Skip to content

Actrita Alina Rotaru isi celebreaza colegele de breasla in expozitia „Femei care sparg caramizi”. Include fotografii cu Crina Semciuc, Ana Udroiu, Ilinca Manolache si Mihaela Velicu.

In luna martie, actrita Alina Rotaru le dedica expozitia „Femei care sparg caramizi” colegelor ei de breasla care s-au lasat fotografiate de ea.

Expozitia este deschisa intre 14 martie si 15 aprilie la OfOfOf Boba, un bistro din centrul vechi al capitalei, si marcheaza un an de la deschiderea localului.

Fotografiile surprind cinci actrite cunoscute surprinse de Alina Rotaru in momente de putere, vulnerabilitate sau relaxare, intr-un dialog pe care l-au purtat cu o colega actrita.

Intr-o luna in care celebram femeile, Alina Rotaru a vrut sa puna in evidenta cateva prietene actrite care o inspira sau o fascineaza: Crina Semciuc, Ana Udroiu, Mihaela Velicu, Ilinca Manolache si Sabrina Iaschevici. 

Pentru Urban.ro, Alina a declarat ca “Desi nu am meseria de fotograf, sunt un om cu ochi curiosi. Profit de faptul ca ma simt in confort in spatele camerei foto, iar prin lentila am acces la ceva foarte rar: ii vad pe oameni asa cum sunt. Experienta din timpul unei sedinte foto este o chestiune foarte fragila pe care o tratez cu multa atentie. Unii oameni se lasa „vazuti ” foarte usor, altii au nevoie de un timp de acomodare. In oricare dintre cazuri, ce ma ajuta este sa-i fac pe subiecti sa se increada nu in mine, ci in propria lor persoana. Un fel de proces invers. Ca la actorie: daca-ti spun buna ziua si am incredere ca am spus-o „de-adevaratelea”, atunci tie iti va fi mai usor sa-mi raspunzi la salut.”

Alegerea celor cinci actrite a fost una personala, proiectul a inceput dintr-o joaca si nu avea in plan o expozitie. Propunerea pentru imprimarea seriei de imagini a venit din partea OfOfOf Boba.

“Printre repetitii si spectacole, printre caramizi si texte, printre curatoriat fotografii si gasit QRcode-uri, am reusit. Dedic aceasta expozitie mai ales femeilor care apar in ea, pentru ca au fost extrem de curajoase, veritabile surse de inspiratie, de putere si delicatete.”, sustine Alina Rotaru.

Ca inspiratie, artista citeaza cantecul Suzanne al lui Leonard Cohen, scris despre relatia platonica pe care cantaretul a avut-o cu dansatoarea Suzanne Verdal: “si vrei sa calatoresti cu ea, si vrei sa calatoresti orbeste, si apoi stii ca poti avea incredere in ea, pentru ca si-a atins trupul perfect cu mintea ei”.

Expozitia poate fi vizitata la OfOfOf Boba, pe strada Covaci Nr.8, de joi pana duminica, intre orele 11:00 si 21:00. Fotografiile Alinei pot fi urmarie aici.

Actrita Alina Rotaru s-a nascut la Buzau, a absolvit UNATC la clasa lui rof. Valeria Sitaru, Vlad Logigan, promotia 2012 iar apoi a urmat un program de master la clasa prof. Gelu Colceag si Tania Filip, finalizat in 2014. Este angajata la Teatrul Mic acolo unde o puteti vedea in “Medeea”, „Cantareata cheala” si „Locotenentul din Inishmore” in regia lui Vlad Masaci, 

In trecut a mai jucat in “Desteptarea primaverii” in regia lui Vlad Cristache, „Legaturi primejdioase” in regia lui Cristi Juncu si „Omul din oglinda” in regia lui Matei Visniec. A jucat si la Unteatru in spectacolul “Pescarusul” in regia lui Andrei Serban.

Citește în continuare