Skip to content

Puteti vedea marile spectacole de teatru din Londra de acasa. National Theatre a lansat serviciul de abonamente pentru spectacole online. “Coriolanus” cu Tom Hiddleston, “Phedre” cu Helen Mirren sunt in program

Desi Marea Britanie este prima tara din Europa care urmeaza sa inceapa vaccinarea in masa impotriva noului coronavirus conform stirilor internationale, cel mai probabil va mai dura pana cand spectatorii se vor putea intoarce in salile de spectacole.

Astfel, National Theatre a lansat un serviciu de abonamente pentru vizionari ale spectacolelor din portofoliul lor online, care poate fi platit lunar, pentru suma de 9.98 lire, sau pe fiecare spectacol, biletul fiind intre 5.99 – 7.99 lire. Abonamentele sunt disponibile aici.

Conform statisticilor oferite de National Theatre, pentru cele 16 productii pe care le-au promovat in programul online, au fost 15 milioane de vizualizari din 173 de tari din lume. Desi productiile au fost oferite gratuit pe platformele de streaming, directorul National Theatre, Rufus Norris, a explicat ca toate aceste informatii despre utilizatori inseamna ca exista cerere, iar ei in acest moment au nevoie de ajutor financiar, ca orice alta institutie culturala din lume, inchisa din cauza crizei medicale.

Filmarile puse la dispozitie de National Theatre sunt pe de o parte productii care au fost transmise live in cinematografele din intreaga lume, dar si o serie de spectacole din arhiva teatrului britanic care vor fi publice online pentru prima data.

In fiecare luna vor fi adaugate noi spectacole. “Amadeus” cu Lucian Msamati, “Coriolanus” cu Tom Hiddleston, “Phedre” cu Helen Mirren, “Othello” cu Adrian Lester si “Yerma” cu Billie Piper sunt primele optiuni de spectacole pe care utilizatorii de peste tot din lume le pot viziona.

In prima carantina, institutia culturala a lansat National Theatre at Home in aprilie. Desi spectacolele au fost gratuite, publicul a fost incurajat sa faca donatii, iar sumele stranse au fost generoase din partea publicului. De asemenea, teatrul a platit toti artistii si personalul implicat in difuzarea online a spectacolelor, acestia avand posibilitatea sa nu accepte plata.

Si in Romania exista acest tip de serviciu online. Teatru National Radu Stanca din Sibiu a lansat in aceasta stagiune programul “Scena digitala”, o serie de spectacole care sunt disponibile contra cost.

Citește în continuare