Skip to content

Antonia vs publicul care o injura

  • envelope icon

Antonia primeste o multime de injuraturi in ultima vreme. Sutele de mii de fani care o iubeau ii lasa mii de comentarii negative pe Facebook, in fiecare zi, in fiecare ora. E cazul sa discutam liber despre asta.

 

Ne cerem scuze pentru limbajul folosit mai jos in citarile de pe Facebook, nu este recomandat minorilor insa a fost scris de ei. 

Publicul este ca un om cu doua fete a fost raspunsul pe care un artist din Romania l-a dat intr-un interviu cand a fost intrebat Care este cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o in cariera?.

Astazi te aplauda 10.000 de oameni iar maine, aceeasi 10.000 de oameni te vor huidui.

Industria muzicala este un mediu superficial in care nimeni nu vrea sa auda adevarul gol-golut si nu e nevoie de sinceritate, tot ce vrem este muzica sa sune bine, sa fie cool, vrem sa auzim ca artistii sunt fericiti si duc o viata de Hollywood (ca sa ii invidiem si sa ne uitam la ei ca la niste zei), vrem sa nu greseasca si sa nu faca vreun lucru care ar intra in contradictoriu cu principiile noastre si felul in care suntem obisnuiti sa judecam.

In momentul in care devii persoana publica, iti asumi asta si e inevitabil sa fii judecat si tocat marunt de parerile tuturor celor care stau pe margine si scuipa seminte, oameni care isi petrec ziua citind si comentand despre tine. Desigur, Antonia stie cum functioneaza industria muzicala si isi asuma acest rol.

Publicul roman a fost cel care a ridicat-o pe Antonia si a idolatrizat-o drept cea mai frumoasa femeie din Romania iar acest statut l-am vazut repetat de mii de ori in comentarii pe YouTube, pe Facebook, pe site-urile ziarelor si in comentarii pe Urban.ro. Oamenii s-au grabit sa amestece fizicul cu psihicul si sa considere ca o femeie atat de frumoasa nu ar putea face ceva impotriva legilor invatate de biserica, de parinti si de familie. Perfectiunea a fost asociata cu personajul Antonia.

Antonia a fost prinsa in ultimele doua luni in mijlocul scandalului dintre Alex Velea si sotia lui. Desi presa nu a insinuat ca ea ar fi fost cea care a pornit legatura dintre cei doi, publicul, si mai ales fanii artistei de pe Facebook, au inceput sa o blameze pentru despartirea si divortul lui Alex de Ana. Daca intrati pe pagina ei de Facebook, veti vedea ca sunt mii de comentarii care o denigreaza si o prezinta drept o femeie de cea mai joasa speta, drept o distrugatoare de familii sau o mama rea.

Publicul care a indragit-o, a iubit-o, a pus-o pe un piedestal si a considerat-o cea mai talentata si cea mai frumoasa s-a intors impotriva ei si a inceput sa o urasca, sa o dispretuiasca si sa o agreseze dupa cum veti vedea mai jos in cateva din mesajele pe care le-am strans. Sunt numai cateva si accentueaza si discriminarea fata de Alex Velea si etnia lui.

 

In momentul in care Antonia a postat o poza cu Horia Brenciu, au venit o multime de hateri care au facut glume pe seama faptului ca il va fura pe solist de langa familia lui. Cand a postat poza cu fiica ei, oamenii o compatimeau pe fetita pentru ca are o mama prostituata care nu stie cum sa fie mama. La asta se adauga blesteme si injuraturi.

Iata care a fost raspunsul Antoniei: 

Sincer, nu inteleg de unde vine toata rautatea asta… minciuni, vorbe, rautati. Cine ma cunoaste stie ca sunt suflet bun, fara rea intenţie. Nu sunt narcisista, rea, parsiva, dar nici perfecta nu sunt. Imi pare rau ca aveti o părere rea despre mine! Nu cred ca merit sa fiu numita curva, narcisista, distrugatoare de familii, pentru ca nu ma cunoasteti.

Mesajul pe care ar trebui sa il inteleaga sutele de fete de 15 – 20 de ani care lasa comentariile de mai sus este ca ar trebui sa nu uitam ca dincolo de imagine este un om, dincolo de zvonuri este o fiinta umana care simte si traieste la fel ca noi. Nimic nu ne ofera dreptul de a jigni o fiinta umana pe care nu o cunoastem insa online-ul ofera tuturor haterilor si frustratilor un loc liber unde sa-si verse nervii in anonimat, in spatele unui profil si ale unor fotografii.

Libertatea de exprimare pe care ne-am dorit-o atat de tare s-a intors impotriva noastra.

Sa nu uitam lucrurile care au adus-o pe Antonia in atentia noastra: pictorialele si pozele de pe Facebook in care este foarte frumoasa si amuzanta si hiturile lansate atat cu Tom Boxer cat si solo – cel mai recent fiind Marabou.

Astazi esti langa artistul tau preferat iar maine il urasti de moarte si il blestemi din simplul motiv ca nu esti de acord cu viata lui personala. Ce anume ne indreptateste sa comentam viata unui om pe care nu il cunoastem? Tu ce parere ai?

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *