Skip to content

Albumul live Metallica „S&M2” va fi lansat pe 28 august. Doua piese celebre pot fi ascultate incepand de astazi pe Youtube.

Filmul concertului a fost inregistrat anul trecut pe parcursul a doua show-uri care au marcat 20 de ani de la „S&M” (prescurtat de la „Symphony and Metallica”).

Atat solistul James Hetfield, cat si bateristul Lars Ulrich, au publicat recent mesaje audio pentru fani pe Instagram Stories, confirmand ca piese din cadrul noului material vor fi lansate pe canalul oficial de Youtube al grupului, pe 15 iulie 2020.

„S&M2”, continuarea albumului live „S&M” din 1999 al formatiei, a fost inregistrat la Chase Center din San Francisco timp de doua nopti, anul trecut, in luna septembrie cu San Francisco Symphony. Filmul concertului a fost ulterior proiectat in cinematografele din intreaga lume pentru o noapte, pe 9 octombrie 2019.

„S&M2” va contine 20 de cantece (peste 2 ore si jumatate de muzica) si doua piese clasice, unice, alese de Michael Tilson Thomas – directorul muzical San Francisco Symphony.

Versiunile live ale pieselor „All Within My Hands” si „Nothing Else Matters” pot fi deja ascultate pe Youtube.

Un trailer pentru lansarea aparent de acasa a „S&M2”, care este denumit drept „concertul-eveniment al anului”, urmeaza sa poata fi ascultat pe canalul YouTube al trupei pe 15 iulie, de la ora 16:00, ora Romaniei.

La inceputul acestei saptamani, Metallica a publicat un concert clasic din 1994, ca parte a serialului lor intitulat „Metallica Mondays”.

Acestia au oferit fanilor show-ul care a avut loc la Shoreline Amphitheater din Mountain View, California in iulie 1994. Evenimentul a facut parte din Shit Hits The Sheds Tour, desfasurat in perioada mai-august al acelui an.

 „S&M” este un album live acompaniat de The San Francisco Symphony si realizat de Michael Kamen.

A fost inregistrat in perioada 21–22 aprilie 1999 la The Berkeley Community Theatre. Acesta este ultimul album Metallica care il are pe Jason Newsted ca basist al trupei.

Albumul S&M contine interpretari ale cantecelor formatiei, acompaniate de muzica simfonica compusa de Michael Kamen, care a condus si orchestra in timpul concertului. In cadrul show-ului au fost lansate doua melodii „- Human” si „No Leaf Clover”.

Ideea de a combina heavy metal cu o abordare clasica epica, dupa cum a declarat James Hetfield in repetate randuri, a fost ideea regretatului chitarist american Cliff Burton.

Dragostea lui Burton pentru muzica clasica, in special admiratia pentru Johann Sebastian Bach, poate fi remarcata in mai multe parti instrumentale si caracteristici melodice din compozitia pieselor Metallica, inclusiv la cantecele din albumele „Ride The Lightning” si „Master of Puppets”.

Clifford Lee Burton a fost un muzician american, cunoscut ca interpret chitara-bas pentru Metallica din decembrie 1982 pana la moartea sa in septembrie 1986.

Burton s-a alaturat band-ului in 1982 si a cantat in cadrul primelor trei albume de studio: „Kill ‘Em All”, „Ride the Lightning” si „Master of Puppets”. De asemenea, a fost recunoscut ca autorul piesei „To Live Is to Die” din cel de-al patrulea album de studio, „… And Justice for All”.

Citește în continuare