Skip to content

Ana Ularu in SFul INDEX ZERO

Ana Ularu e pe val! Dupa Serena, Periferic, Familia Borgia, Italiencele, Hartia va fi albastra, Sunt o baba comunista, O vara foarte instabila urmeaza INDEX ZERO, prezentat zilele astea la Festivalul de Film de la Roma.

 

Ana Ularu are rolul principal in SF-ul Index Zero (2014), alaturi de Simon Merrells (Spartacus, Tomorrow People, Judas Ghost, Invisible Eyes), in regia italianului Lorenzo Sportiello.

Ana Ularu a fost zilele trecute alaturi de echipa filmului la premiera mondiala din cadrul Festivalului International de la Roma, de vineri, 24 octombrie. Evenimentul a avut loc la o saptamana dupa ce Ana s-a intors de la premiera londoneza a lungmetrajului Serena, regizat de detinatoarea Oscarului, Susanne Bier, unde joaca alaturi de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence.

“Index Zero e o poveste de dragoste in mijlocul unei Europe foarte greu incercate economic, sterile, neprietenoase si ierarhizate urat”, descrie filmul Ana Ularu. “Aceste doua personaje, Kurt (Simon Merrels) si Eve (Ana Ularu), sunt oameni in mod esential si se iubesc in cel mai adevarat si necomplicat sens al verbului. De asemenea, e si o metafora asupra ordinii sociale, a urii fata de ce e strain si incontrolabil, a imigrarii.”

Iata despre ce e vorba in film: Intr-un viitor nu foarte indepartat, viata oamenilor din Statele Unite ale Europei nu mai e sustenabila. Kurt si Eva s-au nascut dincolo de bariera Statelor Unite ale Europei, intr-o lume de dupa criza economica globala. Eva e insarcinata si, pentru a incerca sa-i ofere copilului un viitor, cei doi incearca sa intre ilegal in Europa. Incercarea esueaza: Kurt si Eva sunt prinsi si separati. Kurt, prizonier intr-un centru temporar, e considerat „potential sustenabil” si e introdus intr-un „program de interogare”. In schimb, Eva e declarata non-sustenabila si va fi expulzata dincolo de bariera, unde sarcina e permisa numai in utere artificiale si numai daca ai un index de sustenabilitate potrivit: Index Zero.

Trailer INDEX ZERO

Ati vazut-o pe Ana Ularu in Serena?

Credit foto: Anna Kalcheva

Citește în continuare