Skip to content

ARCUB lanseaza Stagiunea Artelor Performative, o selectie de spectacole realizate de operatorii culturali independenti. Maria Obretin, Istvan Teglas, Razvan Vasilescu urca pe scena

Stagiunea Artelor Performative este initiata de Primaria Capitalei, prin ARCUB, cu scopul de a veni in sprijinul teatrelor independente si companiilor de dans si teatru locale care au avut de suferit in aceasta perioada pandemica.

Printre teatrele invitate sa participe in Stagiunea Artelor Performative sunt Teatrul Apropo, unteatru, AREAL si WonderTheatre, fiind o o selectie de spectacole de teatru, dans si teatru pentru copii realizate de operatorii culturali independenti din Bucuresti.

Stagiunea Artelor Performative ARCUB se deschide duminica, 10 aprilie, la ora 19.00, cu spectacolul „Bani, timp si alti demoni”, o productie a Teatrului Apropo. Spectacolul este o comedie a timpurilor noastre scrisa si regizata de Radu Popescu, cu Maria Obretin, Teodora Daiana Pacurar, Andrei Bibire si George Rotaru in distributie.

Productia independenta „Paharelul cu nectar” este un spectacol pentru copii in versuri regizat de Ruxandra Stefan si se va juca la ARCUB Gabroveni, sambata, 16 aprilie, de la ora 11.00.

Pe 16 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Mare ARCUB se joaca „O familie fericita – psihodrama ambulanta”, cu Alina Berzunteanu si Istvan Teglas, care impartasesc din propriile temeri, sperante si regrete intr-un colaj de intamplari „care te trezesc cand in jur inca e crepuscul si nu te lasa sa adormi la loc.”

Pandemic Solos” este cea mai recenta productie a Teatrului Apropo si se joaca in cadrul SAP ARCUB pe 17 aprilie, de la ora 19.00.

Un spectacol realizat in parteneriat cu AREAL – spatiu pentru dezvoltare coregrafica, „Pandemic Solos” este o creatie colectiva coordonata de Andreea Gavriliu, in care 13 artisti isi pun impreuna intrebari, dileme, frici si sperante traite in pandemie imbinand diferite limbaje performative, de la teatru la muzica, dans, creatie multimedia si instalatie video.

Si comedia „Universitatea de Rasete” face parte din aceasta stagiune, fiind programata duminica, 19 aprilie, de la ora 19.00.

Spectacolul jucat de Razvan Vasilescu si Alexandru  Voicu este regizat de Teodora Petre, reprezentanta noului val de regizori in teatru si este produs de WonderTheatre este un proiect de teatru independent creat de Rollywood Film pentru productie itineranta, spatii neconventionale, sali de teatru si de cinema.

Un cenzor, un dramaturg si o piesa de teatru care se modifica de la o vizita la alta in fata cenzurii, pana la nebunia absoluta. Razvan Vasilescu e cenzorul, Alexandru Voicu e dramaturgul. Sunt fata in fata in Universitatea de Rasete, intr-un duel magistral de actorie, în care se moare de râs. 

Programul lunii aprilie la Sala Mare ARCUB se incheie cu o reprezentaţie a spectacolului „Nunzio”, pe 29 aprilie, de la ora 19.00, cu actorii Mircea Andreescu si Ion Grosu.

Spectacolul spune povestea intalnirii dintre doi anti-eroi in spectacolul tragi-comic produs de ARCUB si regizat de Alina Hiristea.

Biletele au fost puse in vanzare pe arcub.ro , bilet.ro si de la casa de bilete ARCUB.

Citește în continuare