Skip to content

Adele a fost desemnata cel mai bine vandut artist din ultimul secol, din Marea Britanie. Ea le-a intrecut pe Madonna, P!nk, Rihanna, Dido si Amy Winehouse

Ultimul album al lui Adele, “21” este cel mai bine vandut album al unei artiste din Marea Britanie, incepand cu anul 2000. Doar in Regat, s-au vandut aproape 6 milioane de copii ale albumului.

Anuntul privind suprematia lui Adele atunci cand vine vorba la numarul de albumuri vandute vine o data cu vestea ca anul acesta evenimentul “National Album Day (Ziua Nationala a Albumului)” va avea ca tema principala “Celebrarea femeii in muzica”.

Evenimentul este organizat in Marea Britanie pentru a pune accentul pe importanta albumului atat pentru un artist, cat si pentru comunitatea sa de fani. Este al patrulea an cand este organizat si cuprinde produse special create, dar si evenimente. “National Album Day” este organizat in parteneriat cu BBC Sounds si Bowers & Wilkins, o companie britanica care produce echipamente audio.

British Phonographic Industry – Asociatia comerciala britanica a industriei muzicale inregistrate si Entertainment Retailers Association sunt organizatorii “National Album Day”.

“Albumul ramane felul unic in care un artist se exprima, iar fanii pot percepe intr-o maniera personala mesajul transmis de muzician. National Album Day este o modalitate perfecta atat pentru artist, cat si pentru fani de a celebra aceasta indragita forma a artei. Albumul ne reaminteste de puterea sa de a spune povesti, de a influenta si de a inspira”, spune Kim Bayley de la Entertainment Retailers Association.

In ceea ce o priveste pe Adele, comediantul Alan Carr, un prieten apropiat al acesteia, a dezvaluit ca a ascultat cateva piese din viitorul album al artistei, iar acestea sunt incredibile.

Adele a inceput sa cante de la varsta de patru ani, in copilarie fiind influentata de muzica formatiei Spice Girls.

La 16 ani a lansat prima piesa, ”Hometown Glory”, care a ajuns pe locul 19 in topul single-urilor din Marea Britanie.

In ianuarie 2008 a lansat primul sau album – ”19”. Acesta a intrat pe locul 1 in clasamentul britanic. In toata lumea au fost vandute peste patru milioane de exemplare. De pe acest material au fost promovate patru piese: ”Hometown Glory”, ”Chasing Pavements”, ”Cold Shoulder” si ”Make You Feel My Loved”.

Primul album a fost rasplatit cu patru discuri de platina in Marea Britanie.

In 2009, la Premiile Grammy, Adele a castigat la categoriile Best New Artist si Best Female Pop Vocal Performance. In 2010, Adele este nominalizata la Grammy pentru ”Cea mai buna solista pop”, cu melodia ”Hometown Glory”.

In 2011, Adele a lansat cel de-al doilea album –  ”21”. In prima saptamana, in Marea Britanie, s-au vandut peste 200.000 de exemplare, iar vreme de 16 saptamani, albumul “21” a ramas pe primul loc in topurile britanice. Tot acest album a primit opt discuri de platina, dupa ce s-a vandut in peste 2,4 milioane de copii.

Primul single de pe albumul “21”, ”Rolling In The Deep”, a devenit un mare succes.

In septembrie 2011, Adele a devenit prima artista din istoria Marii Britanii care a vandut trei milioane de exemplare ale unui album intr-un singur an calendaristic.

La inceputul anului 2012, in cadrul celei de-a 54-a gale Grammy, Adele a castigat la toate cele sase categorii la care fusese nominalizată. Artista a castigat premiile pentru inregistrarea/single-ul anului (”Rolling in the Deep”), albumul anului (”21”), cantecul anului (”Rolling in the Deep”), cea mai buna interpretare pop solo (”Someone like You”), cel mai bun album pop (”21”) şi cel mai bun videoclip (”Rolling in the Deep”). Tot in 2012, Billboard a anuntat ca ”Rolling in the Deep” este cel mai bun hit al ultimilor 25 de ani.

În 2015, Adele a lansat albumul „25”, cu single-urile „Water Under The Bridge”, „When We Were Young”, „Send My Love (To Your New Lover)”.

Citește în continuare