Skip to content

Alec Baldwin trebuie sa-si predea telefonul autoritatilor care investigheaza incidentul de pe platourile filmului Rust. Atunci directoarea de imagine, Halyna Hutchins, a fost ucisa accidental

Ieri politistii care investigheaza uciderea accidentala de pe platourile filmului Rust au obtinut mandat pentru a confisca si analiza toate conversatiile pe orice suport, sms-urile si convorbirile lui Alec Baldwin.

Ancheta este condusa de detectiv Alexandria Hancock, iar aceasta spune ca accesul la convorbirile producatorilor ii va da o imagine completa a contextului incidentului. Politistii au cerut ca Baldwin sa le dea telefonul de buna voie, insa avocatii sai au spus ca il va preda doar cu un mandat obtinut de la un judecator. Cu cateva zile inainte armurierul de pe set, Hannah Gutierrez Reed, si asistentul acesteia si-au dat telefoanele de buna voie anchetatorilor.

Investigatorii vor sa puna cap la cap detalii despre productie in contextul in care au acces la telefonul directoarei de imagine decedate, Halyna Hutchins, unde se pare ca exista mesaje si convorbiri despre conditiile defectuoase de productie inca din iulie, cu 3 luni inainte de accident.

Baldwin, care este producator la filmul la care detine si rolul principal, a fost cel care a avut arma care s-a declansat accidental si a omorat directoarea de imagine, ranind si regizorul filmului. El nu este anchetat pentru momentul propriu zis, ci in calitate de producator al filmului care este, conform legii, responsabil pentru conditiile pe care echipa de filmare le are pe platouri.

De altfel, Alec Baldwin s-a aflat intr-o audiere la politie pentru mai multe ore in care a martursit ca a avut mai multe schimburi de emailuri cu responsabila de arme pe platourile de filmare, Hannah Gutierrez Reed,  despre tipul de arma pe care sa o foloseasca la filmare. In cele din urma au ales un Colt 45.

Intr-un interviu cu reteaua de televiziune ABC in urma cu doua saptamani, actorul a declarat ca ii e greu sa creada ca va fi acuzat de intentii criminale, iar o zi mai tarziu procurorul a confirmat ca, pentru moment, nu au fost formulate acuzatii pentru niciunul dintre cei aflati pe platourile de filmare. Actorul spune ca nu are nimic de ascuns, dar a dorit sa-si protejeze convesratiile de pe telefon legat de alte chestiuni private.

Inca in primele zile de ancheta, au fost marturiii ca unul dintre oamenii din productie a fost atat de ingrijorat de siguranta armelor incat a trimis un mesaj text managerului sau, avertizand despre conditiile „super nesigure”, conform publicatiei LA Times.

Textul trimis directorului de productie al filmului de la un muncitor anonim alarmat, care a facut public mesajul catre LA Times spune: „Acum am avut 3 descarcari accidentale. Acest lucru este foarte nesigur.”

Baldwin, imediat dupa incident, a anuntat ca e retrage din viata publica si nu va mai juca in niciun film pentru o vreme si, conform postarilor ale din ocil media, se afla la casa sa de vacanta de langa New York impreuna cu cei 6 copii ai lui pregatindu-se de Sarbatorile de iarna.

Filmarile pentru „Rust”, o drama de epoca de tip western, urmau sa aiba loc pana la inceputul lunii noiembrie.

Filmul este despre un baiat de 13 ani care ramane singur cu fratele lui mai mic dupa moartea parintilor. Actiunea are loc in Kansas in 1880 iar adolescentul se afla pe fuga alaturi de bunicul sau – jucat de Baldwin – dupa ce a fost condamnat la moarte dupa ce l-a ucis, accidental, pe unul dintre fermierii locali.

Citește în continuare