Skip to content

Armin Only Intense Sofia (recenzie, galerie foto, video, tracklist)

Vineri am tras o fuga la vecinii nostri bulgari, mai exact la Sofia, unde am participat la unul dintre cele mai asteptate evenimente muzicale din regiune, Armin Only – Intense. Armin van Buuren si artistii care il insotesc in turneu ne-au oferit o seara trance pe cinste.

Stiam unde merg si ma asteptam sa imi placa, insa nu credeam ca voi parasi Armeec Arena cu gandul la un bis. N-am fost singur, ci impreuna cu alti zeci de fani ai muzicii trance, in special ai lui Armin van Buuren. Am calatorit la Sofia cu autocarul, gratie initiativei TrancENDancE Romanian Expedition a duo-ului Snatt & Vix. Am iesit inainte de pranz din Bucuresti si am pus piciorul in Sofia la ora 18:00, deci cu 3 ore inainte de startul show-ului.

Chiar daca erau cozi serioase la intrare, in 10 minute am pasit in Armeec Arena si am facut cunostinta cu set-up vizual care domina peisajul, dar nu inainte sa ne alimentam cu totii cardurile pentru consumatie, proces care le-a cam dat batai de cap celor care nu stapaneau foarte bine limbajul semnelor. Sper ca ati inteles aluzia.

Revenind in sala, Armin Only Sofia a inceput la ora 21:00 fix, cu setul de warm-up al lui Armin van Buuren, sustinut de acesta din spatele unei sfere de hartie prin care din cand in cand i se contura silueta.

Pentru cei care nu cunosc diferenta dintre un eveniment la care pur si simplu Armin van Buuren mixeaza si un eveniment Armin Only, trebuie sa stiti ca turneul mondial Armin Only este prilejuit de albumele olandezului, in cazul de fata Intense – lansat vara trecuta, ca in cadrul Armin Only mixeaza, dupa cum si numele o spune, numai Armin van Buuren si ca turneul mondial aduce o multime de surprize celor prezenti in sala: recitaluri live, instrumente muzicale, un show vizual inedit, efecte pirotehnice, acrobatii, baloane imense etc.

In primele 90 de minute, ecranul gigantic a afisat un peisaj linistitor, timp in care Armin van Buuren n-a fost prizonierul stilului sau si ne-a incalzit cu piese progressive house si progressive trance melodice.

El a stat ascuns, insa nu si artistii care il insotesc in acest turneu. Eller van Buuren a performat Zocalo, Fiora si-a cantat single-ul Waiting For The Night, iar Cindy Alma ne-a facut sa fredonam Don\’t Want To Fight Love Away. Am auzit in warm-up si ceva de la Hazem Beltagui (wow!), Forever Is Ours, Dreams, Hey Now (Arty Remix), dar si Forever, primul single cu voce al lui Bogdan Vix. A stat cu noi toata seara si ne-am bucurat impreuna cand i-am auzit piesa in set.

Armin Only – Intense Sofia a fost sold out, in sala fiind prezente peste 10.000 de persoane. Cateva sute am fost romani, tricolorul fiind vizibil pe toata suprafata Armeec Arena. Armin van Buuren ne-a observat si ne-a multumit. Pe langa noi, au mai fost prezenti petrecareti din Turcia, Grecia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru si Serbia, semn ca astfel de evenimente pot aduce la un loc persoane din intreaga regiune.

Sfera de hartie a fost ridicata, Armin van Buuren s-a aratat, volumul a fost dat la maxim, iar echipamentul vizual a inceput sa isi arate adevaratul potential la 10:30. Pe scena deja urcase violonista Miri Ben-Ari, bucurandu-ne cu partea care i se cuvine din piesa ce deschide nu numai evenimentele Armin Only, ci si albumul: INTENSE!

Au urmat fix 60 de piese care ne-au tinut in priza si care ne-au facut sa visam, sa sarim, sa cantam la unison, sa admiram vocile artistilor cu care Armin van Buuren a lucrat la albumul Intense si, cel mai important, sa traim… intens. Nu am sesizat diferente foarte mari intre setul de la Sofia si celelalte evenimente Armin Only, dar acesta este un lucru absolut normal pentru un show care este gandit din start pentru a aduce in fata publicului aceeasi calatorie in toate orasele.

Au cantat live Cindy Alma, Fiora, Eller van Buuren, Richard Bedford, Trevor Guthrie, Lauren Evans, Laura Jansen, Koen Herfst, dar si Bagga Bownz la tobe. Ne-au mai surprins cascadorii, efectele vizuale si video-urile 3D de pe ecranul imens din spatele lui Armin van Buuren, controlat cu atentie si sincronizat cu muzica de catre echipa 250k.

Exceptand partea uplifting trance si RAMelia, momentul serii a fost eliberarea baloanelor galbene uriase ce au fost aruncate in sala pe cel de-al doilea drop al piesei-experiment Ping Pong, pe care Armin van Buuren a realizat-o special pentru a repeta boomdance-ul. N-au lipsit artificiile, confetiile si nici dansatorii.

Va las cu fotografiile si cu tracklist-ul, insa nu inainte de a va spune ca Armin Only – Intense continua in peste 15 orase. La Sofia, organizarea a fost buna, atmosfera excelenta, publicul primitor, sala noua, iar totul a decurs ca la carte. Daca aveti posibilitatea si va doriti sa vedeti un spectacol total, nu ezitati sa calcati pragul evenimentelor Armin Only. Garantez o experienta memorabila!

Warm-up set:
01. Tom Middleton – WYV AUW CHU
02. Hazem Beltagui feat. Nourey – Light In A Darkened World
03. Solid Stone – Remember Me (Original Mix)
04. Rodg – Didn\’t Get Caught
05. Stanley Progman – Exit vs. Armin van Buuren feat. Gabriel & Dresden) – Zocalo [Live performance by Eller van Buuren]
06. Andrew Bayer & Matt Lange feat. Kerry Leva – In And Out Of Phase
07. London Grammar – Hey Now (Arty Remix)
08. Omnia – ID
09. Armin van Buuren feat. Emma Hewitt – Forever Is Ours
10. Bogdan Vix & Renee Stahl – Forever
11. Andrew Bayer – Once Lydian
12. Armin van Buuren vs. Arty – Nehalennia
13. Armin van Buuren feat. Fiora – Waiting For The Night (Beat Service Remix) [Live performance by Fiora]
14. Alex M.O.R.P.H. feat. Natalie Gioia – Dreams
15. Armin van Buuren feat. Cindy Alma – Don\’t Want To Fight Love Away [Live performance by Cindy Alma]
16. Kat Krazy feat. elkka – Siren (Armin van Buuren Remix)
17. ID
18. Armin van Buuren – In 10 Years From Now (Album Mix)
19. Armin van Buuren – Last Stop Before Heaven (Original Mix)
 

