Skip to content

Alina Berzunteanu, Teatrul Odeon: “Emotia si bucuria de a fi iar pe scena vor avea de acum alta greutate”

Alina Berzunteanu a fost timp de 15 ani actrita a Teatrului Bulandra, unde a jucat din facultate. La vremea respective rectorul UNATC era Victor Rebengiuc care a luat la Bulandra o parte importanta din tinerii studenti.

 Din 2012 o puteti vedea la Odeon, in “Sluga la doi stapani”, “Fugarii”, Soldatul de ciocolata”, “Svejk”, “Liniste! Sarut! Actiune!”

A lucrat cu unii dintre cei mai importanti regizori de teatru din Romania, Alexandru Dabija, Andrei Serban, Liviu Ciulei, Catalina Buzoianu.

A debutat  in cinema in filmul lui Cristi Puiu “Moartea domnului Lazarescu”, si ati mai vazut-o in “Despre Oameni si Melci”, filmul lui Tudor Giurgiu, in “Visul lui Adalbert” (regia Gabriel Acchim), in “Morgen” (regia Marian Crisan).

Este mama a doi copii, o fata si un baiat.

Urban.ro are o serie de mini interviuri cu actorii care se intorc la teatre si la munca, dupa foarte multe luni de pauza. E o usa intredeschisa in lumea din spatele scenei, cu detalii printre randuri despre dificultatile prin care trec actorii independenti sau angajati ai teatrelor de stat in aceasta perioada.

Ai emotii legate de intoarcerea inapoi pe scena, in fata publicului? Cum crezi ca va fi?

Am emotii frumoase.
As face un drum in copilarie, pentru a intelege cum simt: sunt sarbatorile de iarna si astept cadourile si sa spun poezia pregatita pentru Mos Craciun. Cum va fi?! Ca atunci când deschizi cadourile, bucurie.

 Ti-a fost dor de scena? Si daca da, cum s-a simtit dorul si ce parte ti-a lipsit cel mai mult?

Mi-a fost un dor neasteptat si binevenit. Intrasem intr-o rutina si eram sigura ca vreau o pauza nesfârsita. Acum imi dau seama ca mi-a lipsit tot ce e legat de teatru.

Ce ai facut in aceasta perioada ca sa-ti tii mintile acasa”?

Am citit, m-am uitat la multe filme. Teatru online nu pot sa vad, e ceva subiectiv, dar mai ales am alergat, ore intregi si când nu am mai putut, am pregatit un spectacol .

Ce probleme au aparut pentru tine, si cum te-ai descurcat, motivat ?

Probleme nu au avut timp sa apara. Am doi copii si m-am ocupat de ei.

Cum te vei proteja in timpul repetitiilor si spectacolului in contextul pandemiei?

Vom face teste inaintea spectacolelor, iar la repetitii purtam masca.

Crezi ca te vei bucura mai mult, va fi o alta stare pentru fiecare moment petrecut in fata publicului, dupa aproape un an de pauza?

Cu siguranta ca emotia si bucuria de a fi iar pe scena vor avea de acum alta greutate, cu atât mai mult cu cât, din pacate, nimic nu e sigur… nu se stie ce va fi.

Dintre spectacolele in care esti distribuita, care este cel in care iti doresti sa il joci din nou si de ce?

Imi doresc sa reiau toate spectacolele, de fiecare in parte ma leaga aceeasi dragoste.

Citește în continuare