Skip to content

Above & Beyond Group Therapy 2012 Tour @ World Trade Plaza (recenzie, tracklist)

The Mission a adus aseara fanilor muzicii trance din Romania, la World Trade Plaza, turneul Group Therapy. Britanicii de la Above & Beyond au venit la Bucuresti sa promoveze ultimul lor album printr-un set energic, acompaniat de un show inedit de lasere si lumini, care a durat nu mai putin de 3 ore. In tot acest timp publicul a cantat si a dansat pana la epuizare.

Portile s-au deschis si primii petrecareti au inceput sa intre in locatie inca de la ora 22:00, cand Snatt & Vix incalzeau butoanele si ii pregateau terenul australianului Jaytech. Au fost constransi de tempo-ul scazut, insa acesta nu a fost un impediment pentru cel mai apreciat duo trance romanesc. Si-au facut treaba si au predat stafeta lui Jaytech cu o ora inainte de miezul noptii. Suita de productii Anjunadeep era in full effect la 23:30.

Daca Above & Beyond au venit cu scopul de a promova piesele de pe Group Therapy si higlight-urile label-ului Anjunabeats, Jaytech a venit la Bucuresti inarmat cu Anjunadeep 04, cea mai recenta compilatie mixata impreuna cu James Grant. Am fost foarte incantat cand am auzit varianta misterioasa pentru Opus III – It’s A Fine Day pe care am descoperit-o in cadrul Trance Around The World 400. Nici acum nu am dat de ea. Mat Zo – Bipolar ne-a facut pe toti sa ridicam mainile in aer, insa highlight-ul setului lui Jaytech a fost de departe Deniz Koyu vs. Prodigy – No Good Hydra (Jaytech Mash-up). Multimea a innebunit!

In timp ce Jaytech dovedea plin de entuziasm ca se pricepe sa faca warm-up (nu degeaba este purtat in turneele din America si Australia ale Above & Beyond), in holul de la World Trade Plaza o gasca de tineri se pregateau sa ii intalneasca pe Jono si Paavo, cei doi componenti ai Above & Beyond. Din pacate Tony a ramas acasa. M-am numarat printre acesti tineri si, gratie Finlandia Explore Midnight, m-am pozat cu Above & Beyond. In timp ce Jaytech scotea din mapa New Vibe, super productia lansata asta-vara, baietii de la Above & Beyond dadeau interviuri in holul hotelului de langa venue, deloc putine.

Momentul 0 al primului eveniment marca The Mission din 2012 a fost ora 1:45, cand luminile s-au stins si incepea sa cante Filmic, piesa de intro de pe Group Therapy.

Jocul de lumini a fost exceptional, in acord cu fiecare din cele 30 de piese din setul britanicilor, iar ecranul de mari dimensiuni pe care erau proiectate mesaje emotionante coordonate cu piesele din set a facut toti banii. Volumul a fost parca prea tare, spun multi din cei care au fost prezenti, insa atmosfera a fost geniala pe tot parcursul show-ului Group Therapy. Playlist-ul a fost predictibil si plictisitor pentru cei care sunt la curent cu tot ce misca in muzica trance. In afara de vreo 2 productii exclusive, nimic nou. Sunt curios cine de la cine vine ce-a de-a treia sau a patra piesa din set, pe care Above & Beyond au prezentat-o drept ceva nou din Romania.

Publicul a cantat la unison pe mai multe piese: Sun & Moon, Personal Jesus (Depeche Mode Remix), Thing Called Love, You Got To Go, Love Is Not Enough, etc. Ca sa fiu sincer cu voi, exceptand Awakenings si Miracle aseara nu am auzit muzica trance. Nu vreau sa intru intr-o discutie care cred ca tine de gusturi si care ne-ar imparti in doua tabere: trance vechi vs. trance 2.0 (ce fac acum Anjunabeats si Above & Beyond). Cel mai tare moment al serii a fost Sun & Moon, cand toata multimea canta I’m sorry baby / You were the sun and moon to me / I’ll never get over you, you’ll never get over me si o tipa din public a fost adusa la pupitru ca sa apese play.

Tracklist Above & Beyond @ Group Therapy 2012 Tour, World Trade Plaza, Bucharest, Romania

01. Above & Beyond – Filmic

02. Andrew Bayer & Matt Lange feat. Kerry Leva – In And Out Of Phase (Norin & Rad Remix)

03. ID

04. ID

05. Jerome Isma-Ae – Speed (Original Mix)

 

06. Mat Zo & Arty – Mozart (Original Mix)

07. OceanLab vs. Eric Prydz – Breaking 2Night (Maor Levi Mashup)

08. Dirty South & Those Usual Suspects feat. Erik Hecht – Walking Alone (Arty Remix)

09. Mat Zo – Frequency Flyer (Original Mix)

10. Boom Jinx & Justine Suissa – Phoenix From The Flames (Maor Levi Remix)

11. ID

12. Above & Beyond – Formula Rossa (Original Mix)

13. Depeche Mode – Personal Jesus (Eric Prydz Remix)

14. Above & Beyond feat. Richard Bedford – Thing Called Love (Above & Beyond 2011 Club Mix)

15. ID

16. Above & Beyond feat. Zoë Johnston – You Got To Go (Kyau & Albert Remix)

17. Maor Levi & Bluestone – On Our Own (Original Mix)

18. Above & Beyond feat. Zoë Johnston – Love Is Not Enough (ID Remix)

19. Norin & Rad – Bloom (Original Mix)

20. ID

21. Above & Beyond feat. Richard Bedford – Sun and Moon (Club Mix)

22. Kyau & Albert vs. Daft Punk – Be There 4 U One More Time (Above & Beyond Bootleg)

23. Above & Beyond feat. Richard Bedford – Every Little Beat (Myon & Shane 54 Summer of Love Mix)

24. Super8 & Tab – Awakenings (Original Mix)

25. Marc Marberg with Kyau & Albert – Megashira (Ronski Speed Remix)

26. Mike Koglin vs. Genix – Dyno (Original Mix)

27. Above & Beyond – Prelude (Original Mix)

28. Above & Beyond pres. Oceanlab – Miracle (Above & Beyond Club Mix)

29. Above & Beyond – Eternal

Encore

30. Above & Beyond feat. Richard Bedford – On My Way To Heaven (Club Mix)

 Credit foto: Iconcert.ro

Citește în continuare