Skip to content

FITS 2015: ziua 5 – Gigi Caciuleanu si sunete in miscare (galerie foto)

Ziua a cincea la FITS 2015 a fost marcat de sunete puternice, sunete profunde, miscare in sincron si geniul lui Gigi Caciuleanu.

 

Niste mecanisme care se rotesc si creaza sunete aratand mai degraba ca niste sculpturi cinetice, Ray Lee a creat un sistem de muzica in miscare in care sunetul sirenelor invaluie intreaga piata si creaza tot felul de reactii. Unora le-a placut foarte tare, altii incercau sa inteleaga si altii erau putini iritati de sunetele ascutite. Acesta a fost \’Sunete in miscare, showul de strada ce a dominat Piata Mare din Sibiu instigand oamenii sa-si puna multe intrebari in ziua 5 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Al doilea show de strada ce a bucurat a fost Joaca de-a muzica cu multe instrumente si interactiune cu publicul. Iar in ceea ce priveste muzica de suflet, Mai presus de fado a permis vocii solistei spaniole Maria Berasarte sa patrunda in fiecare colt al Bisericii Romano-Catolice acolo unde a adus cantece populare spaniole dar si piese reorchestrate pe care a folosit versurile unor poeti celebri. A marcat o experienta unica, intensa in care puteai sa inchizi ochii si sa plutesti deasupra Peninsulei Iberice.

Cel mai tare spectacol al zilei a fost, din nou, unul de dans. Gigi Caciuleanu – care a surprins remarcabil anul trecut cu o companie braziliana – a aratat cum poate schimba fata dansului romanesc alaturi de Compania Operei Nationale Romane din Iasi. Ca in oglinda, event-ul a inceput si s-a incheiat cu piesa care ii da si numele Imagine all the people – a lui John Lennon.

Povestea showului a fost usor de inteles insa reprodusa intr-un mod complex, cu costume reusite si chiar dansatorii romani nu se pot compara cu israelienii sau brazilienii in ceea ce priveste executia, au reusit sa transmita emotie pana la final cand coregraful a urcat pe scena si a facut un exercitiu in care a centrat energia intregii sali pe care a hipnotizat-o si cu zborul unei pasari.

Si ce am invatat din ziua 5 la FITS 2015? Ca oricat de diferiti am fi, oricat am lasa dinamica grupului sa ne influenteze, lucrurile care ne aduc impreuna vor fi mereu inauntrul nostru, niste emotii profunde pe care ni le sincronizam dupa cum vrem. 

Urmareste AICI ce s-a intamplat la FITS 2015!

Foto: Sebastian Marcovici

Citește în continuare

SPECTRE - Clip DAY OF THE DEAD

Noul James Bond se anunta spectaculos! Dovada sta si noul clip fabulos, filmat in Mexico City! Se filmeaza de zor la SPECTRE, premiera oficiala fiind programata pentru data de 6…

Citeste mai mult