecare eveniment va avea loc in prima saptamana a fiecarei luni (septembrie – decembrie).
Chefii invitati de Pedro Mendes, Executive Chef Boulevard 73, care se vor alatura acestei calatorii culinare extraordinare sunt David Martin (Belgia), Octávio Freitas (Portugalia), Louis Anjos (Portugalia) si Rodrigo Castelo (Portugalia).
Reunita sub conceptul Boulevard 73 Michelin Nights, seria de cine exclusiviste va oferi un meniu de degustare unic, disponibil o singura data, creat in colaborare intre Chef Mendes si unul dintre chefii invitati pentru a celebra creativitatea, tehnicile rafinate si armonia dintre doua viziuni culinare exceptionale.


Seria debuteaza pe 4 septembrie cu Chef David Martin, continua cu Chef Octávio Freitas pe 14 octombrie, Chef Louis Anjos pe 27 noiembrie si se incheie pe 4 decembrie cu Chef Rodrigo Castelo.
Detinator a doua stele Michelin la restaurantul La Paix din Bruxelles si una la Le Roannay din Francorchamps, David Martin este apreciat pentru abordarea sa instinctiva si indrazneata. Numit Chef-ul Anului de ghidul Gault Millau, stilul culinar al lui Martin imbina fundamentele bucatariei franceze clasice cu precizia japoneza, rezultand preparate intense si rafinate.
Chef cu stea Michelin din Madeira, Octávio Freitas este renumit pentru modul in care promoveaza traditiile si ingredientele insulei sale natale.
Executive Chef la restaurantul AL SUD din Palmares Ocean Living & Golf, Louis Anjos a obtinut o stea Michelin in doar sase luni de la deschidere. Cu distinctii precum Chef-ul Anului si doua Stele in Ghidul Iberic Repsol, Anjos este apreciat pentru interpretarile creative ale bucatariei portugheze traditionale, pe care le reinventeaza cu tehnici moderne.
Detinator al unei stele Michelin si al stelei verzi Michelin, Rodrigo Castelo este un nume de referinta in gastronomia portugheza. Activitatea sa scoate in evidenta aromele regiunii Ribatejo, cu accent pe aprovizionarea sustenabila si utilizarea inovatoare a ingredientelor locale. A fost distins cu titluri precum Chef-ul Anului si „Sustainable Sun” al Ghidului Repsol.
Rezervarile pentru Michelin Nights Boulevard 73 se fac aici.
Chef Pedro Mendes este unul dintre cei mai apreciati bucatari portughezi ai generatiei sale.

Nascut in Carnaxide si crescut in Almada, Portugalia, a urmat initial o cariera in drept. Insa pasiunea profunda pentru gastronomie l-a determinat sa se reinventeze si sa aleaga bucataria. A debutat in Belgia si a lucrat in tari precum Olanda, Franta, Anglia si Irlanda, inainte de a reveni in Portugalia, in 2001, unde s-a impus rapid ca una dintre vocile influente ale scenei culinare nationale. A scris trei carti de referinta: Cozinha Sem Livro (2010), despre gatitul intuitiv fara retete scrise, O Renascer da Bolota (2013), o pledoarie pentru reintroducerea ghindei in bucataria contemporana, si Algo com Algas / Something with Seaweed (2021), volum bilingv cu 40 de retete pe baza de alge, fiecare insotita de un vin din regiunea Lisabona.
Interviul de mai jos, realizat fata in fata la Corinthia Bucharest, exploreaza nu doar ce inseamna sa construiesti o bucatarie de autor intr-o tara noua, ci si ce inseamna sa vii cu toata mostenirea ta gastronomica, emotionala si culturala intr-un oras in care pasionatii de fine dining prind tot mai mult curaj. Este si despre cum inveti sa vezi minunile orasului in care traiesti prin ochii unui expat care se concentreaza pe ce poate construi pe scena culinara bucuresteana, nu pe lucrurile care nu sunt indeajuns.