Skip to content

Ana Maria Branza va purta Flacara Olimpica la sosirea acesteia in Franta pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ceremonia e pe 9 mai si participa sportivi din cele 27 de tari din Uniunea Europeana.

Fosta scrimera Ana-Maria Branza, campioana olimpica in proba pe echipe si dublu medaliata cu argint la individual, va purta flacara olimpica, alaturi de alti sportivi din tarile Uniunii Europene, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Marsilia, pe 9 mai.

Anuntul a fost facut de  ambasadorul Frantei la Bucuresti, Nicolas Warnery.

” Conform traditiei, flacara olimpica a fost aprinsa cu ajutorul razelor soarelui, in timpul unei ceremonii in sanctuarul din Olympia, in Grecia, unde aveau loc Jocurile Olimpice antice.

Aceasta ceremonie a avut loc pe 16 aprilie. Apoi flacara a ajuns la Atena pentru a se imbarca pe Belem, o ambarcatiune cu trei catarge, si va traversa Marea Mediterana cu destinatia Marsilia, unde va ajunge pe 8 mai. Pe 9 mai, Ziua Europei, flacara olimpica va traversa Marsilia, in cadrul unei mari sarbatori populare, purtata de sportivi din cele 27 de tari ale Uniunii Europene care vor participa la o stafeta speciala a tortei olimpice.

Romania va fi reprezentata de doamna Ana-Maria Branza, campioana olimpica la scrima, multipla campioana mondiala, o mare sportiva a Romaniei”, a afirmat Nicolas Warnery, in cadrul unui eveniment care a avut loc la Ambasada Frantei.

Ana-Maria Branza, acum consiliera a presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a afirmat ca este la fel de emotionata ca si in perioada in care era in activitatea competitionala.

„Pana acum vorbeam despre emotiile pe care le are un sportiv inaintea Jocurilor Olimpice, acum am ocazia sa fiu calificata din oficiu. Emotiile sunt la fel de mari, poate chiar mai mari. Sa fiu inclusa in acest proiect, in momentul in care Jocurile se intorc in Europa, este ceva exceptional.

Sunt recunoscatoare Comitetului Olimpic si Sportiv Roman ca imi da aceasta ocazie sa fiu la Marsilia, alaturi de sportivi din toate tarile europene, sa purtam flacara olimpica. Ce am invatat in ultimii doi ani este faptul ca emotiile sa traiesc mult mai intens de pe margine decat atunci cand esti direct implicat”, a afirmat fosta sportive.

Romania a calificat pana acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, inot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastica artistica, gimnastica ritmica, polo pe apa, tenis de masa, lupte.

In periplu sau, torta va fi purtata de centenara Melanie Berger-Volle, fosta membra a miscarii franceze de rezistenta impotriva nazismului.

Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta la 26 iulie si se vor incheia la 11 august.

Citește în continuare