Chef Nouel Catis, inventatorul ciocolatei Dubai, lanseaza o ciocolata inspirata de aromele gastronomice din Abu Dhabi. Include halva, caramel sarat, sofran, cardamom, tahina si curmale.

Chef Nouel Catis, inventatorul ciocolatei Dubai si unul dintre cei mai vizibili cofetari filipinezi stabiliti in Golful Persic, adauga o noua piesa colectiei sale dedicate oraselor din regiune prin lansarea Ciocolatei Abu Dhabi.
Noul produs este rezultatul unei colaborari cu Rain Cafe, lansarea are loc la aproape un an de la debutul procesului de testare, perioada in care Catis a lucrat continuu cu parteneri si prieteni din Emirate pentru a ajusta gusturile astfel incat produsul final sa reflecte fidel specificul cultural al capitalei.
Aroma centrala se construieste pe combinatii considerate reprezentative pentru ospitalitatea si rafinamentul local.



Ciocolata Abu Dhabi include sofran si cardamom pentru note aromatice cu profunzime, tahina si sirop de curmale pentru o dulceata densa si recognoscibila, iar halva pentru a continua cu traditia deserturilor regionale. Toate acestea sunt integrate intr-o ciocolata cu caramel sarat, conceputa pentru a aduce produsul mai aproape de preferintele unei generatii tinere. Gustul este completat de un strat discret de fulgi comestibili de aur de 24 de carate.
Chef Catis a descris noul sortiment ca pe o omagiu adus orasului in care traieste, insistand pe ideea ca fiecare ingredient a fost selectat pentru a reda caldura, stabilitatea si diversitatea culturala specifice capitalei. Textura include si “nostalgic crunch”, semnatura caracteristica a produselor sale, gandita sa adauge o nota familiara consumatorilor care au descoperit primele produse SNA’AP.
Produsul este disponibil in prezent doar in doua puncte Rain Cafe, in Muroor si Yas Mall, sub forma unei tablete de 200 de grame la pretul de 100 AED (23 de euro). Exista deja planuri pentru distributia ciocolatei in zona de retail din Emiratele Arabe Unite iar daca va avea succes, desertul va ajunge cu siguranta in Europa si in restul lumii.
Pe langa Abu Dhabi, colectia City Chocolates include pana acum versiunile dedicate oraselor Dubai, Manila si Fukuoka.
Fiecare produs este construit in dialog cu traditiile culinare locale, iar in cazul noului produs abordarea se bazeaza pe ingrediente considerate simbolice pentru capitala Emiratelor.
Versiunea Manila, realizata in colaborare cu Auro Chocolate, includea umplutura de ube “baklava”, caju prajit, tahini si kataif, intr-o cochilie de ciocolata cu lapte si concentratie de 42%.
Varianta Fukuoka a fost conceputa cu ciocolata alba, capsuni, migdale si “cookie crunch”, directionata spre profilul culinar specific regiunii. Iar ciocolata Dubai si-a concentrat aromele in jurul fisticului si a notelor orientale.
Conceptul este conectat la o tendinta mai larga in zona Golfului, unde gastronomia devine tot mai des vehicul pentru identitate culturala.