Skip to content

Anna Wintour organizeaza un show de moda in cinstea Jocurilor Olimpice. Jacquemus, Pharrell Williams, Olivier Rousteing au confirmat participarea la show-ul care celebreaza o suta de ani de moda franceza, de la ultima editie a Jocurilor Olimpice de la Paris, in 1924.

NEW YORK, NY – OCTOBER 17: Anna Wintour attends the 2016 God’s Love We Deliver Golden Heart Awards dinner at Spring Studios on October 17, 2016 in New York City. (Photo by Andrew Toth/FilmMagic)

Un mare spectacol de moda va avea loc la Paris, pe 23 iunie, la care va participa crème de la crème din lumea modei si a sportului, ca un „fel de ceremonie de deschidere” cu o luna inainte de inceperea Jocurilor Olimpice.

„Va fi in aer liber, in Place Vendôme, si va fi un amestec de prezentari de moda, divertisment, spectacole si cateva surprize”, a declarat pentru AFP Anna Wintour, redactor-sef al revistei Vogue, in cadrul unei conferinte de presa la Paris.

Folosindu-si influenta Wintour a reusit sa obtina acorduri atat de la prefectura de politie din Paris, cat si de la presedintia Jocurilor, pentru a organiza aceasta seara in aceasta piata emblematica din Paris.

Data nu a fost aleasa la intamplare, intrucat 23 iunie este Ziua internationala a Jocurilor Olimpice, iar scopul este de a pune in valoare expertiza „marilor case franceze, in traditia defilarilor vazute in Statele Unite”, a declarat pentru AFP primarul Parisului, Anne Hidalgo. Anna Wintour a adaugat ca va fi un omagiu pentru „o suta de ani de moda franceza”, de la ultima editie a Jocurilor Olimpice de la Paris, in 1924. Fiecare deceniu de moda franceza va fi asociat cu o disciplina olimpica, de la atletism la breakdance, scrima, taekwondo si ciclism.

Jacquemus, Balmain si Louis Vuitton se reunesc

O serie de designeri renumiti vor participa la acest eveniment colectiv foarte rar. Printre acestia se numara designerii francezi Jacquemus si Olivier Rousteing, directorul artistic al Balmain, si Pharrell Williams de la Louis Vuitton, care au fost prezenti la conferinta de presa de lansare.”Este rar sa fim impreuna in acest fel”, a declarat Olivier Rousteing. „A ocupa Place Vendôme este destul de indraznet”, a spus Pharrell Williams  asigurand audienta ca „spiritul modei franceze, cea pe care o vedeti pe podium, dar si pe bulevarde”, va fi reprezentat intr-un „spirit de incluziune”.

Prezentarea va fi transmisa in direct la nivel global, intr-un show regizat de cel care a filmat si turneul lui Taylor Swift, Sam Wrench.

Acesta va fi cel de-al treilea eveniment de acest gen organizat de Vogue. Aceste mega-celebrari, populare atat in lumea modei, cat si in randul celebritatilor, care combina arta, performanta si creatia artistica, dupa cele organizate la New York si Londra, contribuie la mentinerea aurei acestui mediu intr-un context dificil pentru presa scrisa.

Citește în continuare