Skip to content

Armin Only: Intense, probabil evenimentul dance al anului Romania (recenzie, foto, video, tracklist)

Sambata seara, Romexpo a fost gazda evenimentului pe care o mare parte dintre cei prezenti il numesc nu doar party-ul dance al anului in Romania, asa cum o facem noi, ci si una dintre cele mai frumoase nopti traite. Armin van Buuren a revenit in Romania cu cel mai mare show al sau, Armin Only: Intense.

La un an jumatate de la lansarea albumului, un an de la inceperea turneului mondial Armin Only: Intense, zeci de locatii vizitate si bifate cu succes, in ceasul al 12-lea, cand nimeni nu mai credea ca Romania va fi gazda unui show Intense, DJ-ul olandez a anuntat la sfarsitul verii revenirea sa in Romania cu Armin Only: Intense. E cel mai ambitios proiect al sau, prin care nu vrea sa arate nu numai faptul ca este un artist complet si nu un alt tip care pune muzica si face periodic niste piese, ci si sa spuna o poveste.

L-am vazut de multe ori live pe Armin van Buuren in ultimii ani in Romania, insa niciunul dintre aceste DJ seturi nu se compara cu experienta pe care am trait-o la inceputul anului la Sofia si mai ales sambata la Romexpo. Comparand evenimentul de la Sofia cu cel din Romania, putem spune ca suntem extrem de norocosi. Spectacolul de sambata e printre ultimele din acest turneu mondial, programat sa se sfarseasca in luna decembrie, cu doua evenimente gemene in Amsterdam pe 5 si 6 decembrie. Show-ul a suferit cateva schimbari dupa vacanta de vara, astfel incat a devenit si mai intens fata de cum l-am vazut la Sofia.

Armin van Buuren a fost foarte punctual, respectand intocmai ceea ce scria pe bilet si ce au incercat organizatorii sa comunice inainte de eveniment: show-ul a inceput la ora 21:00 fix, cu un frumos remix progressive house pentru Coldplay – Midnight, urmat de cateva productii de la Anjunabeats, deja hitul We\’re All We Need (unul dintre highlight-urile serii) si doua recitaluri live pentru primele piese pe care le auzeam de pe Intense. In fata s-a auzit si numele lui Bogdan Vix, caci piesa sa, Forever, a fost inclusa de Armin van Buuren in setul de warm-up.

Sfera transparenta din spatele careia Armin a mixat in warm-up s-a ridicat putin dupa ora 22:00, momentul fiind de-a dreptul Intense, asa cum se numeste piesa cu care Armin van Buuren deschide main show-urile din cadrul Armin Only: Intense. Sonorizarea perfecta si ecranul de dimensiuni uriase, insotite de artificii si tunuri uriase de fum au adus imediat zambetul pe fetele celor aproape 10.000 de oameni care au fost prezenti la Romexpo. Sold out!

A urmat un set de 4 ore fara prea mari surprize si piese necunoscute fata de cel de la Sofia, insa cu o energie speciala si cu multe piese care sa puna in valoare cunostintele muzicale ale celor prezenti. Multe piese de la Andrew Rayel, multe mashupuri, dar si hituri de la radio in variante remixate: Coldplay – Sky Full of Stars (remix uplifting trance), Passenger – Let Her Go, Faithless – Insomnia etc.

Productia scenica a fost impresionanta, iar visuals-urile s-au ridicat la inaltimea asteptarilor noastre. Un asemenea show e greu de uitat si poate fi greu agalabil de orice alt DJ care are de gand sa ofere fanilor sai o experienta unica pe marginea albumelor pe care le lanseaza. Asta il diferentiaza pe Armin de alti artisti din zona muzicii dance: ambitia de a pune in scena show-uri de o asemenea amploare.

I-am vazut si auzit live, in diferite formule, pe Eller van Buuren (chitara), Richard Bedford, Laura Jansen, Fiora, Lauren Evans, Cindy Alma (voce), Koen Herfst (tobe). Acestia au interpretat atat piesele de pe albumul Intense, cat si piese mai vechi din discografia DJ-ului olandez. Momentul serii, fara indoiala, este Ping Pong, cu wave dancing-ul deja celebru, cu sit-down-ul destul de reusit la noi si, desigur, cu zecile de baloane galbene eliberate dupa ultimul drop al acestei piese de copii mici, ar spune unii.

