Skip to content

Adi Despot vorbeste despre albumul Vita de Vie – Acustic!

  • envelope icon

Vita de Vie pregateste lansarea materialului Acustic, albumul ca va fi prezentat publicului printr-un concert special pe 8 aprilie 2013 la  Teatrul National din Bucuresti este ceea ce am putea numi o colectie de piese decantate in starea lor originara: emotia pura!

 
 
Adrian Despot le-a oferit mai multe detalii fanilor intr-un mesaj pe care va invitam sa il cititi mai jos! Aflam cu aceasta ocazie de ce albumul Acustic apare acum, si la ce sa ne asteptam, atat in ceea ce priveste concertul, cat si albumul. 
 
Suntem Vita de Vie, cea mai energica trupa de rock din Romania. Ne place viteza si strabatem industria muzicala de 16 ani, cu pedala la fund. Facem mult zgomot si dam totul la maxim, oriunde mergem. In viteza in care traim nu exista detalii, nu le mai distingem. Culorile si luminile oraselor prin care trecem au devenit o pasta fluida care se prelinge pe geamurile laterale ale masinii iar oamenii pe care ii intalnim nu au fete. 

Traim cu ochii lipiti de parbriz, nu ne uitam niciodata in spate, in fata e singurul lucru care conteaza. Urmatorul concert. Intr-o seara, acum vreo patru ani, ne-am oprit pe drum sa ne tragem sufletul. Si nu l-am gasit. Il pierdusem undeva, candva, in goana masinii de turneu. De a doua zi am inceput sa il cautam. Si incet, incet, l-am gasit. Se sparsese in mii de bucati, imprastiate de-a lungul drumului intre orasele trecute pe plannerul de la studio. Le-am strans pe toate si le-am adunat intr-un album, Acustic

Albumul Acustic este cel mai intens experiment muzical la care am participat pana acum. Intr-o lume rece, hiper tehnologizata, el reprezinta incercarea noastra de a ne intoarce la elementele simple, naturale. Am realizat zgomotul si viteza in care traim si lipsa de liniste si detaliu din viata nostra, ne-am speriat ca ne transformam in roboti si atunci am zis stop! Trebuia sa ne intoarcem in locul de unde a inceput totul, in punctul zero, si sa ne luam energia de acolo. Calatoria noastra este povestea lui Adam si a Evei, spusa invers. 

 
Imi aduc aminte de perioada in care eram intrebat de ce nu facem un album acustic . Raspunsul era acelasi. “Nu suntem inca pregatiti”. Si era cel adevarat. Dorinta in sine exista, insa nu vroiam sa il fac doar pentru palmares sau pentru ca “asa se obisnuieste” la trupele de rock. Ar fi fost una dintre putinele, daca nu chiar singurele sanse de a ne exprima si alt fel decat o facem in mod normal. O evadare din cotidian. O pauza de emotie pura, departe de zgomot si viteza. Momentul ar fi trebuit savurat la maxim iar pentru asta, trebuia sa fie facut pe indelete. Dar pentru asta, trebuia sa ma desprind de tot ce ma lega de actual, de oameni si pietre, si sa incerc sa imi gasesc pajistea mea acustica. Coltul meu. 

Am dezbracat melodiile vechi de hainele pe care le purtau si am incercat sa le decantez intr-o forma cat mai apropiata de starea lor originara, cea de emotie. Am scazut volumul si am crescut intensitatea. De acolo am construit, cu grija si abnegatie, albumul Acustic. A iesit exact asa cum ni-l doream, simplu si intens. In calatoria noastra am avut onoarea sa fim insotiti de niste muzicieni extraordinari. Mandela Gajol si Mihai Ardelean, care sunt parte integrata a familiei si proiectului Vita de Vie Acustic, apoi Razvan Suma, Alexandrina, Florin Ochescu, Eugen Caminschi si Raul Kusak.
 
Avem si alte informatii pentru fani, anume ca biletele pentru acest eveniment se gasesc acum si in reteaua Diverta, Magazinul Muzica si la Sala Palatului, pe langa www.iabilet.ro, TNB, Cinema Patria, Magazinul Unirea si Libraria Eminescu.
 
Concertul Vita de VieAcustic are loc la Teatrul National Bucuresti si ne va prilejui o reintalnire interesanta cu piesele Vita de Vie reorchestrate, adesea surprinzator, dar si cu multi invitati deoseniti.
 

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *