Skip to content

Airbnb si Interrail ofera vacante gratuite pentru 6 persoane prin 5 tari europene si cazare in unele din cele mai spectaculoase cladiri istorice de pe continent. Veti locui in conace englezesti si spaniole, castele germane si franceze si o vila italiana.

Airbnb si serviciul de transport feroviar Interrail vor oferi pentru 6 persoane sansa de a face o vacanta inedita cu trenul prin Europa in cadrul programului ”Airbnb Heritage Tour”. Cazarea si transportul sunt gratuite.

Turul va avea 19 zile si a fost planificat pentru a celebra 50 de ani de la infiintarea Interrail. In acelasi timp, promoveaza noua categorie de locuinte istorice de pe Airbnb care le permite calatorilor sa rezerve unele dintre cele mai luxoase si spectaculoase camere din Europa.

Cele doua companii planuiesc sa readuca in atentia turistilor farmecul calatoriilor cu trenul prin Europa si invita un grup de prieteni (sau o familie) la un tur lent prin care sunt invitati sa locuiasca intr-un conac englezesc, un castel francez, un conac catalan, o vila italiana si un castel german.

Turul incepe in Londra de la statia Paddington cu destinatia catre orasul istoric Bath, unde cei 6 norocosi vor fi cazati la un conac baronial care dateaza din secolul al XIX-lea si este inconjurat de o gradina englezeasca autentica. Calatoria cu trenul continua cu urmatoarea oprire in Franta catre castelul de la Saint-Georges-sur-Cher, aflat pe Valea Loarei.

Urmeaza o calatorie prin sudul Frantei catre Spania, unde grupul va fi cazat intr-un conac catalan cu o vechime de 250 de ani din Sant Pere de Ribes, in apropierea orasului Barcelona.

Din Spania turul va continua cu un drum pe langa Coasta de Azur catre Italia, unde cea de-a patra oprire va fi desemnata de orasul antic Lucca din Toscana, unde oaspetii vor fi cazati intr-o vila de 400 de ani in spatele careia sa afla o gradina secreta. Ultimul drum din cadrul turului va trece prin muntii Alpi si prin zonele rurale din Austria si Bavaria pentru a ajunge, intr-un final, la un castel din secolul al XIX-lea din Behren-Lübchin, Germania. 

In concurs se poate inscrie orice utilizator al unui cont de Airbnb cu varsta de peste 18 ani pana la data de 20 iulie. Inscrierea se face prin transmiterea unei descrieri cu privire la vacanta de grup perfecta. Mai multe detalii aici.

”Suntem foarte entuziasmati sa oferim aceasta aventura unui grup de norocosi deoarece ne dorim sa celebram impreuna epoca de aur a secolului al XIX-lea cand era mai mult timp pentru a aprecia calatoriile cu trenul alaturi de prieteni si familie. Speram sa reconectam calatorii la istoria si cultura europeana prin combinarea a tot ceea ce este mai bun din calatoriile cu trenul cu unele dintre cele mai importante si spectaculoase cladiri de patrimoniu din Europa,” a declarat intr-un comunicat Emmanuel Marill, directorul regional Airbnb.

Cladirile din turul Airbnb sunt printre primele exemple de locuinte istorice ce vor putea fi rezervate de catre turisti si calatori din intreaga lume. 

La momentul lansarii noii categorii pe Airbnb au fost anuntate peste 20.000 de cladiri de patrimoniu disponibile pentru inchiriere in Marea Britanie, Franta, Spania, Germania si Italia. Noua optiune vine impreuna cu un itinerariu curatoriat de catre Interrail prin care oricine isi pot planifica propriul tur prin Europa, fiind cazat in cladiri de patrimoniu impresionante.

”Airbnb Heritage Tour coincide cu cea de-a 50-a aniversare a Interrail si pune in lumina reflectoarelor, nu numai libertatea si flexibilitatea oferite de calatoriile cu Interrail. Am observat in mod clar o crestere a interesului pentru acest tip de calatorii. In acest an au fost doborate recordurile de calatorie din 2019 si cu acest prilej suntem incantati sa colaboram cu Airbnb pentru a sustine impactul pozitiv pe care il pot avea calatoriile cu trenul in lume,” spune Nadine Koszler, director de marketing al Interrail. 

Citește în continuare