De parca toate astea nu ar fi fost de ajuns, cireasa de pe tort este ora pe care Armin van Buuren a avut-o in plus la putine evenimente Armin Only: Intense. Vorbim despre mixul clasic pe vinyl de la sfarsit, pe durata caruia efectiv am fost in al noulea cer. Am auzit piese care m-au facut sa ma indragostesc de muzica trance, piese care vor ramane mereu in memoria colectiva. Marcel Woods, Push, Rank 1! This is trance! Se vedea cu ochiul liber ca Armin se simte excelent si mult mai natural cand pune trance pur. Si noi, cei care tinem atat de mult la vechiul sound al scenei trance, am fost in extaz si ne-am adunat in jurul micutei scene pregatite pentru acest set clasic. Laserele alea old-school chiar ne-au amintit de vremurile acelea bune, in care clubbing-ul era asociat cu muzica trance.

Va lasam cu tracklistul complet si cu fotografiile.

Warm-up (21:00)
01. Coldplay – Midnight (Jon Hopkins Remix)
02. Parker & Hanson – Gravity
03. Stanley Progman – Exit vs. Armin van Buuren feat. Gabriel & Dresden – Zocalo [Live performance by Eller van Buuren]
04. DeadMau5 – Avaritia
05. Above & Beyond feat. Zoe Johnston – We\’re All We Need
06. Armin van Buuren feat. Emma Hewitt – Forever Is Ours
07. Above & Beyond – Hello
08. Armin van Buuren feat. Fiora – Waiting For The Night (Beat Service Remix) [Live performance by Fiora]
09. Bogdan Vix & Renee Stahl – Forever
10. Armin van Buuren feat. Cindy Alma – Don\’t Want To Fight Love Away [Live performance by Cindy Alma]
11. John Legend – All of Me (Dash Berlin Rework)
12. Armin van Buuren – In 10 Years From Now (Album Mix)
13. Armin van Buuren – Last Stop Before Heaven (Original Mix)

