Skip to content

Oamenii de stiinta au numit o noua gama de antimicrobiene dupa Keanu Reeves. Actorul a raspuns ca „este destul de misto… si suprarealist pentru mine”

Dupa interactiunile lui Keanu Reeves cu roboti (The Matrix), vampiri (Dracula lui Bram Stoker), Satan (Avocatul Diavolului), ingeri (Constantine) si autobuze scapate de sub control (Speed), sau ca John Wick, Keanu Reeves are acum un rol major in dezvoltarea stiintei: cercetatorii i-au atribuit numele unei bacterii care ajuta la protejarea culturilor. 

Conform studiului publicat recent in Journal of the American Chemical Society, potentialul tratament vine intr-un moment in care organismele devin din ce in ce mai rezistente la antifungice cunoscute, potrivit co-autorului studiului Sebastian Götze, cercetator la Institutul Leibniz pentru Cercetarea Produselor Naturale si Biologia Infectiilor din Germania. Nu numai ca microbii nou-numiti sunt eficienti impotriva plantelor, cercetatorii au descoperit cum compusii – molecule care se gasesc in mod obisnuit in bacterii numite lipopeptide – sunt si un tratament eficient impotriva infectiilor fungice umane.

Concret, compusii chimici, cunoscuti sub numele de Keanumycins, s-au dovedit a fi eficienti impotriva Botrytis cinerea, o ciuperca necrotrofa care provoaca mucegai in culturile de fructe moi, despre care se crede ca provoaca pana la 100 de miliarde de dolari anual pierderi economice globale. 

Pana in prezent, una dintre cele mai comune modalitati prin care industriile agricole lupta impotriva Botrytis cinerea era utilizarea pesticidelor chimice daunatoare, insa studiul demonstreaza ca keanumicinele nu numai ca sunt bune in oprirea mucegaiului gri, ci sunt si biodegradabile, fara a lasa reziduuri de lunga durata in sol. Acest lucru este semnificativ deoarece sugereaza un viitor pentru agricultura care nu este doar durabil, ci si mai eficient din punct de vedere economic. 

„Le-am numit dupa Keanu Reeves”, a spus autorul principal, Sebastian Götze, „pentru ca si el este mortal in rolurile sale”.

La randul sau, Keanu Reeves a reactionat pe Reddit – sectiunea Ask Me Anything, dupa ce un fan l-a intrebat ce parere are despre existenta Keanumicinelor. Reeves a spus „Ar fi trebuit sa-l numeasca John Wick… dar asta este destul de misto… si suprarealist pentru mine. Dar multumesc, oameni de stiinta! Succes si multumim pentru ajutor”.

Keanu Reeves va putea fi vazut pe marile ecrane din Romania incepand din 31 martie, in „John Wick 4”, al patrulea film din franciza care il are ca protagonist, in rolul unui asasin profesionist cautat de liderii lumii interlope.

Productia era programata pentru lansare in martie 2021 insa a fost amanata din cauza pandemiei si a angajamentelor lui Reeves pentru promovarea „The Matrix Resurrections.” Va ajunge in cinematografele din SUA pe 24 martie 2023 iar in Romania pe 31 martie.

„John Wick 4” este regizat de Chad Stahelski pe un scenariu scris de Shay Hatten si Michael Finch iar Reeves se va reuni cu fostul sau coleg de scena din „Matrix”, Laurence Fishburne. 

De la lansarea primului film cu John Wick in 2014, franciza regizata de Chad Stahelski a crescut exponential, cu alte trei filme, inclusiv mult-asteptatul „John Wick 4” pe care il veti putea urmari in curand in cinematografe. In prezent, se lucreaza si la al cincilea film al seriei si la un serial de tip prequel care se va numi „The Continental” si se va concentra pe primii ani din viata receptionerului Winston si hotelul pe care va ajunge sa il conduca.

Povestea continua firul narativ din „John Wick 3: Capitolul 3 – Parabellum” cand personajul lui Reeves a facut echipa cu Regele Bowery (Fishburne) pentru a infrunta High Table, consiliul de lideri ai crimei organizate care decide viitorul si vietile oamenilor din lumea interlopa in care activeaza John Wick.

Keanu Reeves se pregateste si pentru adaptarea pe Netflix a benzii sale desenate BRZRKR, pe care este posibil sa o regizeze chiar el, potrivit unui interviu acordat publicatiei Collider.

BRZRKR este povestea unui luptator nemuritor. Vreme de 80.000 de ani ii este urmarita lupta sa. Numele lui este “B”, este pe jumatate muritor, pe jumatate zeu. Dupa ce a cutreierat intreaga lume vreme de secole, isi gaseste intr-un final un loc al lui – incepe sa lucreze pentru guvernul american si se implica in acele misiuni prea violente si prea riscante pentru un muritor.

Reeves a fost cel care a creat conceptul si povestea, lucrand cu artistii Ron Garney si Matt Kindt. Benzile desenate au fost extrem de cautate. Pe 3 martie 2021 au fost lansate si s-au vandut deja in 615.000 de exemplare.

Citește în continuare