Skip to content

La Muzeul Antipa puteti vizita o noua expozitie temporara de fotografie subacvatica. Vizitarea este gratuita astazi, marcheaza Ziua Mondiala a Apelor (22 martie) si Ora Pamantului (23 martie).

Incepand de astazi, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” deschide expozitia temporara de fotografie subacvatica „Secretele apelor”, dedicata Zilei Mondiale a Apelor. Evenimentul face parte din proiectul „Casa Pamantului”, vernisajul are loc cu o zi inaintea Orei Pamantului (maine, 23 martie).

Fotografiile din expozitie aduc la suprafata biodiversitatea complexa a lacurilor, dezvaluind secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi.

Potrivit descrierii expozitiei: „Este ineditul unei alte lumi aflate chiar aici la noi pe Pamant! Cand esti sub apa si observi un potential subiect pentru fotografie, prima reactie este sa-ti tii respiratia. Iar asta o faci din considerente care nu tin de cat de frumoasa sau ireala pare scena respectiva pentru noi, cei care respiram aer. Primul motiv este ca expirarea bulelor de aer este extrem de zgomotoasa pentru majoritatea fiintelor care traiesc sub apa, si acestea se sperie. Al doilea motiv tine de incercarea de a obtine o flotabilitate neutra in imponderabilitatea oferita de coloana de apa, astfel incat sa am o pozitie cat mai stabila, fara miscari suplimentare, care ar tulbura apa sau ar speria subiectul”.

Expozitia „Secretele apelor” isi propune sa vina in sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice si a habitatelor acestora, evidentiind potentialul acestor ecosisteme si contribuind la o intelegere mai buna a acestora.

Expozitia va ramane in circuitul de vizitare al muzeului pana la data de 12 mai.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Apelor, programul va demara la 10:00 cu vizitarea gratuita a expunerii permanente a Muzeului (pana la 18:00). Vernisarea expozitiei „Secretele apelor” va avea loc la 11:30, cu participarea curatorului expozitiei, Ruxandra Nitescu si a lui Cristi Mitrofan, autorul lucrarilor expuse. La 16:00 este programata o alta intalnire cu Mitrofan, scafandru fotograf, certificat pentru explorari in pesteri scufundate si castigator al Trofeului SpeoArta.

Citește în continuare