Skip to content

Aniversarea, din 10 noiembrie in cinematografe

ANIVERSAREA, cel de-al 7-lea lungmetraj semnat de Dan Chisu vine in cinematografe din 10 noiembrie. Filmul este ultimul in care apare indragitul actor Mircea Albulescu si are o distributie de exceptie.

Spectatorii ii vor recunoaste pe marele ecran pe: Razvan Vasilescu, Coca Bloos, Lucian Ifrim, Emanuel Parvu, Marian Ralea, Dana Voicu, Constantin Cojocaru, Rodica Lazar, Mihai Constantin, Mircea Andreescu, Emilia Dobrin, Dana Dembinski si Gheorghe Ifrim.

La cea de-a nouazeci si patra aniversare a lui Radu Maligan, familia si fostii colegi se intalnesc la petrecerea batranului. Situatia devine complicata atunci cand jumatate dintre oaspeti incearca sa il convinga pe batran sa se spovedeasca unui preot, in timp ce restul invitatilor considera ca nu poti forta pe cineva sa actioneze contra vointei sale.

“As spune ca am vrut sa fac, mai degraba, un film despre singuratate. Singuratatea in raport cu ceilalti – familia, prietenii, colegii, dar si in raport cu Dumnezeu. In cele mai multe momente din viata, suntem inconjurati de oameni. Asta ne dorim. Cu toate astea, suntem intr-o continua cautare de nou, de altceva. Cred ca sunt rare cazurile – ca sa nu spun ca nu sunt deloc – in care omul inceteaza sa mai caute in cel de langa el. In situatia asta sunt si personajele mele. Credinta multora dintre ele nu e o chestiune clara, batuta in cuie. E, mai degraba, o incercare.” declara Dan Chisu.

ANIVERSAREA a avut de curand premiera internationala la Varsovia unde a primit aprecieri din partea publicului si a presei de specialitate iar in tara a putut fi vazut pana acum in cateva proiectii speciale la: Festivalul International de Film Transilvania si Anonimul IFF iar din 10 noiembrie va rula in cinematografele din Bucuresti, Baia Mare, Botosani, Braila, Caransebes, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Iasi, Oravita, Piatra Neamt, Pitesti, Resita, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara si Vulcan.

Scenariul si regia filmului sunt semnate de Dan Chisu iar imaginea ii apartine lui Liviu Pojoni Jr. Producatorul este Dan Chisu (Dakino Production), coproducatori fiind Adrian Sitaru (4Proof Film) si Codin Maticiuc (WatchMe Productions).

 

Citește în continuare