 
Main show:
01. Armin van Buuren feat. Miri Ben-Ari – Intense (Original Mix)
02. Andrew Rayel – Dark Warrior
03. Armin van Buuren & W&W – D#Fat
04. Andrew Rayel feat. Jwaydan – Until The End (Original Mix)
05. ID
06. Armin van Buuren feat. Cindy Alma – Beautiful Life [Live performance by Cindy Alma]
07. W&W – Big Foot
08. Alexander Popov – Quantum
09. Sultan & Ned Sheperd – No Good vs. Cosmic Gate – Crushed vs. Fatboy Slim – Eat Sleep Rave Repeat (Armin van Buuren Mashup)
10. Shogun – Abduction
11. Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie – This Is What It Feels Like (W&W Remix vs. John Ewbank Classical Remix) [Live performance by Trevor Guthrie]
12. Orjan Nilsen – Mafioso (Mark Sixma Remix)
13. Andrew Rayel – ID 
14. MaRLo – Visions
15. Markus Schulz – Remember This
16. Armin van Buuren feat. Lauren Evans – Alone [Live performance by Lauren Evans & Koen Herfst]
17. Armin van Buuren pres. Gaia – Empire Of Hearts
18. Max Graham – The Evil ID (Mark Sherry Remix)
19. Faithless – Insomnia (Andrew Rayel Remix)
20. Armin van Buuren feat. Laura Jansen – Sound Of The Drums [Live performance by Laura Jansen]
21. Estiva vs. Paul Van Dyk & Plumb – I Don\’t Deserve Dinodrums (Armin van Buuren Mashup)
22. Armin van Buuren – Pulsar (Original Mix)
23. ID
24. Armin van Buuren – Save My Night
25. Armin van Buuren – We Are Here To Make Some Noise
26. Fisherman & Hawkins – Apache
27. Jorn Van Deynhoven – The New Horizons (ASOT 650 Anthem)
28. Armin van Buuren feat. Richard Bedford – Love Never Came (Jorn Van Deynhoven Remix) [Live performance by Richard Bedford]
29. RAM feat. Susana – RAMelia
30. Max Graham vs. Maarten De Jong vs. Lana Del Rey – Lekker Sadness (Armin Van Buuren Mashup)
31. Armin van Buuren pres. Gaia – J\’ai Envie De Toi
32. KhoMha vs. Ferry Corsten – The Dark Diss (KhoMha Mashup)
33. Armin van Buuren pres. Gaia – Humming The Lights
34. ID
35. Sasha Carassi & Mikael Jonasson – Void vs. Gaia – Status Excessu D (Armin Van Buuren Mashup)
36. Inge Bergmann – Oblivion
37. Simon O\’Shine & Sergey Nevone – Apprehension (Aly & Fila Mix)
38. Armin van Buuren – Orbion vs. This Light Between Us (Bobina Mashup)
39. Armin van Buuren feat. VanVelzen – Broken Tonight (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance by Richard Bedford, Fiora, Lauren Evans]
40. Solarstone & Scott Bond & Heatbeat vs. Armin van Buuren feat. Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On 3rd Earth (Armin van Buuren Mashup) [Live performance by Fiora]
41. Armin van Buuren – Communication (Tomas Heredia Remix)
42. Armin van Buuren – Full Focus (Chris Schweizer Mix)
43. Armin van Buuren – Take A Moment (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance Laura Jansen]
44. Armin van Buuren – Shivers (Alex M.O.R.P.H. Remix) [Live performance by Laura Jansen, Lauren Evans]
45. Armin van Buuren feat. BT – These Silent Heart (LIVE performance by Trevor Guthrie, Laura Jansen, Lauren Evans, Cindy Alma, Fiora, Eller van Buuren, Koen Herfst)
46. Armin van Buuren – Mirage
47. Armin van Buuren feat. Jan Vayne – Serenity (Andrew Rayel Aether Remix)
48. Armin van Buuren vs. John O\’Callaghan feat. Sharon Den Adel – In And Out Of Love vs. Raw Deal (Armin van Buuren Mashup) [Live performance by Laura Jansen]
49. Armin van Buuren – Ping Pong
50. Martin Garrix – Animals (Broning Bootleg)
51. Dart Rayne & Yura Moonlight feat. Katty Heath – Stole The Sun (Allen & Envy Remix)
52. Armin Van Buuren & Arctic Moon vs. One Republic – If I Lose Myself Coming Home (Shura Vlasov Mashup)[Live performance by Eller van Buuren]
53. Dart Rayne & Yura Moonlight with Sarah Lynn – Silhouette (Allen & Envy Remix)
54. Laura Jansen – Use Somebody (Armin van Buuren Rework) [Live performance by Laura Jansen]
55. Jase Thirlwall – Freaked vs. Shogun – Skyfire (Armin van Buuren Mashup)
56. Armin van Buuren feat. Aruna – Won\’t Let You Go (Ian Standerwick Remix)
57. John O\’Callaghan & John Askew vs. Nadia Ali – Stressed Rapture (Shura Vlasov Mashup)
58. Ferry Corsten feat. Armin Van Buuren – Brute (Armin van Buuren Illegal Drum Edit)
59. Armin van Buuren – Who’s Afraid Of 138?!
60. Armin van Buuren feat. Bagga Bownz – Reprise

Citește în continuare