Skip to content

Apple a cumparat serviciu de streaming pentru muzica clasica Primephonic. Gigantul tech va lansa o aplicatie dedicata muzicii clasice.

Grupul american Apple Inc a achizitionat Primephonic, serviciul de muzica streaming pentru pasionatii de muzica clasica, si intentioneaza sa lanseze o aplicatie dedicata iubitorilor de muzica clasica in 2022, conform informatiilor oficiale care au fost publicate astazi.

In urmatoarele luni, continutul audio si listele din aplicatia Primephonic vor fi integrate in Apple Music. Actualul serviciu al Primephonic va fi inchis pe 7 septembrie, dar abonatii vor putea avea acces gratuit la Apple Music timp de sase luni, pana cand noua aplicatie va fi disponibila publicului meloman.

Apple Music s-a lansat in 2015, insa pana acum grupul a facut putine achizitii pentru a-si extinde serviciile, cea mai importanta fiind achizitia in 2018 a Shazam, aplicatia care-i lasa pe clienti saidentifice cantecele si sa le adauge pe listele lor de melodii.

Despre achizitia aplicatiei Primephonic, co-fondatorul si CEO-ul companiei Thomas Steffensa explicat ca „Artistii adora serviciul Primephonic si ceea ce am facut cu muzica clasica, iar acum avem capacitatea de a ne alatura celor de la Apple pentru a oferi cea mai bunaexperienta unor milioane de ascultatori. Ajungem sa aducem muzica clasica in mainstream si saconectam o nouageneratie de muzicieni cu urmatoarea generatie de public”.

Potrivit informatiilor aparute in presa, , serviciul Primephonic a fost lansat in 150 de tari, iar majoritatea utilizatorilor au varsta de 55 de ani, sunt foarte educati si instariti.

Apple promite o experienta deosebita pasionatilor de muzica clasica si, in acelasi timp, promite ca o parte dintre melodii vor fi disponibile la o calitate ridicata, in format lossless.

Pe piata mai exista aplicatii care redau concerte de muzica clasica, printre care si Classical Music Streaming – IDAGIO, o aplicatie care ofera contra-cost concerte, insa cu posibilitatea de incercare gratuita a serviciului timp de doua saptamani.

Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea de a asculta concerte de muzica clasica oriunde si oricand direct de pe telefonul mobil, de unde se pot alege peste 2 milioane de piese muzicale. Acestia pot cauta in colectia de muzica clasica IDAGIO dupa numele compozitorului, opera, orchestra si poate permite compararea aceleiasi opere interpretate de orchestre diferite. Mai mult, utilizatorii pot descoperi muzica clasicanoua prin intermediul functiei „Weekly Mix”, dar pot avea acces si la calendarul de concerte. Mai mult, aplicatia ofera 80% din incasari artistilor din concert, avand totodata si un Fair Artist Payout Model, prin care artistii sunt platiti in functie de cat de des sunt ascultati de public, fiind astfel sustinuti de fani. 

Citește în continuare