Main show (22:10)
01. Armin van Buuren feat. Miri Ben-Ari – Intense (Original Mix) [live performance by Miri Ben-Ari]
02. Andrew Rayel – Dark Warrior
03. Armin van Buuren & W&W – D#Fat
04. Andrew Rayel feat. Alexandra Badoi – Goodbye
05. Bobina – Winter
06. Armin van Buuren feat. Cindy Alma – Beautiful Life [Live performance by Cindy Alma]
07. ID
08. Alexander Popov – ID
09. Sultan & Ned Sheperd – No Good vs. Cosmic Gate – Crushed vs. Fatboy Slim – Eat Sleep Rave Repeat (Armin van Buuren Mashup)
10. Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like (W&W Remix vs. John Ewbank Classical Remix) [Live performance by Trevor Guthrie]
11. Andrew Rayel – Followed By Darkness
12. Mark Sixma – Adagio For Strings
13. Armin van Buuren feat. Lauren Evans – Alone [Live performance by Lauren Evans & Koen Herfst]
14. Zombie Nation – Kernkraft 400 (W&W Remix)
15. Armin van Buuren pres. Gaia – Empire Of Hearts
16. Fisherman & Hawkins – Underworld
17. Dash Berlin feat. Jonathan Mendelsohn – World Falls Apart (Jorn van Deynhoven Remix)
18. Armin van Buuren feat. Laura Jansen – Sound Of The Drums (Bobina Remix) [Live performance by Laura Jansen]
19. Estiva vs. Paul Van Dyk & Plumb – I Don\’t Deserve Dinodrums (Armin van Buuren Mashup)
20. Armin van Buuren – Pulsar (Original Mix)
21. Armin van Buuren – Save My Night
22. Armin van Buuren – We Are Here To Make Some Noise
23. Gareth Emery feat. Gavin Beach – Eye Of The Storm (LTN Remix)
24. Faithless – Insomnia (Andrew Rayel Remix)
25. Armin van Buuren feat. Aruna – Won\’t Let You Go
26. Jorn van Deynhoven – Freaks
27. Porter Robinson – Fellow Feeling (Faruk Sabanci Bootleg Remix)
28. Armin van Buuren feat. Richard Bedford – Love Never Came (Jorn Van Deynhoven Remix) [Live performance by Richard Bedford]
29. Dash Berlin feat. Roxanne Emery – Shelter (Photographer Remix)
30. RAM feat. Susana – RAMelia (Tribute To Amelia)?
31. Coldplay – A Sky Full Of Stars (Paul Webster Remix)
32. Paul van Dyk & Ummet Ozcan – Come With Me (We Are One) (Paul van Dyk Festival Mix)
33. KhoMha vs. Ferry Corsten – The Dark Diss (KhoMha Mashup)
34. Armin van Buuren pres. Gaia – Humming The Lights
35. ID [Koen Herfst epic drum solo live performance)
36. Gareth Emery & Bryan Kearney & Christina Novelli feat. Bo Bruce – U vs. Concrete Angel (AvB Mashup)
37. Simon O\’Shine & Sergey Nevone – Apprehension (Aly & Fila Mix)
38. Armin van Buuren – Orbion vs. This Light Between Us (Bobina Mashup)
39. Armin van Buuren feat. VanVelzen – Broken Tonight (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance by Richard Bedford, Fiora, Lauren Evans]
40. Armin van Buuren feat. Jennifer Rene – Fine Without You [Live performance by Cindy Alma]
41. Solarstone & Scott Bond & Heatbeat vs. Armin van Buuren feat. Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On 3rd Earth (Armin van Buuren Mashup) [Live performance by Fiora]
42. Armin van Buuren – Communication (Tomas Heredia Remix) vs. Armin van Buuren feat. Jacqueline Govaert – Never Say Never [Live performance by Cindy Alma, Fiora]
43. Armin van Buuren – Take A Moment (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance Laura Jansen]
44. Armin van Buuren – Shivers (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance by Laura Jansen, Lauren Evans]
45. Armin van Buuren feat. BT – These Silent Heart (LIVE performance by Trevor Guthrie, Laura Jansen, Lauren Evans, Cindy Alma, Fiora, Eller van Buuren, Koen Herfst)
46. Armin van Buuren – Mirage
47. Armin van Buuren feat. Jan Vayne – Serenity
48. Armin van Buuren vs. John O\’Callaghan feat. Sharon Den Adel – In And Out Of Love vs. Raw Deal (Armin van Buuren Mashup) [Live performance by Laura Jansen]
49. Armin van Buuren – Ping Pong
50. Armin Van Buuren & Arctic Moon vs. One Republic – If I Lose Myself Coming Home (Shura Vlasov Mashup)[Live performance by Eller van Buuren]
51. Lee Miller vs. Passenger – Atlantic Island vs. Let Her Go (Armin van Buuren Mashup)?
52. Armin Van Buuren – Hystereo (Wach Remix)
53. Armin Van Buuren & Andrew Rayel & Talla 2XLC vs. Cosmic Gate – Eiforya vs. Exploration Of Space (Armin van Buuren Mashup)
54. Sneijder & Bryan Kearney – Next Level
55. Laura Jansen – Use Somebody (Armin van Buuren Rework) [Live performance by Laura Jansen]
56. Dart Rayne & Yura Moonlight feat. Katty Heath – Stole The Sun (Allen & Envy Remix)
57. Armin van Buuren feat. Susana vs. Photographer – Airport Shivers (Armin van Buuren MashUp)
58. Ferry Corsten feat. Armin Van Buuren – Brute (Armin van Buuren Illegal Drum Edit)
59. Armin van Buuren – Who’s Afraid Of 138?! [live performance by Eller Van Buuren]
60. Armin van Buuren feat. Bagga Bownz – Reprise
61. Armin van Buuren – Ping Pong

Vinyl classic set (2:00)
01. Push – Strange World (2000 Remake)
02. Orjan Nilsen – Amsterdam
03. Armin van Buuren pres. Gaia – Tuvan?
04. DJ’s United – Remember Love
05. Rank 1 – Awakening?
06. Marcel Woods – Advanced
07. Rank 1 – Top Gear
08. Paul van Dyk – For An Angel (E-Werk Club Mix)
09. Veracocha – Carte Blanche
10. Plastick Boy – Silver Bath
11. Randy Katana – In Silence (Txitxarro Mix)
12. Faithless – We Come 1 (Dave Clarke Remix)
13. Armin van Buuren – Burned with Desire

Citește în continuare